Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ahogy visszaemlékszem,mi is a "B"-verziót csináltuk,és elipszis formára.
Hogy valamiféle sablon lett volna hozzá,....arra már én sem emlékszem.:((

Arra viszont igen,hogy jópáran rosszul jártak a fúrással.
F@sza kis fokost kerekítettek a félkilós vasdarabból.:)))

Rézgálicozás biztos hogy nem volt,arra emlékeznék.
Valahogy,itt a Balaton parton a 303-asban ez a "kencefice" nem volt divatban.:)

jani300

Mi dekorkalapácsot csináltunk esztergált , menetes ,ferderecézett nyéllel .

B.Zoltán

Köszi!Ez tényleg egy jó kis csapat.

besirkyjh

Szia  

Azért mert ott az eredeti funkcioját töltötte be , ment a háti permetezöbe a peronoszpora ellen :)

Fokost én is csináltam :)

sasi

A kalapácsodhoz a sarló [#smile], hogy ne legyen hiányérzeted [#hehe].

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/sarlo.jpg" border=0>

B.Zoltán

Nekünk volt rézgálic feloldva bele nyomtuk a kalapácsot kb 10-15mp-re és utána jól látszott a rajztű.Nekem biztos hogy az 'A' változatot kellet csinálni. Ezt nehezebb volt szerintem,mert a reszelő hajlamos volt az elejét és hátát jobban vinni mint a közepét. Jó fej volt az oktatóm,rádió és tv műszerész volt a végzettsége és sokat kérdezgettem a rádió javításról.Második évben már szinte az égész tanárikar rádiója megfordult nálam.Ez egy villanyszerelő szakmunkás suli volt,ennek ellenére megszerettették velem a géplakatos dolgokat is.

Szedlay Pál

De a színe nem fekete-fehér volt.

000000000

Lehet, hogy csak a géped van elszemetelődve. CCleaner + Defragler + Autoruns + böngészőbeépülők irtása. Vagy egy tiszta telepítés.

Szalai György

Igen, mi alumínium kalapáccsal vertük a tejszínhabot. [#buck]
Az acélkalapács reszelés kalandból nem maradtam ki, csak a rézgálic használat nálunk nem volt szokásban.
Azt tudtam, hogy festéket, krétát használnak a lakatosok, mert nem látják jól a rajztű nyomát a csillogó anyagon, de a rézgálicról eddig nem szólt a mese. (Pedig édesapám géplakatos.)
Ez nekem új volt.

keri

4 kocsi a "szokás"

Ha megnézed a golyós kocsik doksiját ott sem ajánl mást.

Azt hogy a te gépedhez mi a jó meg hogy THK az elég tág fogalom ugye. :)

Én úgy szoktam eldönteni, hogy tudom mit akarok megmunkálni, és mekkora erők fognak fellépni legalább kb. egy felső értéket, és a csúszkák doksijából kiszámolom hogy bírja e azt a terhelést. Többnyire a forgatónyomatékot érdemes megnézni, főleg ha egy kocsit akarsz használni. NYÁK gravírra biztosan elég lenne, de amúgy az nem túl stabil megoldás

besirkyjh

Szia

A maga a géplakatos szakma nem okoz vakságot :)

A megmunkálások reszelövel készültek és az ugye ad egy szálirányt ha azon keresztben huzol egy vonalat még a Büféböl is jol látszott de ha szálában kellett akkor ..... Ezért használtuk a rézgálicot :))

Ma már a csicsa lézeres jelölés a divat és valamilyen szines festék pl : filctoll :)

bicme92us

Köszi!Gondoltam, hogy Neked ez is megvan.

xfg6v697j

Én egy egy sin/kocsosat készítettem.
NSK25-ből,de a kocsi hosszabb a megszokottnál.
Gond nélkül lehet vasat is marni 4mm átmérőn 0.5mm mélyen telibe.
Föbbet is bírna,csak a főorsóm lefulladna.

keri

Gondolom a rézgálicos festés már valami gyakorlatias szakmai trükk arra az esetre ha nincs kéznél jelölő festék. Mindenesetre tényleg jó.

sasi

A „színes” változat „szabványát” végérvényesen visszavonták, tekintettel a veszélyességére (110 millió áldozat)!

Egyébként a kalapács és a sarló szabványát 2003-ban visszavonták utódok nélkül. Frissebbeket nem találtam.