Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Én ezen a kieső darabon csak azt látom , hogy vissza kenődött rá az anyag. (meg valami lépés nyomot, mert vagy nagy volt az előtolás vagy valami rezonancia... , de ott még elfogadjuk, h. tűrhető a felület minősége?)

jv7pu3a5p

Igen visszakenődött sajna. Ezt jelenleg nem kentem semmivel, (egyébként petróleummal szoktam). Ez a visszakenődés gyakori, csinálok majd valami kompresszoros hűtő/forgács takarító eszközt.
A felületet erősen felnagyítja a kép, szabad szemmel számomra megfelelő a felület.

Szedlay Pál

És úgy gondoljuk ez szörnyen drága.
Az Union Tool kínálatából egy 3 élű maró alumíniumhoz 6mm-es átmérőben.
AZS 3060-300 9.100 Yen. 9100*2,6=23,600*1,27= 29.972Ft bruttó.
Ja, ennek három éle van, biztos azért ennyi.[#eplus2]

Vetesi75

Nagyolás után kis megállót beiktatok, sűrített szusszal kitakarítom a megmunkált felület környékét és ezt követő simításban bő levegő ráfújással + kenőanyag (feltéve,ha van elegendő kezem - ha nincs bízok benne, hogy elegendő ami rajta maradt) és imádkozok... Általában szebb, mint direktben marva.
Szerintem két oka lehet: a forgácsot kergeti vissza vagy az élsisak heged fel a vágóélre.
Takarítással az első szinte kizárható, a másik miatt meg érdemes lehet a vágósebesség-előtolás értékkel játszani - pláne így külön simításkor, mert ekkor erősen kötöttek a forgácsolási jellemzők.
Tudom! Egyedizésnél a kísérletezés nem kifizetődő...   :(

Vetesi75

Persze. Ez szép és jó. Én hagyományos keze-lába- lógós gépeken nyomulok, ott egyirányú marásról szó sem lehet nagyoláskor.  :(
A szép felület a forgács leválásának is függvénye, amibe (sztem) beleszól a "sz-g-m rendszer" forgácsolóerő hatására való torzulása is. Sejtésem, hogy az önzáró hajtásokkal nem rendelkező - szervós - gépeknél is nagy ÚR lehet a "kitérő torzulás elve".

s2k5ycubj

Ha már ilyen "fullextrás" marókat nézel van egy tizessel olcsóbb is és elképzelhető,hogy jobb is... http://www.toolontool.hu/DNNGranTool/Shop/tabid/37/Group/AAAH/Group5/10642/Default.aspx" TARGET=_fnew>Toolontool gyémántbevonatos kmf maró

s2k5ycubj

Vagy 3400+áfa áron kétélű alu kmf maró,de ez csak 6x13x57-es,tehát elég rövid.

Szedlay Pál

Csak érdekességként linkeltem és csak nézem, ahogyan írtad.
Gyémánt bevonatosat próbált már valaki alumíniumhoz?
Ennél a cégnél jó árak vannak!

s2k5ycubj

Csak pozitív tapasztalatom van még a sima legolcsóbb csigafúróval is,pedig kapja a "kakaót"[#eplus2]

s2k5ycubj

Az igaz,hogy ezek marketing nélküli ipari szerszámok. Nincs nagy hírverés,csak jó használati érték/ár arány.

Vetesi75

Ha azt is hozzáadjuk , hogy minden erőlködés  nélkül balosat lehet csinálni a gazdaságos, jobbos csigafúróból már duplán megérte! [#eplus2]

000000000

Olcsó hss szerszámok itt nincsenek is,mert csak 3.000ft-tól indul egy 6-os maró is?

Vetesi75

Adok veszekből.  : Értem. A rögzítő csavarokról szeretnéd a nyíró terhelést átruházni az illesztő szegekre. Korrekt elképzelés!

000000000

Inkább az a gondom,hogy állandóan elmozdul az anya és valahogyan meg kellene fogni.