Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Tehát, a nagyfrekis néccög, amit a frekiváltó kiad, igencsak teleszórja a környezetét! Az 5 méteres hosszítód az antenna!! Ha meg is szűnt  a probléma, azért árnyékold! Nehogy akkor dobjon be egy lépéshibát, amikor nem kéne! ( elvileg sose jön jól!)Minden frekiváltó manuál ezzel kezdi a leírást!!! Árnyékolni, szűrni, földelni!!!

fa_kukac

Igaz, hogy nehezebb zavarni, mert ha a kód nem érkezik meg tisztán, (CRC, azaz Cyclic Redundancy Check)akkor eldobja az adatot.Lehet, hogy a sűrű jelcsomagok miatt nem veszed észre, hogy esetleg minden másodikat eldobta! De azért soha nem lehetsz biztos, mikor áll be, hogy minden negyedik - ötödik lesz elfogadva, ekkor van hogy dadog, hol jó hol nem!

4um5b65d

Haverok, valaki mondja már meg, hogy egy DeskJet 600-as nyomtató amivel talán 2000 oldal lett nyomtatva miért nem húzza be a papírlapot rendesen.
Kinek volt már ilyen hibája a cuccal ?

Olyan mintha behúzáskor a görgők alatt levő műanyag platnit nem emelné meg rendesen, hogy a papírlap hozzáérjen a behúzó görgőkhöz.

A kút szélén állok éppen, úgyhogy jó lenne még ha valaki időben mondana valami hasznosat....
:)

PSoft

Lehet,hogy a tanácsomtól okosabb nem leszel,de,vizes,.....az biztos!:)))

Devecz Miklós

Nincs beszorulva valahová egy leszakadt papirdarab?

PSoft

Ha,mégse hallgatnál a jó szóra,.....

A tipikus "HP betegségek" egyike,amit leírsz.

Holnap reggel,mielőtt bedobnád a "felest",:)))
márts bele egy (tiszta,nem használt!) fülpiszkálót a nedű-be,és törölgesd meg vele a behúzógörgőt.
A leghatásosabb a körte,de a szilva is megteszi.:))

Ha mégse javulna meg tőle az a nyavalyás nyomtató,akkor még,...mindíg le tudod nyalogatni a görgőt.:)))

000000000

Lehet papír darab is, sőt gémkapocs is :) láttam már párat, meg minden féle irodai cucc, de a leggyakoribb a gumi behúzó görgő megkeményedése.
Lehet régi a nyomtató és hiába te csak rövid ideje használod, rég gyártották. Törölgetni kell izopropil, foltbenzin, esetleg festékhígító. Főleg a festékhígító, az rövid távon csodákra képes, de ha ezzel törölgeted akkor pár hónap és b...tod. :)

4um5b65d

Mit nekem papírdarab, meg pájinka.....

Mérges lettem, megfogtam a nyomtatót , a feje tetejére állítottam, megráztam, kipotyogott belőle pár réz, műanyag forgács, meg egyéb. (egyéb=kiflicsücsök) A teljesség igényére törekedve 8 bár-os levegővel mesterséges lélegeztetésben részesítettem a mechanikát.
Istenem, hát műhely nyomtató. Mi lenne benne ha nem forgács.
Most benyeli a papírt rendesen.
A fackivan... :)

000000000

3kvyw653f

segitsetek!keresem az öntödés kollégát,vagyis a telefonszáma kellene,mert elveszett....üzenjen már neki,valaki,hogy keressen meg telefonon,nagyon fontos lenne!!! a számom 30 23 48 138!!!előre is köszönöm a segitséget!!!

svejk

A varázsszer a Protegum.
Szerintem az általad felsoroltak keveréke, de az biztos hogy hatásosabb mint önmagában bármelyik.

Nem drága, jobb irodaszer boltokban kapható.

Rferi lehet ismeri a receptjét.

Szedlay Pál

VighLajos

Másik varázsszer a csiszolópapír:
Beraktuk a géppapír helyére, erősen megfogtuk, és "benyelettük" vele. A gumigörgő megkapart rajta, lekopott a felkeményedett réteg, egy ilyen akció kb egy évre üzemképessé tette a nyomtatót.A papír P120-P140 körüli finomságú volt: csak úgy szemre, ész nélkül...
[#nevetes1]

sasi

A HP 500-as sorozathoz gyártottak tisztító szerkezetet, melyet behelyezve a papírtálca helyére ledörzsölte a továbbító hengert. Kereskedelmi forgalomba nem volt, csak szakszervizek használták. A csiszolást forrasztáshoz is használt dörzsi szivacs végezte.  
Egy ilyen szivacs csodát művel a fényes és csúszós gumihengerrel!

svejk

Na jó, de az fogyaszt...
A protegum elvileg felpuhítja a kemény réteget.

Más:
Az ásványi olajaktól megkeményedett, pl. MTK kábelt be kell valamibe áztatni, akkor időlegesen visszanyeri a puhaságát.
Mi is ez az anyag?