Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez, sajnos így van.
Én is megígértem magamnak párszor. Szerintem egy erre alkalmas "óra" is kerülne otthon.
De valahogy, mindig elmaradt.

3vv2btrhv

000000000

Az a kiegyenlítő lehet. Nem?
A puffert úgy értem, hogy pl fával, vagy szénnel tüzel az ember, az a legjobb, ha hagyja égni a kazánt és nem nagyon szabályozza a levegőt, ha nem muszáj. Viszont, így nagyon meleg lesz az előremenő. Amikor én még "kezdtem" a padlófűtést, a csőre csak 40 celzius volt megengedve. Igaz, ezen már túl vannak.
Ha van pár köbméter víz, amit vígan melegíthet a kazán, jobb egy kicsit a helyzet.
Az előremenőbe, meg a tartály vizéből és a visszatérőből "keveri ki" az ember a megfelelő hőfokot. Ezt a "puffert persze érdemes nagyon szigetelni a veszteségek miatt.

3vv2btrhv

az a legjobb, ha hagyja égni a kazánt és nem nagyon szabályozza a levegőt.Ezt csinálom most , minimális a levegö és tuskokat rakok rá , de a viz az 60 fokos a kazánban mérve .

jani300

Linkelni annyira nem tudok , de van egy cég naplopó néven az ő elő adásaikat halgattam nézzétek meg sok érdekes dolgot írnak a témáról .

000000000

És véletlen egy rajz vagy skicc, nincs valakinek valamilyen lemezkazánról??
főleg oldalnézetből a füst elvezetés érdekelne...

3vv2btrhv

wcsxp0uxa

Belsőleg olyan mint a cserépkályhák ,kívülről viszont nem cserép borítja hanem falfelület.
A cserép a hőleadás képességét csökkenti a kályhának , a vakolt kályhánál ezt légréssel helyettesítik .

wcsxp0uxa

Az a méret jó ami korom nélkül ég adott helyen.
Gyümölcsfák : még a 10cm átmérőjű is jól égett.
Fenyőfélék : ami befér a nyíláson.
Az akác hajlamos "kialudni" a kályhában  , de mostanában csak deszkát kap .(fenyőt nem lehet a épített kályhába tenni)
A cserépkályhában nem érzek különbséget , de azért szoktam hasogatni .

wcsxp0uxa

Ja !
Samott lapokból van mostanában építve .(legalábbis a kézikönyvem szerint , de nem hasonlít a régi samott téglára)

000000000

Radiátor esetén nem kevés a hőfok? Vagy, padlófűtésed van?

000000000

3vv2btrhv

http://4.bp.blogspot.com/-4uZXAnTR_uo/TlDPrcee6SI/AAAAAAAAAL0/25cYJED8zzI/s1600/grundofen.jpg" border=0>

3vv2btrhv

radiátoros a fütés .A házban most 20fok van .