Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Révész Richárd

Erről még a gyártó is csak óvatossággal nyilatkozik.
Nemrég Svejk számolt be arról, hogy nem sok mindenre jutott vele.(ha jól emlékszem)

adamant

Néztem de az nekem nem volt egyértelmű ezért is írtam ide...

s73tgf9vg

Sziasztok! Hogy tudom kiszámolni, hogy egy ellenállás huzal x volton hány fokosra hevül?
Még nem döntöttem el, hogy melyiket szeretném használni.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=429015" TARGET=_fnew>egyik huzal
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=421201" TARGET=_fnew>másik huzal
Egy képlet vagy kalkulátor nagy segítség lenne.

keri

A teljesítményszámítás
P=U^2/R

P teljesítmény [Watt]
U feszültésg [Volt]
R ellenállás [Ohm]

A meleg felület hőleadása
Q=k*A*deltaT

Q hőteljesítmény  [Watt]
k hőátadási tényező, na ezt már keresd ki te :)
deltaT hőleadó és környezet hőmérséklet különbsége. [Kelvin] de Celsius fok skála is ugyan azt az eredményt adja.

A hőkülönbség ugye ~600K lehet
felületet talán ki tudod számolni, a többi adott, illetve a k-nak nézz utána

s73tgf9vg

Köszönöm a segítséget, a képletekkel tovább haladtam.

Arany János

Igen! Minden ki és bekapcsol!
Csak az maradt hátra, hogy meghalt a PIC.
Úgyhogy most előttem van a PC, a "herkentyű",  a táp, nomeg egy vadiúj 16F84A-s. Meglepően drága, ahoz képest, amennyiért annó vettem.
De elvileg van helyettese. Fele áron.
Milyen "dugási" sorrend javasolt?
(tudom: hátulról, mert ha nem sikerül, akkor ...) :)))  

s7manbs8

Ilyenkor szokott az következni, hogy bedugod az újat és az is ugyanazt fogja csinálni mert nem  a PIC a rossz. Nekem ez a tippem, de ne legyen igazam és akkor kész is vagy persze ha megint jól van beállítva minden pipa, stb.

keri

Azért párat nekem is sikerült már elfüstölni táp szikrázással.
Azóta nincs ilyen gondom, amióta ráintegrálom közvetlenül a PIC mellé a 7805-öst és a szűrőkondikat. SMD-ben alig foglal helyet.

keri

Dugási sorrendnél arra gondolsz, hogy  mindent összedugsz és csak utána kapcsolod be a tápot?

Akkor az. Nekem mindig akkor döglött meg amikor valamilyen tápvezetéket dugdostam, valamint a sok írástól, illetve az íráshoz történő kivételtől is ment már tönkre. Bár a PIC működött, de hibás volt a ROM

Ennek elkerülésére a 7805 mellé szoktam ICD csatlakozót is tervezni és fixen forrasztom be...vagyis rá, mivel SMD-t szeretem.

Arany János

Ha minden ki-be kapcsol amikor pipálok, mi maradhat még?

Arany János

Visszafelé pedig tápot ki, PIC-et ki, programot ki, és megtelt a szemetes? :)))

dravecz

Üdv.
Használta már valaki solid edge 2d programot? A problémám az hogy ha beméretezek valamit a méret elé ír valamit. Pl. /V1251=/ és jön a méret. Miért van ez?

pbalazs

Lassan én is kezdek kifogyni az ötletekből. A PIC nekem is gyanús már, azt ki tudtad cserélni? Esetleg ellenőrizheted adatlapban, hogy a 11,7V elég-e, hogy a PIC belépjen programozás módba.
Meg még az jutott eszembe, hogy programozás után az R10 és a piros LED resetben tarthatja a PIC-et. Próbáld meg kivenni a piros LED-et, vagy R10-et.

A 16F84-et el kell felejteni. Tudom, hogy sok példaprogram van hozzá a neten, de egy ősrégi típus, és sokkal drágább, mint a modernebbek.
Táp sorrendiséggel nekem nincs olyan rossz tapasztalatom, mint az előttem szólóknak, viszont menet közben nem szabad megszakítani a programozást.

g9rsijv3

Üdv
A TB6560 V típusú 4 csatornás vezérlőnek a beállítása megegyezik a 3 csatornás beállításával ? mármint a 3 csatornára vonatkozóan.