Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Nekem TIP TS 150 van , elég jó erről írtam . Az első hegesztő trafómat én is az ezermester alapján tekertem 16 évesen .

jani300

Attól még igaza volt .

wrfwxv4t9

Kedves "mex"! Kihozod belőlem az....      -t!
Nem csak én, de bizonyára "szóbotlás" okán hallottak már professzorokat is "melléfogalmazni". Spongyát rá!
Viszont erre a megállapításodra :

Egy kézi, bevontelektródás ívhegesztésre gyártott hegesztőtranszformátornak a szekunder feszültsége minden, csak nem állandó.Éppen ez teszi lehetővé a könnyű ívgyújtást,tartást, a jóminőségű varratképzést.  

Ez kissé "bizarr"! Mondhatnám: Dobtam egy hátast! [#vigyor2]

wrfwxv4t9

GRATULA! (Mármint a korai kezdésért!)

mex

A kézi bevontelektródás ívhegesztés eső jelleggörbéjű áramforrást igényel. Más szavakkal egy adott áramerősséghez az ív változó hosszának függvényében változó nagyságú szekunderfeszültség tartozik, és ennek nagysága mindig olyan irányban változó, hogy a beállított áramerősséget tartani igyekszik.

mxjj54gxi

Fel is fogok, mindenféle kisérletnek fogom alávetni, amint lesz rá érkezésem.
Bassza a csőrőmet, hogy mi a franc ez.

wrfwxv4t9

jani300

Köszönöm hogy felfrissítetted az általam tanultakat . Már rég volt . Hülyeséget írtam és arra reagált . Ne hasogassuk a szőrszálat !

jani300

A 14938 as hozzá szólásommal kapcsolatban . Ha a hegesztő szemszögéből nézzük, a gép tud max ban x áramot ha ez kevés akkor ha félbevágom a pálcát és a relatíve kis árammal mégis jobban ég a pálca .  Erre gondoltam . A hegesztő mindig áramot állít , és nem mind ismeri Ohm bácsit. Ti túlképzettek vagytok hegesztőnek és jogosan szóltatok, nem részleteztem mire gondolok . Én is rögtön ugrottam . Most újraolvasva így látom . De legalább nem balhéztunk komolyan . JÓ ÉJT

Szedlay Pál

Nem kell azzal hencegni, kicsit elavult típus.
Van akinek korszerűbb van, mégse kérkedik vele.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/Fronius1.jpg" border=0>

wrfwxv4t9

Hát nem hencegésnek írtam! Nekem 20 éve megvan, és kellőképp vigyázva rá megbízhatóan működik.  
Húsz éve iljent gyártott a Frónius.  
Ez meg ahogy nézem, annyival korszerűbb, hogy van digi kijelzője, és adott változata tud 170 A-t is. Súja viszont kétszerese az enyémnek! [#lookaround]

urpwig5xe

Egy trükk, amit szaki bácsinál láttam: bizonyos esetekben az új pálcát a felületre merőlegesen tartva "letapasztja" pár másodprecre, az felmelegszik, szárad. De csak trafónál alkalmazható.
Egy próbát megér:)

3vv2btrhv

Ma végra kijöttek a Wodafontol bemérni a Hálózatot ( Mobil netem van ) Megállapítoták , hogy ahol használom a PC-ét nagyon gyenge a jel . A ház többi részében KB háromszoros volt a térerö és az átviteli sebesség . Kérdésem , hogy USB kábellel hány méterig lehet meghosszabitani a mobil STIK vevöt ??

MoparMan

nem nagyon szereti a hosszabbítást, 1m felett már tud olyan feszültség esni a kábelen, hogy nem működik a stick

3vv2btrhv

Erösítö létezik ?? Ugy mint a sima antannánál ?