Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Itt egy kép is:
http://gsmvezerles.hu/CNC/HGH15CC_statikusterhelesiranyok.jpg" border=0>

Szedlay Pál

Szerintem eddig terhelheted ez a maximum.
Akármilyen kis terhelésnél is már billen " szinte mérhetetlen mértékben" csak az erő növelésével ez az érték nő.
Vannak cégek akik meg is adják milyen terhelésre mennyi a deformáció N/mikron

B.Tibor

Üdv GB35!
Itthon zenélgetek néha szabad óráimban, elsősorban zongorán, de e-gitáron is. Egy kis ideig játszottam egy nagyon kicsi zenekarban zongorán.
Egyszer szívesen kipróbálnám még a dobot. Remélem előbb utóbb lesz rá lehetőségem :)
És a kedves kérdező milyen hangszer(eke)t koptat? :)

A gyári MIDI kábelek gyakran valóban 5 eresek, és a csatlakozó minden pontja be van kötve, nem tudom miért, mert csak 2 szál kell + árnyékolás http://pinouts.ru/Home/Midi_pinout.shtml" TARGET=_fnew>(MIDI cable pinout)

Édesapám csinált már vagy 40 méter MIDI kábelt életében, 2 erest, és eddig sose volt belőle gond.
Egyszer szükség volt rá, hogy az alagsorból a számítógéptől felvezessünk MIDI kábelt az emeleten lévő szintihez (több házi készítésű kábel, toldókkal összefogva), teljesen jól működött :)

A game portos Interface nálunk is tökéletes SB Audigy, és SB Live hangkártyákkal, de akkor lestünk nagyot, mikor a szinti MIDI-jét rádugtuk az alaplapi integrált hangkártya game portjára, és élőben akartunk játszani a szintin úgy, hogy a hangkártya szólaltassa meg a hangokat. Akkora késése volt a rendszernek (több tized másodperc), hogy egyszerűen nem lehetett játszani rajta, az ember állandóan kiesett a szinkronból saját magával :))
Nem tudtam megoldani a kérdést máshogy, minthogy nem használtam azt a game portot többet erre a célra :)

jv7pu3a5p

Igen, megtaláltam azt is.
Merevségi értékek:
Z0 380
ZA 460
ZB 510
Azt mondja, hogy:  
deformáció = P/k
tegyük fel, hogy 10N a P mondjuk
10/380 = 0.026um

Jól számoltam?  

jamj4k2ec

Üdv!
Segítsetek már miért nem jelenik meg az adok-veszek. Köszönöm.

xg2w6ib9x

Szia Tibor!

Az első két mondatodat, akár én is írhattam volna, annyira rám illik a leírás.

Van egy Cort GB35-ös basszusgitárom, meg egy GW-8-as kéjbárdom (keyboard), dobgép meg ilyesmik.
Ezeket szoktam koptatgatni, ha van egy kis idő.
(Persze nincs, mert ami volt azt lenyúlta a CNC hobby)

Ezt a midi késést én is megtapasztaltam egy régebbi SB 128-as kártyával. Ezzel élőben játszani elég kiábrándító volt. A fiam szokott midizni egy SB Live Platinum kártyával, meg Roland midi interfésszel, de azt mondja, hogy késés szempontjából még az sem az igazi.
Gyüjtögeti is a pénzét valami jobb hangkártyára.

Ez a 40 méteres midi kábelezés jópofa lehetett[#vigyor5]

xg2w6ib9x

Megjelenik az, csak kattints a "figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása" sorra.

xg2w6ib9x

Sőt, azóta már simán is megjelenik....

jamj4k2ec

Nekem nem ajánlja fel ezt a lehetőséget
"figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása"

jamj4k2ec

Megtaláltam köszönöm.[#taps]

xg2w6ib9x

És azóta sem jön be az Adok-veszek ?
Időnként kiírja, hogy "támadó weboldal" azért gondoltam, hogy emiatt nem sikerül belépned.
Én onnan jövök, nincs semmi probléma, most éppen a "támadó weboldal"-t sem írja ki..[#confused]

Szedlay Pál

Ezt majd nálam okosabbak fogják megmondani neked.

Szedlay Pál

A múltkor néztem egy IBAG főorsó radiális terhelésre mennyit deformálódik, ha jól emlékszem ott 84N/mikron. Persze annál a típusnál.

ggdr57dg

Sziasztok,
Azt hiszem ide illik a segítségkérésem, bár nem igazán cnc. Feleségemnek van egy Textima (háztartási) varrógépe, nem mai gyerek, de teljesen rendben van egyébként. Néhány éve cseréltem benne bordás szíjat, olyanra, amit a boltban adtak ehhez a típushoz. Mintha már akkor sem lett volna az igazi, de erre már nem nagyon emlékszem.
Lényeg, hogy feleségem az elmúlt években elég keveset használta, de most ismét szeretné, ezért egy rendes takarítás ráfért. Ekkor vettem észre, hogy igen érdekesen mutat a bordás szíj a keréken, néhány borda rendesen a helyén van, néhány meg a kerék bordáinak tetején fut, vagyis nem erre való. Az most már lényegtelen, hogy eleve ilyen lett volna (mintha rémlene valami) vagy megnyúlt. Bár nagyon keveset volt használva, így a nyúlás nem igazán, de bármi lehet.

Ergo le kellene cserélni valami megfelelőre azt a szíjat, csak nem tudom, milyenre. Ebben kérek segítséget, hátha lesz / van valaki, aki ezt könyékből megválaszolja :-) Természetesen ha valakinek van eladó, szívesen megvásárolnám.

https://docs.google.com/folder/d/0B0QGX97teCIPQWVSSXRxQ0NoRTg/edit" TARGET=_fnew>Ide tettem fel képeket, azokon elég sok minden, adat, méret látszik, ha ez kevés, bármit megmérek, lefotózok.

Előre is köszönöm.

besirkyjh

Szia  

Ezt a szijat pl a Powerbelt is forgalmazza .
A mérete rajta van ( 134 szám az azt jelenti hogy a sij hossza 13,4 inch az XL meg azt jelenti hogy inch méretü az osztása ( 5,08mm ) .
A szij árát mm-ben adják meg ami a szélességét jelenti  
http://www.hajtastechnikabolt.hu/Keresztbordas_szijak/Collos_osztasu_fogasszijak/XL_profilu_fogasszij-MutatAlap" TARGET=_fnew>Szij  
Ezen a honlapon az inches szijak mérete mm-ben van megadva ami téves mert annyi inch hosszu ami rá van irva ( ezeket használom én is ) .