Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bykktskx6

Természetesen CNC marógéppel…

Szalai György

Jó reggel !
Üvegszövet az sok féle létezik. Szálorientációtól, sűrűségtől, előkezeléstől függően.
Vágják lézerrel, rezgőkéses és körkéses szabászgéppel, gyémánt peremű vágótárcsával, egy rövid ideig még kézi ollóval is.

000000000

EPA 320 hoz tartozó pedál kapcsolót tudja-e valaki hová kell csatlakoztatni a gépen ? találtam egy csatlakozót az olajszivattyú felett , esetleg oda kellene csatlakoztatni ?  Kössz

svejk

Ember!

Próbálj már meg 1, azaz EGY topicot kinézni a kérdéseidnek!

Mert különben irgum-burgum lesz!!!  [#ejnye1]

ce2s84jij

Szép napot mindenkinek.
Van egy felsőmaróm, Metabo OFE738. A marómotor leválasztható a "felsőmaró testről", ezért a későbbiekben CNC-re is szeretném használni. Amit nem tudok, az a szerszámbefogó patron típusa. Kerestem az interneten, ebay-en, de semmilyen eredményre sem jutottam. A marómotor tengelyén M15x1 menet van. A gyártó forgalmaz még néhány méretet(nem készlet), de mindet anyával (nem szétszedhető?). Azt hiszem nem ER11 vagy ER16, de akkor milyen típus? Valamiféle távoli utalást találtam T5-ös típusra, de mindennemű megerősítés nélkül. Esetleg a felsőmaró szerszámbefogója külön kategória? Van más módszer 8mm befogóba pl. 4mm szárú marót befogni? Ha igen, akkor fölöslegesen nem keresnék befogópatronokat. Köszönöm.

Miki2

Tudomásom szerint teljesen egyedi, nem szabványos patronok.

hostya

Egy EPA 320-hoz tartozó GÉPKÖNYV sokat segítene neked.
Azt javaslom inkább gépkönyvet keress, mint minden egyes felmerülő problémához tanácsot..

Nézzél szét Csuhás fórumtársunk gyűjteményében.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt  

Ha segítséget vársz, akkor nem kell minden(második) topikban feltenni ugyanazt a kérdést.

3vv2btrhv

A legolcsóbb megoldás OLFA körkéses szerszám .
Mi ezzel vágtuk a MÜKI-ben az üvegszövetet aluminium  boritásu asztalon !!

hostya

"Van más módszer 8mm befogóba pl. 4mm szárú marót befogni?"

Igen, van.
Készíteni(készíttetni) kell egy hasított szűkítő hüvelyt.

000000000

PSoft

http://www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/balatonplast-m%C5%B1anyagipari-kft--99228.html" TARGET=_fnew>ŐK pld. körkéses szabászgéppel vágják az üvegszövetet.

Kézi szabász géppel,nem CNC-vel.

csizi

Szép jó estét!
Nem igazán találtam megfelelő topikot a kérdésemre, de azt hiszem ez megfelelő lesz[#nyes]
Szóval ma csapágyfészket martam cnc-n aluba, és alsó képen látható eredményt kaptam. A csapágyfészek "illesztett" része, enyhén szólva ragyás lett.
Próbáltam mindent, marásirány, előfogás, előtolás, fordulat, egy, kétélű maró, az eredmény mindig ugyanaz. Ráadásul +0.1mm -ert rátesz az átmérőre[#rinya]
A marószárnak, vagyis inkább a befogónak 0.015mm az ütése, szerintem ez lehet gond.
Nincs ötlete valakinek hogy mi okozza a jelenséget?
Válaszokat előre is köszönöm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/csizi/PC110216.JPG

csizi

A marószárnak, vagyis inkább a befogónak 0.015mm az ütése, szerintem NEM ez lehet gond.

000000000

Szerintem a forgács beszorul vagy rátapad a maróra,hűtöd valamivel közben vagy levegővel elfújod onnan a forgácsot,mert neked van ilyenre is lehetőséged.

000000000

És milyen hosszú a maró dolgozó része,a forgács kihordó horony?