Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

A Mach3 verziónak egyeznie kel ha az xml fájl bemásolásával akarod a beállításokat átvinni!!

besirkyjh

Szia  

Hü de nehezen indul ! :)

Milyen verzio van most feltelepitve a Mach3-bol ?
Milyen LPT kártyát használsz ? ( ha sajátépitésü akkor kellene egy rajz vagy egy foto rola ) .
Milyen emelkedésü orsoid vannak , van-e áttételezve a hajtásod ? ( a léptetöd egy körére hány mm-t mozdul a mechanika ) ?
Van-e végállás kapcsolo és ha igen hány darab és hogy vannak bekötve ( sorosan vagy párhuzamosan ) ?
Van-e referencia kapcsolo ? ( mechanikus vagy valami már üzemü pl: résopto vagy induktiv ?
Milyen vezérlöt használsz és milyen mikrostep van beállitva ?
A legfontosabb az LPT most !

000000000

Sziasztok,

Tud valaki olyan helyet, ahol lehet kapni 8x10 illetve 6x8 mm es alateteket? (belso, kulso atmero) Nem talalok sehol, pedig mar volt hasonlo a kezemben. Van esetleg ezeknek valami mas nevuk? Villanyosok, vagy milyen egyeb felhasznalasre arulnak ilyet?

Udv

besirkyjh

Szia  

Szerintem ezeket mint távtartok jobban meg találod .Csövekböl szoktam leszurni ilyeneket , van átmérö 8-as meg 10-es alu csövem és abbol csinálok olyat amilyet éppen kel !

000000000

http://www.ebay.com/itm/HPI-Racing-Washer-8x10x0-2mm-10-Pcs-HPIZ877-/370708255005?pt=US_Character_Radio_Control_Toys&hash=item564fef111d
Ilyesmikre gondolok, ha vastagabbak az nem baj. jo lenne valami magyar forgalmazo. Csak tavtartokent funkcionalnanak. Jo otlet amit irtal, csak nekem hianyzik hozza az eszterga:(

jsugc4fsx

helló e2n es gépet szeretnék 1 fázisra bekötni. A motor 2.2kw os ,sajnos csak több kondenzátorral tudom megoldani mivel ez van.A kérdés ,hogy kell kötni a kondikat sorba vagy párhuzamosan [#conf][#conf][#conf][#conf]

xfg6v697j

Párhuzamosan összeadódik a kapacitásuk.

sasi

154 mikrofarád körüli értéket kell összeraknod, de hasznosabb lenne frekvenciaváltóról hajtani a motort.

xsugix

Erről a frekvenciaváltós hajtásról tudnál bővebb információval szolgálni? Régebben érdeklődtem már erről, (Svejknek is írtam magánban, ő úgy tudom, nagy szakija ezeknek, de vagy nem kapta meg, vagy túl elfoglalt) de nem igazán tiszta a dolog. Itt a frekvenciaváltó csak a 3 fázisra való "konvertálást" oldja meg, vagy lehet vele az eszterga sebességét is szabályozni? Mintha olyasmi rémlene, hogy ehhez csak speciális, 400Hz-re készített motorok alkalmasak, a mezei 50Hz-es 3 fázisú aszinkorn motor nem. Vagy mégis?

jsugc4fsx

Köszi csak próbára kell hogy a funkciók működnek meg ,hogy pörög a gép.Mert ahol most van csak egy fázis van .Le .van takarva az udvaron

000000000

Sima 3f. 1kW-os motort hajtok 140Hz-ig 230V-ról.
Ezzel hajtom a marógépem főorsóját.

sasi

220-240 V-os frekvenciaváltóval deltába kapcsolt motort lehet hajtani, fordulatszámot folyamatosan szabályozni, irányt váltani. Én évekkel ezelőtt alakítottam át az esztergámat, azóta megelégedéssel használom, az eredeti 2,2 kW-os motorral. Az eredeti elektronikát komplett kidobtam, a hossz szánt állítható végállás kapcsolókkal láttam el, mely a frekiváltón keresztül menetvágáskor kapcsolja a forgásirányt, nekem csak a keresztszánt kel kezelnem. A fékezés mértékét is lehet szabályozni, így jól kézben tartható a megállás pillanata, mely menetvágáskor fontos.

000000000

xsugix

Köszönöm! Kiokosodtam ebből is. Vbodi, neked is![#wink]

svejk

mikor, milyen címről? utánanézek.