Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Elég ha csak a szekunder tekercsből tekersz le.

Valójában milyen 12V-ra van szükséged?
Egyen(DC), vagy váltó(AC)? Mert nem mindegy, ha az egyenirányító után puffer kondi is van.

(Csak azért kérdezem, mert képen én egy Graetz hidat is látok.)

PSoft

Vagy,...hozzá se kell nyúlni az eredeti szekunderhez!

Ha,az elektronika topic-ban,talán pár hónapja kitárgyalt "lusta megoldást" választja.:))

Ráteker a szekunderra 4V-nak megfelelő menetszámot(ha még ráfér) és,..."szembekapcsolja" az eredeti 16V-os tekercsel.:)))

Ott,akkor,többen "evidens"-nek tartották ezt a megoldást!

hostya

Úgy is jó... :))
És még egyszerűbb is..! [#eljen]

svejk

No azért nem kell mindjárt az ördögöt követni! :)

egyébként meg nézd meg a postaládádat!

jani300

Érdekes megoldás . Ezt eddig csak itt hallottam .

PSoft

Ti mondtátok,hogy ok.

Jah,....
Megkaptam az előzőt is!
Küldheted,majd,...cserélek benne aksikat!
32V-os tápokat ígértél még,azt hiszem 4db.-ot.
Ha nincs meg,azok jók lesznek Fehérvárra is.:))

PSoft

Én is csak néztem,mint....[#wow1][#wow1]

Itt tanultam a technikát én is,denem biztos,hogy alkalmazni is fogom.:(((

hostya

Ha a trafó nincs 'csúcsra járatva' üzemszerűen, akkor működik..

jani300

Elvben jó . A 16 volthoz a 4 azért százalékosan soknak tűnik . Lehet melegszik és romlik a teljesítmény is . Szükségmegoldásnak viszont tök egyszerű .

vadember

Egyen feszültség kell. Egy Wartburg ablaktörlő motort akarok meghajtani. 16V-tal működik, de nagyon hamar felmelegszik.

Szedlay Pál

Segítséget szeretnék kérni hozzáértő kollégáktól!
Adott egy formaüreg, dimenziója minden irányban max. 5mm. Egy 3D-s forma alámetszések nélkül.
A végleges felületi minőség tükrösre polírozott felület.  
Anyaga: 1,2616 - X38CrMo16
A végleges forma tűrése +-0,02mm.
Melyik megoldással jutnék könnyebben a végcélhoz.
Direktbe a formát kimarni, polírozni
Szikra elektródát készíteni és utána polírozni.

000000000

Ha tükrösíteni kell, akkor jobb a szikra. Könnyebb a felületet polírozni. A maró csillogó felületet tud adni, főleg edzett anyagba, de nehezen kicsiszolható csíkokat hagyhat.
 Az elektródát pedig le tudod ellenőrizni a megmunkálás előtt, finom csiszolópapírral elsimíthatod a hibákat, és többet is gyárthatsz belőle.

sasi

A Photoshop árnyalásnak nevezi.

s5f8tmfv3

© bjam28, © tiggersoft, © sasi köszönöm!

bznc93pf5

szeretnék kérni egy kis segitséget vagy legalább valami ötletet, tegnap kaptam egy virust, a neve UKash, ez blokkolja az egész gépet, most egy másik gépröl irok, lehet-e még valamit megmenteni valami kiskapun keresztül vagy csak újratelepités.
2 vinyó van a gépben, a 2.at tárolásra használtam, ott vannak azok a reliefek is amiket fel töltögetek, ez még használható vagy az is el fog veszni az újratelepitéskor