Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A módszer + van. A fütéshez keresek stabilabb, ezáltal hatékonyabb megoldást.

keri

Én sem mondtam semmi illetlent ;)

Pl abból hogy azt írod "dascusi" penge, meg gázzal akarod kiváltani a szenet. :)

Magas hőmérséklethez acetilén+oxigénnel érdemes próbálkozni.

jani300

Esetleg az indukciós hevítés . Az csak az anyagot hevíti és gyors  . Persze a technika hozzá nem egyszerű .

keri

Mondjuk nehéz elképzelni hogy szénnel nem tudsz befűteni eléggé.
Mi csak simán kipufogót égettünk úgy hogy kompresszorral fújtuk a levegőt be, a másik végén meg kifolyt a kipufogó belseje, mert a lerakódott koksz annyira beizzott.

jani300

Olyan 30 körül lehet egy nagy disous "?" palack , vagy több .

keri

nemtudom, kb annyira saccolom, de az tud biztosan és stabilan elég meleget :)

jani300

3000  fok azt hiszem . Gázdús lánggal kell mert kiég a szén . De szerintem a legdrágább szén is olcsóbb . Különben is a koksz az igazi .

xg2w6ib9x

Ennek a 25000 Forint/mázsa árú szénnek pedig valami nagyon különlegesnek kell lennie.
Nem lehet, hogy elírtad az árat? A legjobb minőséget képviselő német brikett ára most 7000 Forint körül van mázsánként.

000000000

Nem írtam el. Ez a faszén ára.10kg zsákokba aminek fele por. Igy viszont baromi drága.

xg2w6ib9x

Aha, értem. Én kőszénre gondoltam, azért lepődtem meg az árán.
Szóval ilyen munkákhoz a faszén a f@sza szén [#vigyor2]

000000000

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:6-os dörzsárnak mennyivel illik  előfúrni(6-os illesztőszeget szeretnék tenni a furatba),ha jól tudom csak pár századot kéne ráhagyni,de azt meg nem tudom,hogy hogyan lehetne "olcsón" megúszni,szóval ha mondjuk 5.8mm-es fúróval készítem el a furatot akkor lehetséges,hogy a dörzsár az illesztőszegnek megfelelő pontosságú furatot készítsen nekem,mert ha jól sejtem ekkora ráhagyásnál már forgácsol nem pedig dörzsöl a dörzsár. Segítségeteket előre is megköszönném.

Szalai György

Apró szemű koksszal érhetsz el magasabb hőmérsékletet, de ahhoz is kell a levegő aláfújás. A villany, ahhoz képest piszok drága és bonyolult elektronika tartozik hozzá. A damaszkolás 700-900C fokon (cserszne-napsárga) történik, a kovácshegesztés meg kb. 1200C fokon, (vakító fehér) mikor már hiccen.

000000000

Keverd össze a faszént a kazánszénnel és ha jó a levegőbefúvás akkor elégetheted a vasat is.Azért ezt jobb kovácskohóban csinálni.

jani300

Akkor komolyan foglalkozol vele . Az edzéshez úgy is illene kemence , érdemes lehet beruházni . Nem olyan agy méret amit írtál , gázzal szerintem lehet gazdaságosan fűteni .

zozo

Richy, nemrég még szerszámgépet akartál valakinek gyártani, most meg ilyeneket írsz, hogy "dörzsöl a dörzsár" -???
Képzeld el, a dörzsár is forgácsol, akkor is, ha 5,9-es fúróval fúrsz neki elő.  
De előtte 5-össel nem árt annak is előfúrni