Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ott aztán senkit nem zavar a hangja. [#nevetes1]

mxjj54gxi

Tűzálló habarcsot legutóbb a Bricostore-ban vettem, 25kg zsákos kiszerelésben.
Mint tudjuk a Brico kivonul M.o.-ról, de meg kéne nézni a többi nagynál is, biztosan van valamelyiknél.(baumaxx, praktiker, obi)
A Rath Hungária a Porcelán utcában van, Kőbányán, vidékieknek nem túl jó helyen :(

szpinya

Nekem ilyen tűzálló betonból van a pálinkafőző üstnek a háza kiöntve.
Napi 24 órában megy alatta egy ABG gázégő. Folyamatos vörösizzásban van az anyag, de bírja, nem ég ki.
Hátránya, csak annyi, hogy elég macerás vele dolgozni, mert amikor vízzel bekevered, olyan az állaga mint ha egy vödör gyöngykavicsot öntenél fel vízzel.
A másik, hogy az árát nem fehér emberre szabták.
Egy 25 kilós zsák, (ami 1500 fokig bírja) majdnem 20.000 Ft.

000000000

Az éjszaka leállt a levelezőm, ami t-online.  
Esetleg akinek ugyanez van, az övé működik?
Általános hiba lehet, vagy csak nálam?
Vagy ez már a világvégének kezdete?:) Legalábbis nálam:)
Hallottam valami vírusról is ami ezt okozhatja.
Arról tud valaki, valamit?  

guliver83

Egy ismerősömnek sem jó!
 Nem kell ilyen t-online imail címeket használni, mert egyébként sem jók!!!

mxjj54gxi

Akkor az valami űbertuti anyag lehet, mert a bricos az csak 2200 volt tavaly!
De ez csak 1200 fokig bírja, viszont kályhába jó, oda ajánlja a leírása.
A kötés 800 fok felett megy végbe, ezért ha olyan helyre kerül, ami ennél hidegebb, akkor vízüveggel kell keverni a leírása szerint.

000000000

xg2w6ib9x

Sziasztok !

Tanácsot kérnék:
Vettem Köber gyártmányú sötétzöld kalapács lakkot az eszterga festéséhez. A festék viszonylag sötét zöld, de csak ez van. A kalapácslakk lakkbenzines hígítású. Mit gondoltok, járható út, hogy más szintén lakkbenzin hígítású zománc festék hozzáadásával megpróbálnék egy kicsit élénkebb színt kikeverni.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezen a téren ?

Előre is köszi az infókat ill. a tippeket.

lari

Én csináltam már ilyet nem egyszer és jó lett.
Szerintem nyugodtan kevergethetsz.....

279nwbpsa

Én szintén a napokban vettem ebből a fajta festékből,csak ezüst kalapácslakk színűt.
Aztán mégsem tetszett,ezért a hántoláshoz használt tusírfestékkel kékre színeztem. :)
(sima színezőpasztát használok a hántolásnál.Olajfestékekhez,stb. használják eredetileg)
Szóval lehet vele variálni azért,bár a világosabb árnyalattal könnyebb dolgod volna.
Mindemellett,én azt hiszem nitrót használtam...

000000000

Keverhetsz bele hőálló ezüst festéket is világositani,én a nyáron motort festettem igy Neolux sötétzöld és bordót kevertem vele nagyon jó színt adott.Majdnem metálfesték hatást  ad.

hostya

Keverhetsz hozzá azonos(lakkbenzin) oldószerű festéket, de azzal számolnod kell, hogy a pigmentáció,(kalapácslakk-hatás) csökkenni fog.

Kicsiben próbáld ki, mielőtt az egészhez hozzáadod a javító színt...

000000000

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha nem tetszenek a készre kevert színek, nem lenne jobb színtelent venni és azt olyanra keverni, amilyenre akarjuk. A valóság persze az, hogy amilyenre sikerül.

http://maximum.shp.hu/hpc/web.php?a=maximum&o=lazurok_IRHy" TARGET=_fnew>It találtam színtelent. Biztosan van máshol is.

xg2w6ib9x

Köszönöm szépen a válaszokat mindannyiotoknak !
Ugyanilyen fajta kalapács lakkból van ezüst színű is itthon, csak valahogy úgy gondoltam, hogy egy kis sárgától, vagy fehértől lenne élénkebb a szín. Megpróbálom a Köber ezüstöt, azzal biztosan összeférnek.
A színtelen kalapácslakk megfestése is jó ötletnek tűnik. Valószínű tényleg az a legjobb, hogy egy kis kupakban összekeverem a két festéket és megnézem, hogy milyen lesz.
Úgy gondolom, hogy ha nem ugrik össze azonnal, vagy nem túrósodik össze, akkor azzal talán később sem lesz probléma.
Köszi mindenkinek. [#worship]

xg2w6ib9x

Ezt az oldalt elmentettem a könyvjelzők közé, mert látom viszonylag jó áron van szürke beton festékük is. Az meg nagyon jó a műhely betonjának lefestésére. Egyrészt esztétikusabb, másrészt sokkal könnyebb takarítani, harmadrészt pedig megszűnik a beton finom porzása és kevesebb lesz a szálló por.
A műhely egyes részein korábban már alkalmaztam és nagyon bevált (meg az orvosom is ajánlotta [#vigyor2]), csak a legutóbbi vásárlás óta igen drasztikusan elszaladt az ára.