Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

A Németek meg már tavaj mindeféle támogatást beszüntettek  ( az alternativ energia használni vágyok között ) mert a szolgáltato elkezdte felemelni a szolgáltatás dijait a "nagy " minuszai miatt .Monopol helyzetben vannak , azt csinál amit akar :( Beszél a zöld meg ujrahasznosithato energiárol de csak akkor támogatja ( illetve nem büntet ) ha neki hoz nyereséget ?!  

jani300

Szia! A Megyei kórház az . A gázmotor nem a kórházé de tényleg nem éri meg üzemeltetni . 1 megawatt . Október óta a PÉTÁV fűt . A gazdaságossági részéről inkább nem nyilatkoznék .

4um5b65d

Azt hiszem a 400 ágyasról beszélt jelen esetben, mivel most ott dolgoznak,  de valamit tényleg említett a Megyeiről is.

jani300

Na ezt megkérdezem . Ott is van gázmotor meg gázkazánok . Az egyetemhez tartozik mindkettő .

4um5b65d

Ha valami titkos projektet fecsegtem ki véletlenül, akkor mindent tagadok. (NEM ÉN VOLTAM)
:)))

jani300

Na majd megkérdezem a Főgépész asszonyt . Egyébként kellett titoktartási fogadalmat tenni mikor fölvettek (nem vicc)

4um5b65d

Na akkor csak óvatosan..... Nehogy bajba kerüljön az informátorom. Rendes fazon és már régi ügyfél.

jani300

Lehet ismerem , ott voltam mikor a Megyeit csinálták . A 400-as nál mármint az egész komplexszumban mindenféle fűtés van . Kazántelep , pétáv , helyi gázkazánok .

sasi

Nem az áramszolgáltató részére, csupán áramszünet áthidalására használok generátort.

Viszont erről jut eszembe, hogy valamelyik EU-s országban nem rég olyan helyi rendelet volt, mely olyan magas áron kötelezte a házilag előállított villamos energia átvételét, melynek hatására jelentősen elszaporodtak a dieselgenerátorok, aztán csak észhez tértek.

svejk

Az óra után "szinte azt csinálsz amit akarsz".
Az már az áramszolgáltatót nem nagyon érdekli.
Sokkal több és nehezebb feladat az érintésvédelemnek, élet és vagyonbiztonságnak megfelelni.
Még 8 évvel ezelőtt simán 3600 Ft ellenében kicserélték az óra alatt nekem a kismegszakítót 25A-esre. Ma már úgy tudom kérnek szakvizsgálatot villanyszerelőtől, hogy alkalmas-e a hálózat.

No de vannak itt akik ezt jobban tudják, így el is dugulok.

4um5b65d

1db-ot azt hiszem 32-esre is kicseréltethetsz, mert az alanyi jogon jár.
A másik két fázisért meg évekkel ezelőtt kellett Amperenként 2000-et perkálni.

sasi

Eddig is használtam az áramfejlesztőt, de csak én tudom biztonságosan beüzemelni. Itt az ideje, hogy olyan korrekt műszaki megoldást találjak, amit az asszony is tud kezelni, és a szolgáltató sem köt bele. Ez az érdeklődésem alapja.

svejk

Én már az első kérdésednél képbe voltam.
Szerintem a szolgáltató nem foglalkozik mi van az óra után.
Mindenféleképpen több féle reteszfeltételnek kell majd megfelelnie az átkapcsolónak, konkrét ötletem nincs, máshol jár az eszem.

000000000

Ha gondolod, lépd át a válaszomat.
Nálam a következőképpen oldotta meg a dolgot a DÉMÁSZ szakembere.
Az óra, kis biztosító után a mért vezetéket gyakorlatilag elvágta. Betett Egy késes biztosító szerkezetet. Nem tudom, hogy mi a hivatalos neve.
A fázisba, meg a nullába is volt biztosíték.
ugyan ebbe a szekrénybe ezen biztosítékok mellé tett egy másik ugyan ilyen szerkezetet.
a biztosítékok utáni pontokra csatlakozott a másik két biztosíték.
A bemenet, meg az áramfejlesztőtőt fogadta.
Az volt a kikötés, hogy csak azt a két biztosítékot lehet használni.
Ha használni akartam az áramfejlesztőt, akkor a biztosítékokat ki kellet venni a hálózati "aljzatból"  és minkét biztosítékot át kellet tenni az áramfejlesztő aljzataiba.
Mivel a földelés, meg a FÍ-relé ezutáni szakaszban volt, semmi más teendő nem volt egy esetleges üzemmódváltás esetén.

000000000

Nekem úgy magyarázta a mester, hogy gondoskodni arról, hogy esetleges áramszünet esetén se tudjak betáplálni a hálózatba.
Mert ugye, azt hiszik, hogy a hálózat feszültségmentes és én meg beindítom az áramfejlesztőt.
Ilyen vonatkozásban biztosan "érinti" őket, hogy mit csinálok az óra után.
Hogy mi a szabály, azt nem tudom. Ezért nem én barkácsoltam.