Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ha meg okos, jó testű, szép arcú, akkor nem áll szóba velem :D

df7vv4ry9

erre mondjak ,hogy karakteres fej,de 35 évvel elötte is  az volt,de a hangja OK

http://kepfeltoltes.hu/view/121216/Jennifer_Rush_Minx_Fashion_Menue_2010_EsEERAcz9r0l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/121216/Jennifer_Rush_Minx_Fashion_Menue_2010_EsEERAcz9r0l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu" TARGET=_fnew>http://www.kepfeltoltes.hu

df7vv4ry9

akármit momdanak,nincs rosz ízlésed[#eljen][#eljen]

000000000

Szia GB35!

Hálás köszönetem a segítségedért!  
Egyébként CT 645 –öm van. Nagy segítség lesz.  

Már csak az lenne jobb, ha magyarul lenne, vagy digitális szöveggel.

000000000

Valóban nem egy szépség királynő. De, nem is a szépségéért szeretik. Mégis sok ezer embernek okoz kellemes perceket énekével.  
A mi Jimink sem a szépségével tarolt. A jelleme is hagyott kívánnivalót maga után.  
De a dalai, és énekhangja, sok, sok embernek okozott, okoz örömet. Szegényebbek lettünk nélküle.  

000000000

Köszi!  

Én, még olyan embert nem láttam, aki mindenben tökéletes. Akár nő, akár férfi.
De, olyan kritizálót igen, aki évek óta nem nézett tükörbe.  

xg2w6ib9x

Helló Danibá !
Várjunk csak !
640-est mondtál, most meg 645-öst[#confused]
Akkor lehet, hogy mégsem lesz jó amit küldtem ?

Milyen az a digitális szöveg ?
0001101011101011
[#vigyor2]

000000000

Ha szörnyekről akarnak filmet forgatni, ezeknek álarc sem kell.
A hétköznapokban persze, nem ártana nekik.
[#taps]

xg2w6ib9x

Danibá szerintem elírtad a 645-öt.
640-es 647-es és 650-es típus van.

A Midi, amit kérdeztél annyira nem egyszerű téma, de röviden:
A MIDI egy speciálisan zenei célra kifejlesztett kommunikációs protokoll, ami arra szolgál, hogy hangszereket illetve a számítógépet össze lehessen kapcsolni egymással.
A hétköznapi használatban számodra ez pl. olyan lehetőséget biztosít, hogy digitális jelek formájában rögzítheted a hangszereden lejátszott zenédet. Ilyenkor nem az audió anyag kerül digitalizálásra és tárolásra, hanem a vezérlő jelek, amit tárolják, hogy pl. melyik billentyűt mennyi ideig tartottad lenyomva, mennyi szünetet tartottál a két hang között és milyen erősséggel ütötted le a billentyűt stb. Ez így nagyon kicsi méretű fájlokat eredményez és óriási variációs lehetőségeket ad a zenésznek az elképzelései megvalósításához. Pl. tetszés szerint kicserélheti a hangszer, amit a vezérlő jelsorozat (MIDI fájl)megszólaltathat. Több szólamú zene esetében az egyes szólamok külön-külön sávokra rögzíthetők és ezek egymással szinkronizálhatók. A hangmagasság megváltozása nélkül gyorsítható ill. lassítható a zene lejátszása. Utólag különféle hanghatások (effektek) húzhatók rá a meglévő zenéidre (pl. visszhang, tremoló, vibrato, zengető, filterek stb.)
Szóval, ha ügyes vagy egyedül egy komplett zenei produkciót készíthetsz a MIDI rendszer segítségével.
Dióhéjban ennyi.
Ha bele akarsz mélyedni ebbe a témába szedek össze anyagokat.

Üdv: István

000000000

Ja, ja! Persze, CT 640.  
Csak, a szépségverseny meg hülyített:))
Dehogy nem. Nagyon jó, amit küldtél.  

Persze, jól néznek ki a sok nulla közt a sok egyes is. De nem erre gondoltam.  
Hanem a digitalizáltra. Mint ez is. Hogy lehessen szerkeszteni, fordíttatni a netten, stb.  
Mert a fénymásolat erre alkalmatlan, de legalábbis nagyon körülményes.
Na, jó, már majdnem bedőltem, hogy nem tudod mire gondoltam.  

000000000

Próbáltam, utána nézni a MIDI nek. De, valami nagy titok övezi.
Arról lehet találni a netten sok szöveget. Hogy midiz. Vagy nem midiz. Meg, hogy az jó, vagy nem. De, semmi konkrétum. Csak a homály. Valamiért, mintha az ördögről beszélnének.
Azt is, valakik szépséges szépnek gondolják. Mások ronda, és ijesztőnek.  
Nekem is vannak halvány elképzeléseim a midi -ről. De, gondolom, fele téves.  
Egyébként biztosan, van benne nagy lehetőség, mert nem övezné ekkora titkolódzás. És a nagyok sem használnák.  
Végre, talán tudnék vele foglalkozni. Ezért fokozott a kíváncsiságom.  
Még, talán az öreg hangszerem is lecserélem. Ami, legalább tíz éve, vagy több. Még a leltárból is kiesett. De, az alapokhoz jó lenne.  
Örülnék, ha ebben is segítenél.  
De, másoktól is elfogadnám a segítséget.
Tehát, MIDIRE FEL!

xg2w6ib9x

Na, akkor első körben be kell szerezned midi csatolót és midi kábel(eke)t.
A midi kábelt Te is el tudod otthon készíteni.
5 pólusú Tuchel dugó kell hozzá és ha jól emlékszem, 5 eres kábel is kell. A bekötés nagyon egyszerű pontról pontra kötöd össze a két tuchelt a kábellel 1-es az 1-eshez, 2-es a 2-eshez stg.
A midi csatoló is elkészíthető lenne elméletileg, vannak hozzá kapcs. rajzok, de kinek van ma ilyesmire ideje. A hangszerboltokban kapható Roland gyártmány 10-12 e Ft volt az ára legutóbb.
Ez egy kis "szappantartó", amiből kijön egy USB csatlakozó, a dobozon pedig van 3 db 5 pólusú Tuchel aljzat. Midi In/OUT/Trough (Be/Ki/Átmenő).
Régebben lehetett olcsóbb megoldást is kapni, de az nem USB portra csatlakozott, hanem a hangkártya 15 pólusú D-sub joystick csatlakozójára.
Hardver részről ezek mindenképpen kellenek.

Kis türelmet kérek, beletúrok a cuccaim közé és keresek valami használható info anyagot.

000000000

Most, láttam a netten, az egyik hangszerboltba, ilyen USB –s csatlakozót.
Úgy tudom, ehhez valami szoftver is kell.
Olyat is olvastam az este, hogy valaki ezzel visszakottáztatta, amit játszott.  

Van ebbe a hangszerbe olyan memória, amit lehet írni?
Vagy játszás közben is együtt tud működni a PC vel?  

Bocs, ha hülyeséget kérdezek. De tök hülye vagyok hozzá.  
Ettől, csak a kíváncsiságom nagyobb.  

PSoft

Régebben,"mániákusan" gyűjtögettem a MIDI-ket.:)

Ma már nem gyűjtöm,de szívesen http://www.chrismidistudio.hu/" TARGET=_fnew>hallgatom őket.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Nékem%20olyan......mid" TARGET=_fnew>Ez,....meg be is jött.:)))

PSoft