Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Első körben mindegy, mivel ellenőrzöd, csak lássuk, hogy jó, vagy sem.
Ha a MCLR kapcsolgatásra nem reagál, az baj.
Rinaldo ötlete jó, azt megnézted? XP alá kell ez a fájl, hogy normálisan el lehessen érni a portot. Kell legyen erről leírás az IC-prog oldalán.

Arany János

Ha az XP-diverre gondolsz, az fent van.

s7manbs8

Ha nincs az a io.dll akor a IC prograg is valami hibát jelezne igencsak, lehet a port beállításod nem jó LPT nem ECC, vagy mittudomén mi van még a kétirányú port miatt pl.

s7manbs8

s7manbs8

Ami az alaplap setupjában tudod állítani gép indításakor.

Arany János

Elnézést kérek!!!
Az MCRL-re is reagál, csak rossz "lukba" dugtam!
(ha ezt az asszony elolvassa..) :)))))

s7manbs8

Ha nem hardverees a hiba akkor az ICProg invert pipái pl nem jó valamelyik a Hardware setupban pl.

pbalazs

Ő biztos hamarabb szólt volna :)
Na de vissza az eredeti témára! Ha az IC-progból tudod billegtetni a portokat, akkor tedd rá az égetőt, és úgy is próbáld a HW tesztet. A lényeg, hogy egyszerre csak egyet, és mérd meg, hogy megjelenik-e az 5V ott, ahol kell.

Arany János

Azon vagyok!
Cserélgetem a pipákat.
Hol kellene megjelenni az 5V-nak?
Úgyérzem, hogy már mindent kipróbáltam.
Egy fásult pillanatban beégettem az előzőleg kiolvasott dolgokat. Hát nem beégette sikeresen! A semmit.

Arany János

Mekkora jelentősége van annak, hogy 16F84-et vagy 84A-t akarok égetni?
Úgy emlékszem, hogy mehet.
Ha mégsem, akkor légyszi ne üssetek nagyot!:)))

Arany János

Tudom: tipust kell választani.
A beirandó állományra gondolok!

pbalazs

"Enable Vcc" -> zöld LED világít és J2-4 = 5V
Ez működik?

s7manbs8

Képileg hogy néázki ez a panelod alul felül ? Nincs egy GND vonal pl bekötetlen ?

pbalazs

Nem biztos, hogy a "semmit" beégette. Lehet, hogy azért mondja, hogy okés, mert nem változott a flash tartalma, így ellenőrzéskor nyilván azt látja, ami volt benne.
De ez csak tipp, már rég játszottam vele, nem emlékszem pontosan mindenre.

Ha már égetéssel játszol, nem kell, hogy értelmes adatot égess be, csak változtasd meg egyik címen az adatot, és olvasd vissza. Ha stimmel, akkor OK.

Égetéskor csak egy memóriaterületet írsz, ezért oda bármi kerülhet. Az már más kérdés, hogy azt a uC tudja-e értelmezni, de attól még az beíródott a flash-be.

Arany János