Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

http://www.gre-ga.hu/" TARGET=_fnew>Innen indulj, ez a cége.

vjanos

Fi reléhez értő fórumtársak.

Hogyan kell összekötni egy háromfázisú villanymotort egy négypólusú áramvédő relével?  
A relé ugye elvileg a fázis és nullvezető közti áramot figyeli. A relén ott is van a nulla mindkét oldalán, viszont a motorra csak a fázisvezetékeket és a földet tudom rákötni, a nullát nem :S

Hogyan tovább, mi legyen a nullával?

bznc93pf5

sziasztok.

tudja-e valaki hogy az  ipt fájlt mivel lehet megnyitni?

tiggersoft

Ha nem tévedek nagyot akkor Autodesk Inventor.

Béni

Inventor, ha csak nézni akarod, akkor http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?id=10535296&siteID=123112" TARGET=_fnew>Inventor View. (Ingyenes)
Megnyitja a Mastercam is, ha az Inventor View telepítve van a gépre.

svejk

Ha szabaványos, gyári tekrcselésű a motor, akkor kösd be a nullát is a motor csillegpontjára.
Ha újratekercselt, akkor lehet nem vezették ki. Ilyenkor, -a működési elvéből adódóan-  szerintem egyszerűen nem kötöd be a "nulla" kapcsokat a Fi -relén.
De ha már elektronikus a Fi relé belseje, akkor lehet hogy kell a működtetéséhez a nulla, de a motor felőli részt üresen hagyhatod.

De majd Karasz András biztos megmondja a tutit, elvégre az Ő reszortja.

vjanos

Köszi.

Gyári motor - a múltkori wilo szivattyú...

svejk

Annak ott a csillagpontja, semmi gond.
A lemezekkel összekötött 3 csavar.
Csak ugye így 5 eres kábel kell.

000000000

Köszönöm a megtiszteltetést!

A motor csillagpontját SOSEM kötjük be.

A Fi-t egyszerűen bekötöd a 3 fázisra, a nullát is belekötöd. Az elmenőre rákötöd a motort. A motorra rákötöd a védővezetőt, ami a Fi ELŐTT van közösítve a nullával. Ennyi az egész.

A Fi NEM a fázis és a nulla közti áramot figyeli, hanem a szivárgó áramot, ami a föld felé folyik. A motor elé a zárlat és túláramvédelem beépítésre kerüljön!

svejk

"A motor csillagpontját SOSEM kötjük be. "
Ez azt jelenti, hogy tilos, vagy csak nem szokás?

vjanos

Köszönöm.

"a védővezetőt, ami a Fi ELŐTT van közösítve a nullával"
A villanyóraszekrényben elegendő gondolom, vagy szükséges a relénél is?

Van motorvédő kapcsoló és kismegszakító is, nomeg egy mágneskapcsoló és a fi relé. Ezeknek leírnád a szabványos sorrendjét?

jsugc4fsx

Tilosnak nem tilos csak felesleges, értelmetlen .Plusz a kábel árakat nézve gazdaságtalan-[#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]

jsugc4fsx

ha a nulla védővezető szétletválasztva utána tilos összekötni .DE a FI megfog szólalni.FI hőkioldó mágneskapcsoló

Jozs

Sziasztok !

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valami gyors módszert hogy ennek ( vagy ehhez hasonló ) kép kontúrját hogyan lehetne előállítani ( természetesen marópálya generáláshoz ). Fotosoppal össze tudom hozni, de elég sok gépészkedés árán. A Corelben is van trace contour, meg edge detect, de igazán használható eredményt nem adnak. Köszi.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/vegyes/sam_small.jpg" border=0>

bznc93pf5

Vector Magic, profin megcsinálja, körberajzolja és menthető DXF, EPS stb. fájlokba, a Youtubon ha rákeresel van oktatóanyag is.
csak egy pár kattintás, nem hiszem hogy ettől egyszerűbbet találsz, legalábbis nekem ez nagyon bevált.