Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi a segítséget, valószínű így adták meg a terhelhetőségi határt :)

ANTAL GÁBOR

kösz a tanácsot  ( főleg a telefonszámot) 21.21 kor már nem akartalak hívni Majd holnap...

000000000

Valaki meg tudja nekem mondani,hogy autocadben hogyan kell egy alátámasztott lineáris sínt+csapágyat megrajzolni,esetleg valakinek nincs  kész modellje róla,akár nagyobb is jó lesz,majd átméretezem valahogy.A segítséget előre is megköszönném.Vagy lehet kényszerezni úgy,hogy helyette csak egy téglalapot rajzolok és az mozogjon a sínen?

000000000

Köszi,de itt nem találtam negyed óra keresgélés után olyat ami kellett volna,klavionál viszont volt fent hasonló.
Valakinek nincs véletlenül egy Inventorja,mert ez az autocad nem nekem való.

000000000

Mármint feltöltve valahova nincs valakinek Inventor?

hostya

Ha az acad nem neked való, akkor az inventor se lesz a te barátod...  :)
Ezek egy "családból" valók.
Az Inventor egy több millás szoftver, nem szokás csak úgy feltölteni valahova.

sasi

Egy-két hónapja érdeklődtem itt a fórumon, van e tapasztalata valakinek a dry film és a HF viszonyáról. Senki nem reagált, így kénytelen voltam magam utána járni a dolognak.

A nem teljes körű teszt eredménye a következő: viszonylag rövid ideig (kb 1-1,5 perc) a 40 %-os HF-nek ellen áll a dry film, utána viszont alákúszik, és leválasztja azt az üvegről. Ez idő alatt az üvegből kb. 0,1-0,15 millimétert old ki. A kísérletben 0,1-0,9 mm-es vonalak, valamint szöveg volt 0,1-es vonalvastagsággal, meggyőző eredménnyel.
Tulajdon képen csak arra voltam kíváncsi, összevethető e a faggyúval bevont üveg, a dry filmel, ugyanis a pontosabb üvegműszereket az előbbi módszerrel készítik.
 Természetesen ezzel a módszerrel akár fotót is felvihetünk üveg, vagy bármilyen anyag felületére, kivéve a platinát és műanyagokat. A platina az egyetlen fém, melyet hosszútávon sem támad meg.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hidrog%C3%A9n-fluorid" TARGET=_fnew>Mielőtt még valaki arra gondolna, hogy hasonló kísérletekre vetemedne, olvassa el legalább a Wikipedia rövid ismertetőjét a vegyszerről.

Kellő felszereltség és tapasztalat hiányában életveszélyes a hidrogén fluorid-os pancsolás!  
 [#ejnye1]

s2k5ycubj

A tungsram-ban valami hasonlóan kedves savval mostuk a képcsövek belsejét,talán pont ilyennel.Mindent szétmart és nagyon bántó szaga volt.A mai eszemmel nehéz lenne rábeszélni,hogy ilyen anyagok közelébe menjek.Azóta másképp nézek a klasszikus zöld monitorokra,még talán megvan valahol a fluoreszkáló por ami a cső elejében van.Éjjel durván néz ki,ha kiszórja az ember.

cx79vmdj5

Sziasztok!
A turbocnc programmal kapcsolatban ügyetlenkedem. A pulsewidth paraméterrel lenne kérdésem, pontosan mennyit időzit, és mit, mihez képest?

mxjj54gxi

Ha valaki üveget akar maratni, akkor ajánlom figyelmébe a GM üvegezők boltjában kapható üvegmaró gélt.
Ez egy rózsaszínű gél, 200ml 4000 Ft körül mozog, és hasonlóan működik, mint a HF annak sok negatív tulajdonsága nélkül.
Nem párolog, nem folyik, kenhető, jól marja az üveget, és a feladat végeztével egy gumispaklival le lehet húzni az üvegről, visszatuszkolva a flakonba következő munkáig.
www.gmuvegezok.hu, Kőris utcában vannak, az Orczy tértől öt percre.

sasi

Ez egy hasznos információ, ha alkalmam nyílik, vásárolok belőle.  
  [#integet2]

000000000

Továbbra is gondom van az illesztőkártya hangolásával.5 voltos táp nélkül próbálva (ledeket kötöttem a step és dír helyére.)a  step jel jóval gyengébb,mint a dir .( a tápnál a led világít,pedig nem is adtam rá az 5 voltot,valószínű az lpt-ről kapja ) Az ena pont fordítva működik,ha megnyomom az estop gombot akkor lesz high szinten,  az illesztőkártyán ekkor világít az enabled. (14-es pinre van kötve)
A kurzort nyomkodva szabályosan villanak fel a ledek,dir irányváltásig ég,step addig amig nyomom.

5  voltos táp (usb) ráadásakor a dírnél a led jóval erősebben ég ,a step meg sem nyikkan.

besirkyjh

A step jelet csak nagyon lassan forgatva a motort lehet viszonylag jol látni ( körönként 200szor kapcsolna szegény ) .

Lehet már irtad de milyen az LPT kártyád ?

000000000

Klavotól vettem UIM2901 mach3 breekout board.Feltettem a Magi Pista h2 vezérlő XML-t,azzal megfelő az enabled,de a stop gomb megnyomása után kb 80 másodperc múlva újra high szintre kerül,valamint itt meg nem megy a step jel.Továbbra is leddel próbálva.Most kiléptem a Machból,paralel monitorral vezérelem a 14-es pint(enebled),ugyan úgy visszakapcsol magától.Viszont itt müködik a step és a dir led is,de csak 5 volt nélkül.