Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet kapni, 5 és 10 méteres erősítős kábelt. Persze, azt nem tudom, ebben az esetben használható e.  
De, lehet, az is segítene, ha fent, kihúznál egy drótot. Aminek a végét levezetve, a vevő stick -hez közel raknád.  

Béni

A problémádra megoldás lehet egy 3G-s WIFI router. Ezt olyan helyre telepítve, ahol a térő jó, létrehozhatsz akár vezetékes hálózatot is a WIFI mellett. A beszerzés előtt érdemes megnézni, hogy a kiszemelt router fogadja e az adott sticket.
Itt egy ilyen eszköz:
http://www.ostelsat.hu/3g_wireless_router_tp-link_tl-mr3420_802_11n_umts-hspa_N2957.htm" TARGET=_fnew>TP-LINK TL-MR3420

xfg6v697j

Én már 8 méterrel is hosszabbítottam wifit.
Erősítős vagy mijen USB kábeleket dugtam egymásba.

svejk

Aztán Mex #14955 hozzászólásában mi annyira bizarr, hogy hátast kellett dobnod?

svejk

Ha neked félbevágott pálcánál jelentősen változik az áram -most ne menjünk bele hogy nő, vagy csökken-  akkor az a gép nem olyan nagyon kóser. :(

svejk

Ezen link után végképp nem értem a hátas dobálást, mikor ott is az szerepel amit Mex írt.
Akkor most mi is van?[#nemtudom]

wrfwxv4t9

Ha, már 2jegyzeteled2 hsz.-em: Olvastad a

...
Egy kézi, bevontelektródás ívhegesztésre gyártott hegesztőtranszformátornak a szekunder feszültsége minden, csak nem állandó.Éppen ez teszi lehetővé a könnyű ívgyújtást,tartást, a jóminőségű varratképzést....

Erre a mondatra gondoltam, de abba ne menjünk bele, hogy miként változik egy transzformátor szekunder festültsége, ha a hálózati (primer oldali) feszültség változik. Aztánd, hogy ez jótékonyan miként hat az ívgyújtásra...
  [#vigyor2][#circling][#nevetes2]

wrfwxv4t9

..."jegyzeteled" akart az a formáció lenni...

svejk

Pedig az a mondat egyáltalán nem nevetséges! Hiszen Te is gyakorlatilag ezt linkelted be, csak tudományosan fogalmazva.

(a primer feszt tényleg ne keverjük bele, mert már így is sok változós egy mezii hegesztő trafó is)

jani300

Szia . Egy kimondottan 2-es pálcához készült géppel kapcsolatban írtam . De jogos amit írsz . Valószínűleg inverternél nem igaz . Gondolom az tartja a beállított áramot . A 14964-ben próbáltam védeni a mundért , meg részletezni miért írtam . Remélem nem sértem meg a tulajt ,de egy konkrét gyöngécske trafóról volt szó .

svejk

Inverternél már majdnem ideális az áramszabályozás, de hagyományos, jól elkészített trafónál is közelíti az áramgenerátoros jelleget.

Elég kellemetlen is lenne ha jelentősen változna a pálca fogyásával a hegesztőáram.
Persze lehet Te pont egy ilyen, ahogy írod "gyengécske" trafót kaptál.

jani300

Jaj má ! Nem az én trafóm . 4-es pálcáig szinte bármit el tudok hegeszteni . Rferi trafójáról volt szó . Régi szakik is alkalmazzák szükségből a pálca felezését . 5-10 plusz amper is számít hogy taknyolunk vagy hegesztünk.

wrfwxv4t9

...Hiszen Te is gyakorlatilag ezt linkelted be, csak tudományosan fogalmazva....

MIIííí???

wcsxp0uxa

A pálca felezés akkor is jó ,ha nagyon remeg aznap a kezed , könnyebb ívet is fogni vele.

jani300

Erre most mit mondjak ?[#confused]