Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Igen szoftver is szükséges. A legnépszerűbb szoftverek (Cubase, Nuendo, stb)egy komplett kis stúdiót varázsolnak a gépedre.
Van olyan progi is, ami azonnal kiírja az éppen játszott dallam kottáját, folyamatosan, ahogy játszol.
Általában mindegyik házi felhasználásra szánt szintiben van dal memória, amibe egy, vagy több zeneszámot is rögzíthetsz.
A Casiónál már a 15 évvel ezelőtti modellekben is bőven volt memória kapacitás erre a célra.
A Casio-nál a beépített memória nagyobbik része a dal rögzítésére van lefoglalva. Sajnos ez gyakran a hangminőség rovására megy. Vannak cégek, ahol ez fordítva van pl. a Roland.
Ez utóbbinál azonos árkategóriákat összehasonlítva finomabb felbontású élethűbb hangokat állít elő, viszont a rendelkezésre álló memóriának jelentős részét ez emészti fel.
A mai típusoknál már szinte általános a pendrive, vagy SD kártya csatlakoztatásának lehetősége.
Még nem néztem át a CT640-es gépkönyvét, de majd rápillantok, hogy milyen lehetőségei vannak.

000000000

Óóóó! Köszönöm, nektek! Különösen GB35 nek, a támogatást.
Ahogy mondani szokták, ha egy üzlet beindul!:))
Már látom, biztosan tovább tudok lépni veletek.

Esetleg, akinek van itt, ott porosodó kész midije, megtiszteltetésnek venném, ha elküldené.
De, még azt se bánom, ha utálatból küldi[#wave][#taps][#taps]

000000000

Ez, meg van neked végig?

xg2w6ib9x

" itt, ott porosodó kész midije,"
Kész zenére gondolsz ugye ?
Na de milyen legyen ?
Mert igen széles a skála.
Egyébként azért is jó a midi fálj formátumú zene, mert egy egyszerű kis lejátszó progival (Van Basco Karaoke Player) le tudod játszani a dalt úgy, hogy a számodra megfelelő tempóra lelassítod és csak azt a bizonyos sávot engeded megszólalni, amelyik Téged érdekel.
Ez nagyon nagy segítség lehet egy zene megtanulásánál. Természetesen lejátszás közben egy zongora billentyűzeten is mutatja, hogy most éppen melyik hang szól.
Ja, igen ha a midi fájl tartalmazza a dal szövegét (karaoke midi, kar kiterjesztésű fájl), akkor még énekelheted is a képernyőn megjelenő szöveget[#smile]

PSoft

Valahol meg van egy CD-n,a többszáz társával együtt,de ne kérd,hogy csak úgy "előrántsam".:((

Ha véletlenül mégis a kezembe kerülne,....."UTÁLATBÓL" küldök egy példányt.:))

A részlet,a  #16424-ben linkelt oldalról van.

000000000

Húú, sejtettem én, hogy erre felé kell indulnom.  
Elsősorban Magyar, nóták, csárdások, slágerek, lagzis dolgok, ami érdekelne.  
Valamint karaoke, és társai.  
De, a régebbi, külföldi, értelmes slágerek is.

Zenészi alulfejlettségemen, ez némi javulást ígér. Úgy, mint a CNC a fafaragó tudásomon javított:))  

xg2w6ib9x

Én inkább másfajta műfajok iránt érdeklődök, de azért begyűjtöttem ilyeneket is. Éreztem, hogy egyszer még ilyesmikre is szükség lesz.
Csak aztán nehogy ennyivel érjen véget a zenei ambíció, tessék zenélni is, ne ám csak hallgatni ! [#lookaround]

s7manbs8

Szerintem, hogy egy nő milyen hatással van egy férfira, az a kortól is függ... :)

Közben, ne vegyetek ARO-s sárgaborsót, mert 2 órája főzöm és még mindig kemény a belseje, lehet Radioaktív is ? Valami ukrán ... tudta a fene csak a boltba beraktam a kosárba ...

000000000

Amint mondtam „nem az indíttatás számit” Hanem, a tett:))

Már hogy a fr-ncba ne kérném, hogy húzd elő azt a CD –t:))
Persze hogy azt kérem. Sőt, tudom, 1-2 nap és itt lesz a leveleim között:))

Az előbb, a linkelt oldal nem jött be. És, most, csodák csodája, megnyílt.
Én, kb 1 hetet töltöttem ilyenek keresésével, eredménytelenül:((  
Mint amit te, és az Alex63 linkelt. Köszönöm nektek!  

s7manbs8

Jó az a MIDI sőt, de mindent nem tud pótolni, egy Miles Davist elfújni, vagy egy Rihannát eldúdolni ... ezekben kicsit több infó van, mint amennyi valahány leíró byteban elfér ... :)

000000000

Pont, ahogy mondod. Én is voltam úgy, hogy magam se tudom miért, de egyszerűen elvarázsolt egy nő. Pedig, még talán közepes szintet se ütötte meg a szépsége.  
Úgy vonzott, mint a neodinium. (már, ha jól írtam:)) )

PSoft

Akkooo,....fuss neki még egyszer.:))

000000000

Természetesen, segítségnek, mankónak szánom. És, a feleségem, elkápráztatni, hogy tudok.  
És, szó nélkül, vehetek majd egy új hangszert
[#nevetes1][#nevetes1][#worship]

000000000