Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Azééé,...ennyire nem "pancser" a cimbi.:))

Dugalj,az a három fekete.:)
Én,...sose húzom egy színnel az alternatívot.
Mindíg szürke a két játszó,mint ahogy inpulzus-nál is a nyomópár.:)))

000000000

De legalább jelölni!
Bár, a védővezető akkor sem kivétel. Azt nem jelölgetjük. De mindíg vannak pancser, azt hiszi magáról, hogy villanyszerelők.

Szalai György

Én feketével szoktam a játszókat is, mert az van. A nem játszóra meg görbítek egy malacfarkot, hogy tudjam melyik az.

w0hgtwf3w

A feltelepítés az feltelepítés, dupla klikk a file-ra és font készlet feltelepedik.

ggdr57dg

Én elballagnék a lakás elosztójához, és lekötném a földet (vagy a nullát, mindegy, csak szét legyenek választva, persze áramtalanítás után) Gondolom ott csak meg lehet állapítani melyik-melyik?
Aztán vissza ballagnék és szakadás vizsgálóval egy másik konnektor segítségével megkeresném, ami nekem kell.
Ha meg "útközben" valahol még el van kötve, vagyis ha így rövidzár lenne a nulla és a védőföld között, vagy egyik konnektor így, a másik meg úgy van kötve, úgyis megette a penész az egészet...
Azért ha csak vezetéket kell cserélgetni a konnektorokban, megpróbálnám megoldani, de nem erre vonatkozott ugye a kérdés :-)

svejk

Most már kíváncsian várom, vajon milyen tanácsot adott PSoft a telefonon keresztül a kollégájának!

4u88hx8j6

Én tudásom serint a  
fárisvezető és a nula közöt 230v van a fázisvezető és a föld közöt 218-220v van.
Nula és a föld közöt 2v van
Szeritem egy volt méröver meglehet különböztetni.

svejk

Hú, ez durva!!
Hol tanultad ezt???

Én sejtem mire gondolsz, vagy gondolt az akitől hallottad, de ez így leírva nagyon nem helytálló!

e7c897sd8

Ha meg összekötötték a nullát a védőfölddel valahol.... [#integet2]

mxjj54gxi

A kérdéskörnek van egy nagyon veszélyes vonatkozása is, amiről itt nem esik szó, sőt a helyszínen sem: nevezetesen onnantól, hogy a srác levonul az újonnan kötött konnektor helyszínéről, minden felelősséget rá tudnak verni, ha ezután a szinek problémája miatt később bármi kár keletkezik.
Én ilyenbe bele sem mennék, vagy drótcsere, vagy fejvesztett menekülés.
Két hét múlva jön valami aligkettessel átbukott villanyász, megfogja a fázist, agyonveri, és a családja az előző szerelőre veri a balhét, hiszen "ő kötötte be azt a konnektort".
És ilyenkor az sem szokott számítani, hogy nem ő húzta be a drótokat, mert a nyilvánvaló hibát nem szakszerűen javította ki.

zoli0302

Üdv Urak !
A hunnbay en lévő felhasználóknak hogyan lehet üzenetet küldeni ?/nyiszi nevet használó úr egyik eladó termékére fáj a fogam/

3vv2btrhv

Katincs a nevére és bejön az adatlapja

zoli0302

Ha találnék itt egyetlen hozzászólást Tőle, már megtettem volna...

xfg6v697j

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1181470266&order=reverse&index=3&azonosito=hobbycnc#1820" TARGET=_fnew>Itt van hozzászólás nyiszitől,csak kérdés,hogy azonos e azzal akit keresel.

zoli0302

Ha nő lennék most felajálnkoznék :) Köszönöm szépen !!!!