Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

csak az igazat, mert figyelünk[#wow1]

jani300

Azt a mindenit , még valaki ?[#nevetes1]

wcsxp0uxa

A régi szakik sok mindent csináltak meggyőződésből ... Én is mindig a készülékre fogom ha valami nem sikerül .[#wink] De csodálkoznék rajta ha mondjuk egy Hetra 101 sat -ból 100-helyett 110 Amper jönne ki .(pedig ez elég régi vágású készülék)

jani300

Pont ma hegesztettem HETRA 100/160 -nal 230-ról OK 46.16 -OS 3.2-

sasi

Én is![#smile], és [#hehe]!

u3xrz0cut

és nem remegett a kezed??

000000000

Van egy pár szál FOX KE 6013-as pálcám 2 mm átm. és 25 cm hosszú.Itt már gondoltak a hosszú vékony pálca remegésére a kezdéskor,nem kell a kézremegésre fogni ha félremegy vagy nem stabil az ív,a hosszút maga az ív tartja remegésben amíg kb feléig el nem fogy.A hegesztőm 40-140 amperig szabályozható potméterrel,azt hiszem tirisztoros .Ez mennyire tartja az áramerősséget stabilan?

jani300

es pálcával . Éppen elég volt az áram . Komolyan nem láttatok még ilyet hogy pálca felezés ,vagy szivattok ?

jani300

Meg még el is küldtem félig

sasi

Én bevallom neked, szoktam felezni a pálcát, de én a multifokális szemüvegemre fogom a dolgot, nem a kézremegésre. [#hawaii]

jani300

Nem remeg a kezem . Mással kapcsolatban írtam , a pálca felezést de már igen bánom .

3vv2btrhv

Köszönöm a jó tippeket , pesten utánna járok az eszközöknek

u3xrz0cut

wcsxp0uxa

Kézremegés:
Hegesztés előtt nem ildomos nehéz fizikai munkát végezni .(24h pihi)
Tehát ha valamit kézzel lefűrészelsz ,vagy flex -el elvágsz ,aznap minőséget már nem tudsz produkálni.(persze itt mondjuk egy szerkezetről beszélek)
Én a forrasztással is így vagyok.
Amikor oktattak a fortélyokra ,ott azt mondták nekem. Egy minősített hegesztő 1 kg cukrot sem  vihet haza szatyorban . (én nem vagyok az)

sasi

Ne bánd, van igazság abban, amit mondtál! A rövidebb pálca megfelelő körülmények között nagyobb ampert hozhat.  
Például a végkráter miért lehet gázos és esetleg repedezett? Azért mert a hegesztő „bemártja a csikket”, azaz a pálca rövidülésével lassul a leolvasztás, a befejezéskor már nincs elegendő bevonat a pálcán, ennek következtében a túlhevült ömledék érintkezik a levegővel, melyből gázt visz oldatba, melynek egy része tud csak a dermedés közben távozni, a többi gázhalmazt alkot. Ha ezt a végkráter köszörülése nélkül tovább hegesztjük, nyomot hagyunk az utókornak...