Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Vízüveget festékboltban találsz.
Csiszolópor vásárlásra nincsen tippem. :(
Régebben a köszörű alatt összegyűlt korundot gyűjtöttem össze,az aztán ki lett szitálva és a kések élezéséhez megfelelő is volt.
Esetleg próbálj meg kerámia biztit szétkapni.
Úgy rémlik,amit abban találsz megfelelő alapanyag a céljaidra.Nem vagyok benne biztos,ha tévedek úgy is kijavít valaki,de ha minden igaz,akkor kvarchomok van az ilyen biztosítékokban.

4um5b65d

Kaolin szemcse a neve a keresett anyagnak.
Ez valami porcelán alapanyag vagy valami ilyesmi.

279nwbpsa

Mármint a biztiben az van?

4um5b65d

Egyébként meg az Ukránok a zsibin árulnak egyfajta pehelykönnyű szürke 150-es "követ"
Azzal is nagyon tökéletesen lehet fenni a késeket.

4um5b65d

Azt nem tudom.
Csak azt, hogy én ezt a kaolint kenem a filcre. (A volt cégemnél adta egy lakatos, hogy ezt használják)

279nwbpsa

Akkor biztosan jó az is.Csak a beszerzése,pláne kisebb mennyiség esetén kérdéses...
Különböző csiszoló porokat simán lehet venni,de a kiszerelés miatt elég drága.
A szemcseszórásnál,vagy a csiszolókő készítésénél használatos korund anyagok ide tökéletesen jók lennének,de elég sokba kerülnek...

svejk

Egyszer a kollégám meglocsolta forgás közben, hogy vizes "kő" legyen :)
Volt káromkodás...

4um5b65d

Gondolom röhögés is volt... :)

279nwbpsa

Azzal a kővel én is ráfaragtam egyszer.Még víz sem kellett hozzá. :(
Lehet,hogy régi volt és esetleg nem megfelelően tárolták.Minden esetre igen hamar "eltűnt". :(

svejk

Hát hogyne, mi röhögtünk, Ő káromkodott, meg szedte a szivacs darabokat. :)
Egy pillanat alatt megszívta magát vízzel.

zozo

Csiszolás technika nevü boltban, ahol köszörű köveket is adnak, ott kapsz kilóra csiszolóport is, különféle szemcsemérettel.  
Szoktunk finom port faggyúba is keverni (melegen persze), és amikor tényleg tükrösre kellett élezni pl, szikéket, akkor ezt nyomtuk a filcnek.  
Azért is szeretem a vízüveges filcet, mert volt hogy pl. zártszelvény házat csináltam mikrokapcsolóknak és festeni mindig is utáltam.
A leszabott profilokat szépen kipolíroztuk, majd hegesztés után ismét a heg környékét. Olyan szép lett, hogy csuda. Két év után láttam ismét a kütyüt, ugyanúgy csillogott.

000000000

Örülök, hogy ennyien írtatok. Gondolom ebbe a dologba a csiszolópor a lényeg, azt lesz nehéz beszereznem.  
Esetleg amit még el tudok képzelni ha tényleg nem kapok, mert felénk nincs annyira specko bolt (vas megye) az a szalagcsiszoló  nagyonfinom papirral.  . Aztán lehet hamar kopna a papír.

4um5b65d

Mekkora mennyiség kell ?

w987wzmm

Sziasztok!

Mi a különbség a HIWIN HG és EG kocsik között?  
Az előfeszítés?

000000000

Az EG sorozatban a sín és a kocsi is alacsonyabb. És meglepő, de drágább.