Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

horcsab

Csak úgy vedd ki, hogy minden be van dugva és a program is fut. A program elvileg ha beírt mindent akkor kikapcsolja a tápokat. Így biztonsággal kiveheted a PIC-et.
Ha a progit kilövöd, akkor a kimenet nem lesz vezérelve és bármilyen állapotot felvehet. (win alól)

Arany János

Kivettem, betettem, olvastam, írtam, előlröl, hátulról!
Az általad ajánlott kondi ettől függetlenül javasolt?

horcsab

s7manbs8

Ezt a kondi hiányt jól észrevettétek, nekem fel sem tűnt valahogy nem arra figyeltem, de tanulságos volt, hogy az oka az volt hogy valami hiányzik. Ami volt rajta minden jó, statikusan is működik kapcsol mindent vonalat érzékel mindent minden fesz ó, de a valós működés az nagy frekvencián kell teljesítsen és ott ugye mi nem mindegy,mi fontos még, hogy a tápellátás a közelben biztosítva legyen kis impedanciás generátor ellenállással. Ha így gondolkodott volna az ember, a folyamatot végig gondolva, rögtön meg van az oka.

s7manbs8

És furcsa, hogy tapasztalat, nekem is van azért, eleve minden áramkörömben ott figyel mindenhol hidegítő kondi de ez nem tűnt itt fel a sok baba közt elveszett a gyermek.

Arany János

Beleteszem!
Így jó lehet?http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/Programoz%f3+kondi.bmp" border=0>
Csak a kép kedvéért kék a kondi.

s7manbs8

Legjobb lenne a 7407 GND VCC lábai közé úgy, hogy a VCC lábra közvetlen csatlakozzon és a GND pedig vastagon menjen oda .

Arany János

Baj van!!!
Ott már teltház van a #16854 alapján.
Már megint elcsesztem valamit?
Pedig már elkezdtem örülni. :(((

s7manbs8

Pótlólag alul odaforraszthatod.

Vetesi75

Mert a #16854 és a #16867 nem fedi egymást? Akkor tényleg baj van.

Arany János

Nem úgy értettem, hanem amúgy! :)
Arra a két lábra már odatettem a 100nF-ot.
Ezért kérdeztem, hogy már megint elcsesztem-e valamit.
Természetesen én nem lennék meglepve!!! :)))

Arany János

Oda gyömöszöltem, bele a foglalatba.
Ezért nem értem: miért kell még ugyanoda?

horcsab

Célszerű a lehető legközelebb tenni a hidegítő kondit az IC-hez. A lényeg, hogy legyen rajta! Nagyfrekis szempontból rövidzár. Ha csinálsz mellé kidobó panelt is, akkor arra is tegyél 100nF kerámiát és a PIC táp lábai közé 1-10uF tantál kondit, ha az nincs akkor elkót.

Jancso

Tisztelt Fórumozók!  
Segítséget szeretnék kérni Önöktől!  
Adva van egy 1 méteres x tengely, valamint egy 20 m y tengely. Az x tengelyen egy "festékszórót" szeretnék üzemeltetni, az y tengelyen pedig ezt szeretném úgymond függőlegesen szakaszosan mozgatni.  
Amire szükségem volna, mind két tengely szakaszos üzemeltetése, valamint az y tengely pontos pozicionálása a megadott hosszméreten.  
Segítségüket előre is köszönöm!  
Üdv Jancsó

000000000

Sziasztok!

Lenne két kérdésem (pár alkérdéssel), kérem segítsetek.  

Láttam videót házi készítésű CNC gépekről, talán még itt is képeket, és helyenként találkoztam a Kress gépekkel, mint marómotorral. Jelenleg manuálisan használnám, de később, ha építésre kerül a sor, akkor esetleg ez lenne a szerkezet marómotorja. Alkalmas-e a Kress cucc erre a feladatra hosszabb távon, nyilvánvalóan abszolút házi felhasználásra. Alumínium és bizonyos műanyagok jönnek számításba. A legdrágább, 1050W-os, kisebb fordulatszámú (5000..25000) verziót néztem ki. Kézben tartva és bekapcsolva eléggé jól megépített szerkezetnek tűnt. Ami viszont nagyon aggasztó volt, az egyedi befogási rendszere és a patronok horribilis ára. Ez utóbbira van megoldás, pl. valami köztes tag? Valamint az 5000-es legkisebb fordulat nem nagyon sok metamid jellegű anyagokhoz?

A másik kérdésem az lenne, hogy egy relative kommersz (50eFt), hagyományos acél keresztasztalnál mekkora kottyanásra számíthatok, ha feltételezzük, hogy nem mindig azonos irányból érem el az adott pozíciót? Ezekben trapézmenet van?

Előre is nagyon köszönöm.