Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Én loctite-al gondoltam beragasztani,mert úgyis van még egy tubus és kitudja,lehet,hogy ki kell majd még egyszer szedni ezt a szeget onnan és akkor csak elég felmelegíteni,hogy engedjen a ragasztó.

jani300

Sík felületen nem kell ragasztani szerintem . Kihúzómenet szokott lenni az illesztőszegben . De ahhoz meg elég kicsi az átmérője . Ha nem átmenő és nem tudsz mögé nyúlni jó ha van kihúzómenet .

000000000

Egy kicsi kiütőfurat elfér átmenőben,ez jó ötlet volt!

000000000

Köszönöm szépen a segítségeteket Zozo és Jani![#worship]

Szedlay Pál

Akkor a borda mélysége alakja nem mérvadó csak a sűrűsége?

s7manbs8

A a kazánlemez miféle ötvözet tulajdonképpen, azért az a neve mert kazánt szoktak belőle csinálni ?

Richy bele ne törd ...

zozo

Nem tudom, mit akarsz csinálni, nem olvasom rendszeresen a topikokat, csak időnként belelapozok. A legelső esztergámat, fiatal lelkes kezdőként, mint te, kazánlemez ágyazattal csináltam, köszörült felülettel.  
Baromi sokat dolgoztam rajta. Aztán rájöttem, ebbe bizony belerág minden rossz forgács és por,  
gumi lehúzó, olajban úsztatás...mindhiába.

Aztán én azért is újítani akartam, ezért csináltam egy másik 400-as esztergát, ennek az ágyvezetékei átmérő 40-es savállóból voltak. Palástköszörűn századra párhuzamba köszörültem,  
egybehegesztett kazánlemez lapokból, egy megfogásban belefúrtam a perselyek helyét a váltóház, hossz-szán, báb, szegnyereg lapjaiba.
Összeraktam, hótt szépen futott minden, semmi kottyanás, baromira büszke voltam magamra.
Aztán mikor jött a főpróba, rájöttem, a 40-es saválló úgy rugózik mint a bicikliküllő, olyan szép pikkelyt esztergáltam vele, hogy a ponty is rácsodálkozott volna.  
Mindezt csak a te kedvedért írtam le, iskolából kiesve, azt hittem, mindent tudó gépész vagyok, újat találok ki a sok régi cucc helyett...aztán 40 év után rájöttem, minél többet tanulok/tapasztalok, annál inkább látom a korlátaimat.

Szedlay Pál

György nincs rajta bevonat.
Ez egy nagyon finomra köszörült keményfém felület.
Arra voltam kíváncsi milyen szemcse méretű kővel köszörülhették.

jani300

Arra is jó a kiütő furat  :)

Szedlay Pál

Légyszíves magyarázd meg mit jelent ez a mondat.
"sokat láttam 45ezreds szerszám megmunkálás után alu-n rézen"

000000000

A megvezetés gyári lineáris sínekkel és csapágyakkal készülne,ezek olyan 55HRC környékén mozognak de majd a suliban kipróbáljuk a keménységmérőt,ha már megtanultuk használni:D.Maga  a csapágyházak és a váz lenne kazánlemezből.

jani300

Bocs hogy beleszólok de a fiatalok lehet nem tudják hogy abban az időben nem lehetett csak úgy gépet venni , még ha volt is rá esetleg pénzed . Most meg olyan gépeket törnek össze hogy még nézni is rossz .

zozo

Arra jó a kazánlemez.Ezt olyan általános szerkezeti acélként lehet jellemezni, jó a csillapítása, könnyen megmunkálható anyag.  

Jani, így igaz.
Évekig olyan asztali fúróm volt, aminek a tetején egy lendkerék forgott, a tekerés ill. lendkerék gyorsításával lehetett az előtolás erejét állítani. Na, ilyen kinek volt???  :)

000000000

Ezért,jó ha saját magának csinálja az ember akkor tudja,hogy mi is az értéke annak a szerkentyűnek na meg persze ha nincs lóvé akkor jönnek az új megoldások :D.

s7manbs8

Most jut eszembe nekem meg van egy kazánom, az nem tudom hanyas  anyagból lett csinálva de lehet el van már véknyulva is.szét kéne bontani ...