Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Hát,...ez az!

Bedugod a pen-t a MIDI-be,és a zenei rész meg is van oldva.:(

Most,.....elképzelem az "Öreget" amint elkezdi közben dúdolni http://www.youtube.com/watch?v=s2gcfov8ORs" TARGET=_fnew>Rihannát.:))))

000000000

Ezt? Én? Így?  
Hát ezt simán:)) Bármikor.  
Ne irigykedjetek már, mert nektek nem megy:))
Na, persze, nekem is kell némi aláfestés. Pálinka, sör. Nem kevés[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Szerintem, rossz nyomon jársz.
Van, akit a guminő is beindít.
Azért, mert annyira aktív szexuálisan?

Nem biztos. lehet, hogy csak aberrált szegény.
Szerintem, van egy szint, aminél lejjebb nem megy az ember. Már, akinek van önbecsülése.
Higgyük egy pillanatra, hogy az ember nem teljesen ösztönlény. Lehet, hogy ez képtelenség?

Szerintem, kétféle eset lehet.
Az egyik, hogy rajta a "pározhatnék". Mindegy, csak lyuk legyen.
A másik, meg lát egy figyelemre méltó teremtést, és kedve támad a látványtól.

Van más verzió is?
Most tekintsünk el attól, hogy csak pia kérdése. Mert például a hivatkozottnál annyi vegyes gyümölcs, de nem lekvár kéne, hogy már éppen az elfogyasztott mennyiség lenne a gátja az aktusnak.
Az embereknek általában van párjuk. Itt azért mérce is van.
Ha nincs párjuk, lehet hogy nincs mérce, de az is lehet, hogy oka van annak, miért nincsen párjuk.
Ilyenkor persze bármilyen képlet szóba jöhet.
Megértésükhöz nem biztos, hogy az ép ész a kulcs!

isygg24rb

helló! nem tudom ezta ki.....ot d link rutert be üzemelni pedig lássa az ezköz csak nincs rajta kapcsolat már probáltuk más ruterelis azal is ugyanaz wifis ről van szó segithetne valaki

000000000

Nagyon szívesen segítenek itt többen is csak kellene többet tudjunk az általad említett "ki.....ot d link" router beállításával kapcsolatban felmerült problémádról. Lehet csak nekem nem teljesen világos a dolog, de sajnos én ebből eddig csak annyit tudtam leszűrni hogy VALAMI NEM MEGY.
Esetleg tudom ajánlani Simont, a PC doki egyik munkatársát, ő pont az ilyen problémák megoldásával foglakozik.
http://www.youtube.com/watch?v=Ynv0O_ulKbQ" TARGET=_fnew>Simon

2dw0x9awk

Sziasztok!
Gondolkozom vállalkozói melléktevékenységként itthon gravírozni. Ehhez szükséges valamiféle  teáor szám, ezt szeretném megtudni, vagy hogy hol tudom megnézni. Üveg, tükör, fa és műanyag alapanyagokba szeretnék gravírozni. Köszönöm! Üdv: Robi

000000000

hogy tudok keresni a fórumon (topikot és azokon belül is), ill. régebbi topikokat is listázni, ne csak 2 oldalt lássak?

B.Tibor

Üdvözöllek a fórumon aaa3!

Sajnos nincs kereső funkció az sgforum.hu-n, de Google-t meg lehet kérni, hogy csak ezen a fórumon keressen, így azért több kevesebb sikerrel meg lehet találni azt, amit az ember szeretne.

Vegyünk egy konkrét példát. Láttál valamelyik topicban valahány nappal ezelőtt egy eladó marógépet, aminek a típusát tudod, de visszakeresni sok idő lenne.
Ezt írd be a Google keresőmezőbe:

site:sgforum.hu MBF-550 -site: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=hobbycnc

Ezzel elvileg az összes olyan oldal kijön, ahol erről a marógépről szó van.

Az MBF-550 helyére írd be azt, amire rá akarsz keresni, akár egy, akár több szót, és mazsolázhatsz a találatok közül.

Még egy ötlet, például ha csak kifejezetten egy topikban szeretnél keresni (maradjunk a fenti marógépnél), akkor beírhatod a kereső mezőbe a topik nevét is:

site:sgforum.hu adok-veszek-cserélek MBF-550 -site: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=hobbycnc

Sok sikert és kellemes böngészést kívánok/kívánunk!

(A "régebbi topikokat is listázni, ne csak 2 oldalt lássak" alatt mit értesz pontosan?)

xg2w6ib9x

Hali !  
Én azt hiszem, hogy értem mi a kérdésed lényege. Volt erről már szó a közelmúltban.
Amikor korábbi oldalakhoz akarsz visszatérni azonos topicon belül, akkor először a menj a lap aljára és lépj vissza  egy oldalt. Ekkor a böngésző url sorában fogsz látni egy címet, melynek a vége valahogy így néz ki:
2&azonosito=hobbycnc
Na, ha ez megvan, akkor a 2-es számot írd át a tetszőleges oldalszámra, ami az aktuálistól visszafelé számozott oldalakat jelenti.

000000000

Köszönöm a leveled! Nagy örömömre szolgál!

xg2w6ib9x

Ha örülsz, akkor én is [#wink]
Először a vkaraoke.exet telepítsd fel (Kb. fél perc)
Aztán ha ez megvan, akkor elegendő a kar kiterjesztésű fájlra rákattintani és már szól is.
Ha a szöveg ablakra rákattintasz, akkor meg lehet növelni teljes képernyősre, hogy könnyebben olvasható legyen.
A hangmagasságot is lehet transzponálni félhangos lépésekben, ha úgy érzed, hogy egy-egy nóta túl magas, vagy túl alacsony hangfekvésben van neked.
Ha kérdés van segítek, ha tudok. Jó mulatást !

isygg24rb

B.Tibor

Ha a számítógéppel össze akarjuk kötni a hangszert, akkor két eset van:

- ha USB MIDI csatlakozó van a hangszeren (egyes újabb hangszerek, pl. Yamaha DGX-505), akkor csupán egy USB nyomtatókábel kell az összekötéshez, és ha jól emlékszem valami drivert is kell telepíteni a Windows-hoz

- ha hagyományos, két (vagy három) kerek 5 pólusú (tuchel) MIDI aljzat van rajta, akkor pedig egy erre a célra készült MIDI Interface szükséges.

Interface-ből is két féle van.
Van a hangkártya Game portjára csatlakoztatható Interface http://www.gophoto.it/view.php?i=http://i.iinfo.cz/urs/pc_50_08-123557960172560.jpg#.UM-lhZEtCiA" TARGET=_fnew>(lásd kép)
ilyen Interface-t lehet házilag is készíteni (mi is csináltunk pár éve itthon)

De lehet kapni az eBay-en USB-s MIDI Interface-t kb 1000 Ft-ért.
Rendeltünk egyet, kipróbáltuk, és látszólag teljesen jónak tűnik.
http://www.ebay.com/itm/New-USB-IN-OUT-MIDI-Interface-Cable-Converter-PC-to-Music-Keyboard-Adapter-Cord-  /360518741280?pt=US_Computer_Recording_Interfaces&hash=item53f0976d20" TARGET=_fnew>USB MIDI Interface Cable Converter PC to Music Keyboard

Aki nem akar otthon csinálni egyet, vagy venni boltban méregdrágán, szerintem nyugodtan megrendelheti ezt eBay-on, 1000 Ft nem pénz érte.

Nem beszélve arról, hogy a házi készítésű game portos Interface-hez csak az alkatrészek kerülnek kb ennyibe :)
Meg aztán már nem is minden számítógépnek van Game portja (főleg a laptopoknak)

(Egyébként MIDI kábelnek 2 eres árnyékolt kábel is elég, mert csak az árnyékolás (2-es) és a 4-es 5-ös van használva.)

xg2w6ib9x

Köszi Tibor !
Szintén zenész ?  [#smile]

A midi csatolókból Danibának az utóbbi verzió lenne jó, mert az ő hangszere egy régebbi Casio, amin még nincs USB csatlakozás, csak a hagyományos MIDI csatlakozók.
A gyári (főleg a Roland) tényleg nagyon drága, de a Rolandnál ez megszokott dolog :))
1000 Ft-ért tényleg nem érdemes barkácsolni ilyesmit. Nekem van még abból a fajtából, ami game portra csatlakozott. Az is valami 1-2 ezer forintba került annó 15 éve. A 15 pólusú D-sub csatlakozó házába van beépítve egy egészen kicsi elektronika. SB live hangkártyával kifogástalanul működik XP alatt.
Én egy gyári midi kábelt vettem alapul, ott a dugó minden pontja össze volt kötve a másik dugó tüskéivel.
Volt kéznél mikrofon kábel 4 ér+árnyékolás és ebből rögtön meg is csináltam. Gondoltam, hogy a gyárinál adott esetben valami funkciója lehet a plusz 2 érnek.  
Lehet, hogy 2 ér+árnyékolás is elég, ennek még nem jártam a végére.

jv7pu3a5p

Lenne egy kérdésem.
Nézegetem a HIWIN termékek doksiját.  
A HGH15CC kocsinak statikus nyomatékra Mx irányban az van megadva, hogy 170Nm. Ez mit jelent pontosan, ezen a nyomatékon billen 0.x mm-t a kocsi?
Azért kérdem, mert tervezem a gépem többi Z tengelyét és arra gondoltam, hogy a kisebb motoroknak csak 2db ilyen kocsit tennék egymás mögé. Tehát oldalirányban billeghet esetleg. Szerintetek járható út lenne?
Azon a tengelyen max csak gravírozok meg kapirgálom az anyagot valami kis maróval maximum.