Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem jól tudod.
Össz 32A-ig nem kell hálózatfejlesztész fizetni.

000000000

Erre van mechanikus generátor átkapcsoló. Ez gyakorlatilag két egyforma kapcsoló, mechanikusan összereteszelve. Idő eltéréssel kapcsol át egyikről a másikra.

000000000

A generátor védővezetékét (nem tudom mekkora a generátor) minimum 16mm2 rézzel kösd a meglévő védővezető csomópontba. A generátor mellett egy szondát belecsalogatni a földbe. Ez kell.

A hálózatról minden pólust leválasztani generátoros üzem alatt.
Ezért is lényeges a nagyonjó helyi földelés kialakítása.
Mivel a hálózati nullát is le kell választani, ezért a hálózat mögöttes földelései kiesnek a rendszeredből.(mivel függetleníted magad a hálózattól) Csak a generátor földelése lesz az alap. Ehez kell igazítani a védelmi rendszert. Biztosító értékek, a generátor zárlati árama, a generátoros üzem hurokellenállása. Mivel a hálózati és a generátoros üzemviszonyok nagyon eltérőek lehetnek. Főbizti lehet, hogy jó a hálózati oldal zárlatvédelmére, de nek biztos, hogy a generátorhoz is megfelel.
nagyon meg kell mindent nézni ahoz, hogy baj ne legyen.

595852ar

Amikor három fázisom volt, egyszer sem maradtam áram nélkül, mert sosem hibásodott meg, Pl egy vihar esetén egyszerre az összes, A házamban a három fázis fel volt osztva a helyiségek között így mindig volt áram valahol.
Csak a szolgáltatói hálózat karbantartásnál van csak gáz, de az nem gyakori.

s7manbs8

Az a rosszabb, ha kerékből nincs ki a négy néha. :)

595852ar

Ááá, ne hidd. Pl én tök jól érzem magam így is.;))

000000000

Szerintem is lehetett volna komfortosabban.
Egy egyszerű görgős kapcsoló is lehetett volna amint középen van egy üres állás. Ezen keresztül kell lépni, ha váltani akarunk.
Persze a legbiztonságosabb két relé lenne. Az egyik akkor akkor húzhat be, ha a másik biztosan elengedett.
A lényeg csak az, hogy kifelé ne tudjunk "áramot adni"

000000000

Igen, meg nem utolsó sorban ha visszajön a hálózat akkor ne szaladjon neki a generátornak még véletlenül se!

000000000

Azt mondják, hogy a férfiak agytekervényei punci alakúak! :))

svejk

Kristály Árpád

Halihó Vbodi!
Én úgy tudom, hogy a föld is két punncika körül forog illetve rajtuk....

Béni

Na, most már menjetek "vacsorázni"! [#nyes]
http://img577.imageshack.us/img577/5821/vacsi.jpg" border=0>

sasi

A generátorom gépkönyve csak a fázis megszakítását, valamint a külön védőföldelést nevezi meg az összekötés feltételeként.  
Ennek ellenére a teljes leválasztást fogom választani, melyet mágneskapcsolón keresztül, a generátor feszültségével vezérelve fogok megoldani. Ezzel a kapcsolóval egyben kiiktatom generátoros üzemben a bojlereket, mert tartósan csak 2,2 kW áll rendelkezésemre. Már csak egy megfelelő mágneskapcsolót kell szereznem, mert a fiókomban csak muzeális értékűek vannak...
Köszönöm mindenkinek a segítségét.

svejk

Ha üzembiztosat akarsz, akkor lehet célszerűbb lenne azokat a muzeálisokat használni..sajnos. :(

mxjj54gxi

Én is amondó vagyok...