Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

csizi

Igen, "locsolom" rá az alkonek-et levegővel, ez kilőve.

000000000

Milyen hosszú és mekkora átmérőjű a maró mert még kihajlás szóba jöhet,de a csúnya felület az vagy forgácsbeszorulás vagy több ötletem nincs,hogy mitől lehet :D .

000000000

Kopottnak gondolom nem kopottak a szerszámaid,azt az 1 tizedet meg gondolom cam-ben vagy a vezérlőprogiban rá tudod állítani,de inkább a csúnya felületet kellene szerintem kideríteni,hogy mitől lehet.

Torro60

Spirálisan,vagy oldal fogással mentél le z-be?
Én úgy látom túl nagy volt a tolás.
Próbáld meg kétfogásból. Először kinagyolod és utánna besimitod.

csizi

Próbáltam mindkettőt. Eredmény ugyanaz. Valami mechanikai gond lesz szerintem.

Torro60

Mennyit hagytál a simitásra?

000000000

Nem vékony a szerszám és be tud rezonálni a vége?

279nwbpsa

A főorsóban a csapágyak nem rakoncátlankodhatnak?
Nem is arra gondolok,hogy tönkrementek,mert azt talán hallanád akár,de esetleg az előfeszítésük nem lehet "laza"?

jv7pu3a5p

Hasonló problémával küzdöttem én is korábban.  
Én akkor azzal kompenzáltam ki ezt a hibát, hogy kisebbre martam 2 tizeddel, majd lemartam a 2 tizedet külön. Ekkor jobb lett a felület, de még mindig néha néha előjött ilyen hiba, ráadásul full véletlenszerűen. Nem értettem mitől.

Azóta felkerült egy teknomotor, bár nem tudom , hogy ennek van-e szerepe a dologban.
Viszont vettem a Klaviónál egy 6-os datron egyélű marót. Szívtam a fogam rendesen mert 3x-4x annyiba került mint amiket eddig használtam.  
Viszont azóta rengeteg alut martam ezzel az egy maróval, és viszi mint a vajat. A "lépcsőzés" teljesen eltűnt, még telibe maráskor is.
Itt egy mai termés, 6mm telibe, 1mm fogás mélységgel, 800mm/p előtolással.
Sajnos a fényképezés nem az én tudományom, ennél sokkal szebb élőben. :))

http://gsmvezerles.hu/CNC_MUNKAK/datron_maro_teszt.png" border=0>

csizi

csizi

6mm keményfém. Korábban martam vele, minden ok volt.

csizi

Én is erre gyanakszom.

w0hgtwf3w

A tapasztalataim szerint a gép vagy a vékony szerszám rezonanciája szokott ilyen felületet adni. Lehet hogy a géped gyenge alu marásra vagy a szerszám nagyon vékony (nekem 3mm-es 2 élű ugyanilyen felületet adott.

s7manbs8

jv7pu3a5p

Ez a henger egy golyósanya tartó közepéből esett ki. :)
Holnap rakok fel képeket, elkezdtem átalakítani a gépet.