Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Jancso

Tisztelt Fórumozók!  
Mint új belépő, segítséget szeretnék kérni X-Y tengelyes vezérléshez, az x tengely az kb 18000mm, (18 m.) az y tengely pedig 1000-1500mm.  
Az x tengelyen van hordozva egy festékszóró, mellyel egy igen nagy felületet kell lefesteni, és az y tengelyen pedig a festékszóró pisztoly van mozgatva a megadott pályaméreten. A festékszóró pisztolyt is vezérelni kell! És az X tengelyen elég komoly súlyt kell mozgatni!!! saccperkábé 100-150 kg!!!  
Kérlek Benneteket, hogy szíveskedjetek elirányítani a megfelelő szakember(ek) felé.  
Előre is köszönöm!  
Üdv Jancsó

000000000

Jancso

Közép Kelet Pest Megye, Sülysáp, de nem gond a távolság:-))

000000000

Csak mert én már terveztem egy ilyen nagyod, de csak sajna 200/100 lett belőle...anyagi okokból..
Írj gy pü-t.

hostya

"Vajúdtak a hegyek, és egeret szültek."  :))

Bocsi, annyira magas labda volt hogy...

keri

150kg egy festékszórónak? De ugya azt tudod hogy neked nem kell felülni a festékszóró mellé? :D

keri

Ja, bocs, csak poénkodok. 150kg.ot szinte bármelyik sín kibír, ami szóba jöhet ehhez a géphez. Amiatt nem kell aggódni.

Jancso

Kedves Keri!
A 150 kg abból adódik össze, hogy a x tengelyen mozgatott "kocsi", valamint az y tengely kompletten, amint írtam hogy 1 m, és tartania kell a festék szórót, és még részben a tömlőt is. De az egész lényege az hogy van egy törzsoszlopunk, amire felszerelésre kerül eme berendezés. Azaz nem egy szokványos "keretről" beszélünk.

s73tgf9vg

sziasztok, egy újabb kérdés van.
Egy tekerő gombot szeretnék csinálni lehetőleg aluból ami szép fényes marad rendszeres használat után is (kicsit tükörszerűen fényes felülettel).
Én csak az anodizálást ismerem, de a házi ételfestékes módszerekkel nemigen lehet ilyen ezüst színt előhívni. Vannak ötleteitek?
http://images.all-free-download.com/images/graphicmedium/silver_volume_knob_05_vector_155684.jpg" border=0>

s73tgf9vg

Vagy egyszerű festékszóró is megteszi?

keri

Ja, valami jófajta műgyanta lakk.
Nem szórakoznék festékszóróval, mert szépen csak igazán profi cuccal lehet fújni, de ha bemártod és úgy fordítod  hogy le tudjon csöpögni, illetve a megfolyás nyomok ne a dekoratív felületre essen, akkor az is gyönyörű tud lenni, csak buborékmentes legyen a lakk.

Az eloxált felület inkább selyemfényű.

Ha fényes felületet akarsz, akkor rozsdamentes anyagot polírozz fel. Nekem 5 évet töltött a szabadban egy ilyen lábtartóvég a motoromon, és még mindig fényes ha letörlöm a sarat.

s73tgf9vg

A rozsdamentes eszembe sem jutott, pedig tényleg szép fényes mind. Ismét köszönöm Keri, jó látni, hogy egyből segítőkész és hasznos válasz jön valakitől :)
[#eljen]

Arany János

Sziasztok!
Folytatnám a bénázást. Mert (sajnos) elektronnak lett igaza! Kivettem a LED-et is, de semmi változás!
Feltenném a nyák. képét is, de mivel béna vagyok, nincs meg a jelszó eleje! Kisegítenétek?

s7manbs8

Heló épp most értem ide ... milyen szerencse :)

Arany János

Szia!
Ismered a mondást, miszerint: aki jósol az nem ba...? :)))))))))))