Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Köszönöm az ötletet,de időközben rájöttem én is,mert nem hagyott nyugodni a dolog.
Az történt,hogy feltételeztem a motor vezetékeinek sorrendjét gondolván így logikus  
1-közös-2-3-közös-4
Hát nem így voltak.Miután kimértem,kiderült,hogy a kiosztás
közös-1-2-3-4-közös
Lfegyen ez tenulság mindenkinek előbb mérni,aztán cselekedni.

Tied a pont danibá látszik,hogy nem az első gépedet csinálod.

000000000

Örülök, hogy gyorsan megoldottad!  
Jaa, a pont. Kösz, majd megiszunk egy sört. Te is eggyet, meg én is, De, én előtte egy nyelet páleszt:)) Na, majd estére.  

3vv2btrhv

Van egy problémám !!  
Hogyan lehetne egy JPG. fotohoz EXIF ( a fényépezögép adatait ) hozzáadni ??

hostya

Én úgy tudom hogy a fényképezőgéppel készített .jpg eleve tartalmazza az EXIF adatokat.
Akkor veszik el az EXIF, ha utólag a képet valamilyen progival (IrfanView, PhotoShop stb.)módosítod.
Egy buherált .jpg már nem rendelkezik az eredeti EXIF adatokkal, hiszen, nem lenne igaz...
Azt hogy egy buherált .jpg-re utólag hogy lehet az EXIF adatokat felvinni, (ha egyáltalán lehet) nem tudom.

Az EXIF adatok egyfajta "eredetiséget" bizonyítanak

000000000

Szia szerintem olyan progit keressél a neten, hogy EXIF editor. Azzal lehet módosítani.

3vv2btrhv

Köszi de sikerült megoldanom , ahogy elképzeltem , eredmények majd a digitalizálás topikban

Béni

http://www.friedemann-schmidt.com/software/exifer/" TARGET=_fnew>Ajánlom ezt a programot EXIF adatok szerkesztésére.

KoLa

Valóban! nem néztem meg eléggé! a hosszúságuk miatt rögtön erre gondoltam, pedig látszik a menet bekezdés is!
A" pittler" fejekben sokkal rövidebb kést használnak, ezek túl hosszúak az általam ismertekbe!

3vv2btrhv

Köszi az egyiket használom most .

000000000

na most hova lett az én hozzászólásom ?::)

si9tu4c3h

Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehet ArtCam-ban betűket úgy marni, hogy a "felső" része domború legyen, illetve betűket úgy gravírozni, hogy az "alsó" része homorú legyen?!

000000000

A shape editorral tudod homorítani, domborítani, a betűket.

mxjj54gxi

Mondjatok véleményt, légyszi!
Rácsot kell hegesszek, és mivel láttam, hogy fogyóban a pálca, vettem egy új dobozzal.
A régit valamikor 15 évvel ezelőtt vettem, OK41 tipus.
Az új ugyanez, csak annyi a különbség, hogy régen 350, most már csak 300mm a hossza, és régen Csepelen, most meg Móron gyártják az ESABnak.
Elfogyott a régi, vettem az újat, és alig tudtam vele dolgozni.
A régi pálca nagyon könnyen gyújt, nyugodt az íve, és kb 10mm hosszú  ívet is tudtam fogni vele, szépen szétterülő varrattal.
Az új pálca ellenben max 2mm ívet képes adni, nyugtalan az ív, a hangja is más. A pálca pár másodperces munka után még lángol is ívoltás után pár másodpercig, gondolom a bevonat...

Mi lehet a kettő között a különbség, ha ugyanazt a tipus vettem?

Révész Richárd

Keresem ezt az elektródát de sehol sem találom, még az ESAB katalógusban sem.
Biztosan ez a típusa?Lehet, hogy csak én nem találom.

mxjj54gxi

Ez egy tök hétköznapi elektróda, egyen és váltóra, egyenen pluszra, minuszra jó, és minden irányban lehet varrni vele.
Ha bemégy egy barkácsboltba, ezt húzzák elő arra a kérésre, hogy elektróda kell.
Lehet, hogy rosszul emlékszem? OK 14.41, vagy 41.14???
A régi ER23 utóda, ha jól rémlik.
Most nem megyek már át megnézni, nagyon fáradt vagyok.
De végülis a régi is ez volt, meg az új is. Leginkább az érdekelne, hogy mi lehet a különbség, ami ilyen tüneteket okoz?