Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sasi

Ezek szerint tájékozatlan vagyok, meggyőztél![#vigyor2]

svejk

Jó kis bakelit házasok, nem ilyen hőre lágyuló vackok, melyek kis melegedésre elindítják a lavinafolyamatot.

mxjj54gxi

Nagy méretű ezüst pogácsák, vastag réz hozzávezetések, jobban hűlnek az érintkezők, stb.stb

000000000

Csak az átkapcsolásra adj elég időt nekik! Nem segédérintkezővel húzatni a másik kapcsolót.

fpd0kbd4

Javasolnám a pneumatikus késleltetésű mechanikusan reteszelt mágneskapcsolót. amit általában motorok forgásirány váltására használnak.(bár nem olcsó)

000000000

Tud e valaki olyan csomagszállítót, aki 53 kilós csomagot elszállít?

Konkrét kellene, nem találgatás. Mert a honlapokon közöltek félrevezetők.  

Köszönöm, ha segítesz!

000000000

Olyat keress, akik gépi rakodással is dolgoznak.
Mert a sofőrök 25kiló felett sérvet kapnak.

Szedlay Pál

000000000

Hálás köszönet!  
Ez ígéretesnek tűnik.

Szedlay Pál

jani300

Svejk úrtól vagy más hozzáértőtől kérdezném , van egy nagyocska öregecske frekvenciaváltóm ABB ACS501-004-3-00P200000 típusszámmal . Érdemes ezzel foglalkozni ? Ez van , jön a hó meg a hideg talán lesz egy kis időm rá .

svejk

jellemzően az öregecske frekiváltók már mentek 20 évet még fognak annyit...
Amit ma veszel 2-3 kW-osat 1 dm3 kubatúrával sem, no annak borítékolható az élettartama.

4k0yxz3fu

Sziasztok!

Béna vagyok (még mindig, bár már kevésbé). Hogy tudok RhinoCAM-mel egy ferde fenekű nútot marni? Egy sima egyszerű nútot azt meg tudok csinálni, aminek Z irányban nem változik a mélysége. De ha a nút fenekét lejtősre akarom csinálni, annak hogy kéne nekiállni? Korábban csináltam ilyet, de kézzel írtam meg a G-kódot most viszont kéne a fejlettebb módszer.

jani300

keri

Most vettem ZX100-as műanyagot trapézorsóhoz.
Ugye ezt favorizálják, merthogy jobbak a mechanikus tulajdonságai mint a bronz anyáknak.

Viszont a boltban volt ZX-530-as műanyag is. Ennek picivel mégjobbak a kopás és súrlódási tulajdonságai, de ami érdekes hogy 250fokig terhelhető termikusan.

Szerintetek bronz csapágyas motorkerékpárban lehetne helyettesíteni ezzel a bronz csapágyakat? Hajtókar és csapszegcsapágyra gondolok itt, de a váltóban is van egy bronzcsapágy, amit szívesen kicserélnék műanyagra.

Elsősorban a tartósság növekedését, csöndesebb és hatékonyabb üzemet, valamint a kenésigény csökkenését várom ettől, hiszen kétütemű motor esetén nem mindegy hogy mennyi olajat égetünk feleslegesen.

Főtengely csapágyat is szívesen kicserélném műanyagra, gondolom  jobb eredményt érhetek el, ha műanyag a műanyagon siklik.

Ha nem tudjátok (merthogy még nem hallottam ilyen hülyeségről) akkor is az esetleges tapasztalt emberek jó tanácsait szívesen fogadom.
Két blokkot rakok össze a motoromhoz, egyikben kipróbálom, mert az anyag adatlap alapján szerintem működnie kell.