Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

A vezetősínek rögzítésével kapcsolatban lenne egy kérdésem . A sínek felfekvő felületét hagyományos gépen megmunkálva ,elegendő pontosságot ad ?

000000000

Addig is, amíg Danibá előáll a tutival.
A megmunkálógép pontossága egy dolog a sok közül. Konkrét kérdés célravezetőbb lenne.
Hogy néz ki az a megmunkálandó dolog?
Meg lehet-e munkálni "egy állásból"?
Egy munkadarab felfogásból?

Szedlay Pál

Igen, de ez nem attól függ milyen a gép, hanem attól, milyen pontosan lehet megmunkálni vele.
Minden cég katalógusában szerepel a különböző előfeszítettségű és méretű rendszerhez tartozó maximális beépítési tűrés.

jani300

A megmunkálandó dolog csak elvben létezik . Szerkezeti acélból készült hegesztett szerkezet lesz , ha lesz . A sínek és a híd helye egy felfogásból lesz megmunkálva .

jani300

Igen . Az megvan hogy a gép pontatlansága átmásolódik a munkadarabra . Használt maró gép vagy harántgyalu lesz a megmunkáló gép .

Szedlay Pál

Nem találunk közös nevezőt.
Nem az a lényeg, hogy használt vagy új, hanem az, hogy milyen pontosan tudsz vele megmunkálni.
Nézd meg a katalógus adatokat és tudod a gép paramétereit.
Ez alapján már fogod tudni megy , vagy nem.

jani300

Értem amit írsz . A pontosság olyan lesz amit a gép meg nem utolsósorban az én tudásom megenged . Úgy látom megmunkálás után a gépen a munkadarabot fellazítva majd kiderül milyen pontosságot sikerül elérni  . Köszönöm a válaszokat .

000000000

Szerintem, ilyen formában megoldható a dolog.
A párhuzamosságok jól biztosíthatóak. Szerintem ez a lényeg. A sínek közötti távolságok abszolút értéke nem lényeges, mert ehhez lesznek fel csavarozva a csúszó, vagy gördülő alkatrészek.

000000000

Gondolom a vetemedés lehetősége kizárva. feszültségmentesítés, meg hasonlók. És persze, nem kell lehúzatni az asztalra a megmunkálandó elő gyártmányt. Úgy értem, hogy nem görbe.
Ha van lehetőség, először egy "bázisfelületet" kellene kiképezni. Azt a felületet megmunkálni, ami a gyalugép, vagy marógép asztalára fog feküdni. Ha ez síkban van, akkor innen már szerintem minden rendben lesz.

jani300

Hát feszültségmentesítés az nem lesz . A többi az stimmel .

000000000

Ha csavarodás nélkül le tudod fogatni és úgy munkálod meg azt a síkot, amire fekteted, szerintem nagy baj nem lehet.
Én jártam már úgy, hogy ráhagyással öntött alkatrészt kezdtem megmunkálni. Mikor az egyik oldala megvolt, megfordítottam a tokmányban.
A befogáskor még sík felület, érdekes alakot vett fel, amikor kifogtam.
Nem tudom, hogy mi lehet belőle.
Lehet jó is, meg csavarodhat is.
Bármi elképzelhető.

Kidobni, sose késő. [#nevetes1]

000000000

Ezzel, csak azt akartam mondani, hogy a melegedés és feszültség hatása számomra kiszámíthatatlan.

jani300

Azt hiszem ezzel nem vagy egyedül . Átgondolt hegesztési sorrenddel kevesebb feszültség keletkezhet .

w987wzmm

Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Mi a különbség a kontakt, pilot íves és nagyfrekvenciás plazma gyújtás között?

Arany János

Sziasztok!
Már megint kérnék egy kis(?) segítséget!
Összeraktam ezt az égetőt:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/prog_sch1.bmp" border=0>
De a beüzemeléssel nem boldogulok.