Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ezekben a monitorokban ha éjjel nappal mentek akkor sem lehetnek öregek  acsövejk a koruknál fogva. Ha a talpponti feszültség figyelésre mint közvetett árammérésre gondolsz azt sem értem mert az vezérlő csak egy szűk sávban engedélyezi az inverter működését, azaz ha nincs áram akkor is letilt.

sanka74

Megrendeltem a helyi elektronikai boltban a trafót, 1500 Ft lesz..A bemeneti oldalon található négy kivezetés között 0,7 ohm ellenállás mérhető, kivéve a két szélső között...ott nem mérhető semmi. A kimeneti oldalon szintén nem mérhető ellenállás..

jn08jf8im

Szép napot !
Segítséget kérnék a következők miatt.
Aspire 3.09.  
Hiába váltok mm/inch -re nem vált átt ,sőt 10-el osztja a méretet pl:50mm kocka 5mm lessz.
Ez igaz a szerszám beállitásokra is. a DFX BACHTPROCCESZOR-nál is probáltam de semmi nem változott.
Remélem érthetőre sikerültem.A válaszokat előre is köszönöm.

sanka74

Ez mérhető a trafón..hátha másnak is segít valamit..
http://cnctar.hobbycnc.hu/SANKA%20CNC/CNC/traf%f3.JPG" border=0>

ggdr57dg

Kb. januárban ugyanilyen problémám volt ugyanilyen monitorral. István (svejk) nekem is azt javasolta, hogy kondi, vagy trafó, de inkább trafó. Trafót viszonylag körülményesen tudtam venni, ezért először kondi csere volt, eredmény nélkül.
Trafó csere megoldotta.

sanka74

Én is rendeltem a helyi elektronikai boltban, jövőhétre megjön, 1500 Ft.A trafókat kicserélve működött 6 órán át, mert "olyan kedve volt"...aztán megállt..most jön a trafó csere...remélem ezután már jó lesz...

mxjj54gxi

Valószínűleg az 1,1kohmos oldala menetzárlatos.
Amikor megjön az új, mérd meg azt is, kiváncsi vagyok, melyik értékhez lesz közeli a jó trafó
A hőskorban még a notebookoknak házilag tekertünk ilyen trafókat, hogy kicseréljük a delikvensnek, mert kapni csak aranyárban lehetett

sanka74

Érdekessége a dolognak, hogy amikor kiszereltem, akkor mértem a képen is látható értékeket...most az előbb a 2,1 helyett már 4,7 volt....pedig többször mértem mindkét esetben..lehet közben kihűlt...

sanka74

Rendben, teszek fel arról is képet...

svejk

A réznek pozitív a thermo koefficiense, tehát rosszul mértél valamikor.
de tök mindegy, ennyi eltérésnél tuti menetzárlatos, ha nagyító alatt ,megnézed valószínű látni is fogod az összeégett tekercsrészt. általában a felső fóliás oldalnál következik be, az gondolom kevésbé hül.
a notiknál még jól be is tekerik az egész invertert, hagy melegedjen minél jobban. :(

000000000

Nincs kizárva, hogy inkább a kivezetések forrasztásainál van a gond, ha így változtatja az ellenállását.
Javítani csak ívesen lehet.

Egyébként a két oldalnak egyformának kéne lennie.

svejk

Hmm... érdekes. Eddig még sosem mértem meg őket, mert minek is mértem volna ha rosszak.

Itt van 3 db rossz.
A jó tekercsek 970Ohm- 1kOhm közt vannak.
Van egy ránézésre is megégett menetzárlatos oldal az 820 Ohm.
Van egy ránézésre menetzárlatos megégett melyet a multiméter 2kohm közöttinek mutat. Jól kivehető az átégés, tehát az elszenesedés miatt van még ellenállása, valószínű ilyet mérhettél Te is és ezért változott az érték. A cicergő hang is ívhúzás lehetett.
Van egy harmadik melynek az egyik tekercse végtelén a másik 10 kOhm, pedig ezek ránézésre hibátlanok.
No de már most többe került a hobby óradíjam mint az 1500 forintos trafó :))

sanka74

Ez is be volt tekerve vagy 4 réteg műanyag szalaggal...csak leszedtem...

B.Zoltán

Ha már ennyire benne vagytok a monitorjavításban, nekem is megjött hozzá a kedvem. A Samsung 710N monitor nem ad képet, csak furcsán villog a LED-je. Szétkaptam, és a tápegységben 2 db 820 uF és a 330 uF fel van púposodva. A 820 helyett érdemes 1000 uF-ot tenni, vagy maradjon a 820, vagy ártani nem árt, ha 1000 van?