Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Szia!

Egy barátom is rendszeresen használ Kress motorokat főorsónak, bevált képek és jól is üzemelnek. Amit kinéztél konkrétan azt is láttam már CNC gépre szerelve. A teljesítmény bőségesen elég lesz neked hobby célokra, a fordulat számával se igen lesz gondod. A patron készletet ki tudod küszöbölni úgy, hogy csak 3 vagy 3.175-ös és 6-os szárú marókat veszel, ezekből van a legtöbb. A metamid anyagokra majd a gyakorlottak mondanak valamit. Az 50e Ft-os ár eléggé sok mindenre elég lehet, de akár vackot is építhetsz belőle, jól kell emgtervezni, vagy lemásolni egy már meglévő, jól működő és olcsó gépet. A trapézmenetes orsóknál olcsóbb a http://powerbelt.hu/category/FOGASLECEK" TARGET=_fnew>fogasléc és ezzel is elég nagy pontosságot lehet elérni ha jól van megépítve, az ismerősöm ilyet használ a már említett Kress gépekkel. Itt nagyrészt a mechanika fog dönteni arról, hogy az alut hogy fogod tudni marni.

000000000

Köszönöm!

A kereszasztallal kapcsolatban azt hiszem félreérthető voltam. A boltban szeretnék vásárolni egyet, mint pl. ez: http://www.uni-max.hu/keresztasztal-ct475/d/

Megfelelő lehet-e arra a célra, hogy alumínium tárgyakba furatokat pozícionáljak, vagy mélyedéseket hozzak létre?

s73tgf9vg

Szia Jancso!
Én csak egy ötletet mondok, aztán majd eldöntitek, hogy életképes-e. Láttam már, hogy feltetted másik témában is ezt a kérdést. Ha jól sejtem falat kéne festeni vele és nem a Mona Lisa-t replikálni.
20 méteren én valahogy így oldanám meg a mechanikát, mellékeltem a képet.

http://kepfeltoltes.hu/130114/1165531504Untitled-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

A fekete részek sima vas csövek, elég olcsó és merev is de 20 méter nagy hossz, jobb oldalt látható, hogy merevítések vannak benne, ezek csak a távolságot tartják a 2 cső között.
Közötte olyan görgők lennének mint a motoros kapunyitós kapukon, egy ékben gurul maga a kapu, http://www.egyesultacel.hu/uploads/images/products/360.jpg" TARGET=_fnew>ilyen görgőkkel be lehetne feszíteni a 2 cső közé az Y ágat. Minden irányba végtelenített drótkötelek húznák, szintén olcsó és jól előfeszíthető.
Az Y mechanikát is hasonlóan képzeltem el, nyilván ide már nem kell átkötő merevítés, 1 méter nem nagy táv.
Ezzel a módszerrel még szétszerelhetőre is meg lehet építeni.
Ha ettől sokkal precízebbet akarsz, akkor az nem lesz olcsó, ha viszont tetszik az ötlet, akkor kérdezz még nyugodtan, most fejben végiggondoltam az egész mechanikát.

s73tgf9vg

Igen, ez bőségesen elég és szinte biztos, hogy trapézmenetes orsó van benne. És ha jól látom akkor mozgó tálcás lesz a gép.

s73tgf9vg

Érdekes, mostanában tényleg gondok vannak a fórummal, más is írta, hogy bohóckodik.

sunraw

Semmi gond nincs, csak pont egyszerre küldtük:)

s73tgf9vg

De Pál neve látszott a főoldalon a te időpontodban, viszont +/- 2 órája ő nem is írt. Vagy nem erre értetted? :)

sunraw

Elvileg írt, ha jól tudom.
Énsem küldtem el mégegyszer azt, amit pont akkor írtam, amikor Te.

s73tgf9vg

Hát nem tudom mi van, ehhez hasonló jelenségek csak erős túlterheltség mellett fordul elő nagy ritkán.

keri

Faipari cucc a Kress.
Az általad vágyott dolgokra erős kompromisszumokkal lehet használni.
Patron szűkítőnek nincs értelme, mert annyi erővel vegyél valami gagyi felső marót, az sem pontatlanabb.
Kell egy 1/8"-os, egy 6-os és 8-as ez kb. elé is.

Szerintem jobban járnál egy ER orsóval és hozzávaló készlet patronnal. Azt tudnád áttételezni így nyomaték és alacsony fordulat is lenne.  

Kézből mire akarod használni? mert az úgy azért elég baleset veszélyes, még fa esetén is, ha nincs megfelelő rögzítés és megvezetés.

s73tgf9vg

Az a kress amit írt ER11-es tudtommal.

keri

Kressnek, alapvetően egyedi patronja van. Nem láttam még ER11-est.

keri

Ja és felesleges az 1000W-os. Nekem is ilyen van, kizárólag alapjáraton használtam eddig :)
800W-os népszerű és elég.

000000000

A manuális alatt a keresztasztalhoz rögzített munkadarabra gondoltam, a maró pedig megfelelő állványon. A cnc projekt jóval későbbi lenne. Egyelőre nincs szükségem rá, csak előre gondolkodom, hogy ha később cnc-zek, ne kelljen vennem egy új marómotort.

s73tgf9vg