Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Jó, tehát nem működik.
A kapcsrajzot megnézve észrevettem egy furcsaságot: az SDA és SCK felhúzója a kapcsolt 5V-ra megy, míg R8 a fix 5V-ra. Ez így nem biztos, hogy rossz, de nekem mindegyik a fix 5V-ra megy. A másik, hogy az én kapcsolásomban a printerport 7-es lábáról is megy egy kapu az R3-ra. Ez azt jelenti, hogy ha az IC-prog a 7-es lábon akarja kapcsolni a MCLR-t, akkor nem tudja, mert nálad az lóg. Ez sem biztos, hogy rossz, de ellenőrizni kell.

Végig csináltad a HW tesztet?

Arany János

Pipák kivéve
J1:0,09
J2:0,09
J4:0,34
J5:11,76
Pipálva
4,46
4,46
5,01
11,72

Arany János

Ha már levettem az adaptert, nézelődtem is benne.
Az mennyire normális, ha az SN74LS07-es 3-as lába "fütyül" a GND-vel? foglalatból kivéve.

pbalazs

Itt a baj. A pipát kivéve 0V körül kellene mérned a J2 5-ös lábán. Ezzel összevág, hogy az IC 3-as lába mindig GND, mert akkor az a kapu döglött, és nyitva tartja a tranzisztort.
Hozzáteszem azért, hogy a "fütyültetés" meg tud téveszteni. A bemenet és a GND közt van egy dióda, amit ki kell tudnod mérni: IC-t kiveszed a foglalatból, dióda állásban piros a 7-es lábára, fekete a bemenetre. Ilyenkor 500 körüli értéket kell mérni. Megfordítva a mérővezetékeket nem mutat semmit a multiméter.

VighLajos

Köszönöm a válaszokat, így próbáltam én is. Nagyobbakat kellett volna ütnöm?
[#falbav]

000000000

Valaki tudna némi világosságot gyújtani.  
Az alábbi képen lévő 3 előfizetésből, melyiken lehet fórumot működtetni.
És, miért igen, ha igen?  
Vagy, miért nem?  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/internet/Elofizetes%20K%20.jpg" border=0>  

ggdr57dg

Normál és Extra. Az Alap csomag csak statikus weblapokhoz jó.

000000000

Mivel, haver vagy. [#nevetes1]

Az elsőn nem lehet. Azért nem, mert a fórum, egy dinamikus dolog. A lap tartalma bármikor változhat. (Hozzászólások).
Ehhez script is kell, meg adatbázis.
Az első esetben ilyen nincsen.

000000000

000000000

Köszi!  

Egy, csak egy, haver van messze a vidéken.[#nemtudom]
Akire, hóban, fagyban, napsütésben lehet számítani. [#eplus2]

000000000

Mi a különbség, a hogy az egyiknél  

Adatbázisok száma --------------- 5
Időzített URL meghívás ---------- 5  

A másiknál, ugyanezek ----------10

000000000

Mi a különbség, a hogy az egyiknél  

Adatbázisok száma --------------- 5
Időzített URL meghívás ---------- 5  

A másiknál, ugyanezek ----------20

Bocs, az előbb elírtam.  

ggdr57dg

Az adatbázisok száma pl. jelentheti azt is - konyhanyelven - hogy annyi féle "fórumot" üzemeltethetsz (egy fórum, pl. 1db adatbázist, az az 1db adatbázis pedig számtalan táblát használhat adatok tárolására, összességében a választott csomaghoz tartozó tárterület méretéig)
Az időzített wget / crontab pedig azt jelenti, hogy ennyi darab, adott időben lefutó parancsot tudsz beregisztrálni, ami megadott szerveren (aminek nem kötelező fizikailag azon a gépen lennie, ahol az adatbázis is található) végrehajt egy általad definiált szkriptet, pl.
Ennek bővebb kifejtése már kissé messzebb visz, és kevésbé írható le konyhanyelven :-)

000000000

Hááát, épen az érdekel mindig a legjobban, amit nem lehet elmagyarázni.
Ilyenkor sajnálom, hogy mennyire tudatlan vagyok. Kb a felét értem annak, amit írsz.
És, még amit nem is írsz.

000000000

"Hááát, épen az érdekel mindig a legjobban, amit nem lehet elmagyarázni."

Mivel, még mindig haver vagy.  [#nyes]
Ami azután következik, amikor a szervert akarod programozni.
Viszont, ha majd arra kerül a sor, akkor már a most nehezen magyarázható sem lesz probléma.

Magyarul.
Semmire nem mennél az ennél több infóval. [#nevetes1]