Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wrfwxv4t9

Miszter Szatmári!
Mivel a jelzett elektróda egy transzformátoros (váltóáramú) elektróda, aminek hegesztési árama leginkább a kézremegésből adódó stabil ívtartástól függ, és kevésbé az elektróda ívstabilizáló bevonatától!

wrfwxv4t9

...De nehogymá' én bizonyítsak neked valamit is, amikor csak kérdeztem. :( ...

Jujj! Te kis "jogász"! De mondhatnám: Meg vagy Te huzatva!
[#mf3]

wrfwxv4t9

"svejk"! Nem véletlen kétszer "húztalak rá" a témára. Sajnos ez a sorsa annak, aki szakmai alapot nélkülözve "bedumál"! Innent ignore!

wcsxp0uxa

Én úgy tudom ,hogy 1 minősített jó hegesztő ,miniszteri fizetéssel bír .(persze minősítés és a munka függvénye) Keresik őket mint  cukrot a gyerekek . A gyakorlat persze nálam is más , de én csak otthoni szaki vagyok .A 0 értékemtől azért most szomorú vagyok egy kicsit.....

7vpav5d32

Ohm bácsit hagyjátok! Van most neki elég baja! Úgy kapta meg a diplomáját, hogy nem adott le semmilyen anyagot és az LMP (Pali bácsin aratott győzelmen felbuzdulva) harcol azért, hogy minden állítását, törvényét semmisnek kell nyilvánítani mert plagizált! [#buck]

wrfwxv4t9

Üdv "vadember"!
Örülök, hogy olvasok gyakorlati szakikat is ezen a topikon. Hozzászólásod első bekezdésének minden betüjével egyetértek!
A hozzászólásod többi megállapítása akár az én tapasztalataim is lehetnének!
Gönyün, valszeg találkozhattunk! [#puszi]
Nem tudom kinek dolgoztál? DE! Értékes, magas szakmai tudást igénylő munkát végzett ott, és minden hegesztő, aki valódian hegesztőként jött oda dolgozni!
Köszönet, ha Te is ott voltál, és ha kisidőre is munkatársam voltál!

Én voltam az egyike azok emberkéknek, akik a hegesztési eljárások során a hőkezeléseket (részeiben) irányitgattam. Kicsiny szubjekt: Én voltam a szakálas! [#crazya]

mxjj54gxi

"Higgyétek el, hogy nem a pálcában van a hiba ha rossz a varrat, hanem az emberben, vagy a rosszul beállított gépben"

Én bármit elhiszek, de azért azt még mindig senki nem magyarázta meg, hogy ha az egyik pálca vége, és a másik eleje között semmi más nem változott, csak a téridőkontinuum, mégpedig kábé 2 perccel, akkor mi a fasz lehetett a különbség??
Már a trafómat is leócskáztátok, (nem te), meg engem is (többen), de igazán választ még nem kaptam.
Farkas Gyuri vagdalkozik rendesen, eleinte szárítani kelletett a pálcát, mostmár mindenki szerint nem kell szárítani a pálcát - ami mellesleg vadi új.
Előjött Ohm bácsi is, oda-vissza, meg az inverterek, meg a jófene tudja mi még.

Érdemes volna az egész threadet kijegyzetelnem, és összszedni benne az összes ellentmondást, mert rengeteg van, sokan saját maguknak mondtak ellent.
Lassan mintha az asszonyok dumálnának tollfosztás közben....[#wow1][#wow1][#wow1]

wrfwxv4t9

Kedves Feri, hegeszteni szokott olvtársam!
No, mint írtam, a hegesztő elektróda, mint a puskapor: SZÁRAZON kell tartani! Mindegy milyen! Ha valakinek évtizednél öregebb pálcája van egy nedves sufniban, annak leginkább ajánlott! A gyártók a NORMÁL tárolás esetén írják, hogy a rutilos (trafós) elektródát nem szükségeltetik szárítani. Én ennek ellenére javasoltam azt, hogy tartsd, mint a puskaport szárazon! (Azaz szárazon!)
Ohm Bácsi, meg azért jött elő, mert olyan állítás hangzott el vele kapcsolatban, ami olyan, mint a robogó vonattal való szembemenetel!
Én javasoltam némi szakirodalmat, avagy a a Gugli barát keresővel is elérhető tudnivalót a hegesztés okán, de hát...
Jó viszont az utolsó mondatod, amit "eltettem" magamnak!
Igazad van! A tollfosztás arra jó, hogy megbeszéljük, hogy a faluban kit dugnak, kik!
[#puszi][#puszi][#love12][#taps]

mxjj54gxi

Na,már a műhelyemet is leócskázzátok sufnivá. Menten berosszok. :))))))))))))
Na de ha a régi, nedves "sufniban" tárolt pálcával jobb (Oké, legyen könnyebb) a hegesztés, akkor mi van? Én értem, amit te mondasz, te nem figyelsz arra, amit én beszélek

jani300

Üdv . Azt írtam a trafódról lehet gyengécske . Az attól még nem baj ha a Te céljaidnak megfelel . Jó nagy vihart kavar a  kettes pálca . Senki nem írt rosszat , legfeljebb kevés köze van az eredeti kérdésedhez . Azt hiszem kevés az új pálcának az áram . Hogy miért , nem tudom . Utolsó javaslatként: Próbáld meg egy másik trafón ami nagyobb áramot tud hátha ott jó .

jani300

Egyébként a KISEBB TELJESÍTMÉNYŰ trafós hegesztőkészülékek pillanatnyi áramát a hálózat terheltsége is jelentősen tudja befolyásolni .

jani300

Volt ismerősöm aki vissza vitte az új hetrát a boltba hogy gyenge . 50 méter 1,5-es kábel volt a hosszabbító .

svejk

Nem véletlen Tibor45 vagy inkognitóba? :)
Tipikusan az Ő stílusát látom benned, magasról duma, konkrétum nélkül :(

De nem lehetsz az mert Ő sokkal intelligensebb, nem szokott személyeskedni, csak ha már végkép kihozzuk a béketűrésből.

Ha az adatlapodon igaz a korod, akkor nem is akarok Veled vitázni.
Jogom sem lenne hozzá...

Minden esetre elsőre nem nyerte meg a tetszésem a stílusod, de majd az idő mindent megold.

vadember

Kedves Feri!
Ne várd, hogy a kérdésedre megmondják a tuti választ, mert túl sok az ismeretlen az egyenletben. Mindenki mondott tippeket ami alapján elindulhatsz. Egy biztos, ha új dobozt bontottál ami nem állt vízben akkor a rutilos bevonatú pálcát nem kell szárítanod. Magam részéről a hegesztőgéped teljesítményében látom a hiba okát. Próbáld ki egy másik gépen, és így  rögtön okosabb leszel.
Bizony tíz amper is okozhat rossz varratot, és lehet csak ennyi hiányzik.

szpinya

Ne hallgass erre a sok oktondira papa!
Nekem ha nem jól sikerül a varrat, akkor becsapok egy kis célzóvizet, hogy a kézremegésem elmúljon, és akkor a "holnaputánt" is meg tudom heftölni.
Bevált módszer ...neked is csak ajánlani tudom.

Ui: Több adag célzóvíz használata után meg már a rossz varrat is szépnek tűnik. [#buck][#circling]