Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Igen ez így van, csak nem mindig  könnyű eldönteni, hogy ki beszél igazat.

Valahol olvastam egy ehhez kapcsolódó bölcsességet, ami valahogy így szólt.
"Nem kell mindent elhinni. Az okos ember tudja, hogy a dolgoknak csak a fele igaz. A zseni az aki azt is tudja, hogy melyik fele." [#wink]

Gyula65

Helló!
Elnézést, hogy csak most szólok bele. Ez miatt cseréltem le, hasonló méretű gépemen DC motorra a meghajtást (1kW). Azóta kevesebb az esélyem menetvágáskor a gép összetörésére, meg erősebb is a gépem.
Üdv!

Csuhás

Szvsz a kis eszterga motor problémára a legjobb megoldás egy háromfázisú motor plusz egy frekiváltó beépítése. Jól szabályozható, fékezhető, korrekt az irányváltás, jó nyomaték. Az egyetlen hátrány hogy elég húzós az ára.

xg2w6ib9x

Egy hete jártam a Mixvillnél és láttam egy kis motorhoz alkalmas freki váltót. 75 e.
Biztos, hogy hosszútávon megtérülne a dolog, főleg, ha az ember ki is használja (sokféle dolgot esztergál és nem csak alkalmanként használja), csak hát rosszul esik kinyögni a az árát. Bár én a drágán vásárolt minőségi eszközeimről sosem a vételárra emlékszem vissza, hanem inkább arra, hogy de jó hogy megvettem és milyen sokszor tettek jó szolgálatot.

Gyula65

Hogy legjobb vitatom. Néhány elsiklott gondolat,mint a nyomaték alacsony fordulatszámon, zajszint, méret. A motor jelentősen kisebb, mint az eredeti 550W-os motor, zaj szinte 0, nyomaték nagy átmérő, és kis fordulatszám mellett stabilabb. Az alsó fordulatszámom 90 lett, 125 helyett. Árban olcsóbb volt! Az irányváltás problémája megszűnt.
Az igények és a lehetőségek összhangját kerestem. Üdv!

ANTAL GÁBOR

Fölszereltem egy főorsó jeladót egy esztergára.( tudom nem e legszerencsésebb de gyorsan akartam célt érni ezért az egy reflexiós infra)
 A Mach alatt szeretném látni a fordulatot de nem mutatja. (Index a 15. pinen bemegy, jelszint jó ( a dignosztika és a portleválasztó led mutatja)Az impulzusszélessége bőven több mint 200us . A general configban a deb int és az index deb már össze vissza volt állítva .  Mit csinálok rosszul vagy mi felejtek el?

Miki2

Ezt a beállítást ellenőrízted már?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Homovics_Miklos/Index.jpg" border=0>

Kicsa

Ezt az üzenetet elsősorban svejk-nek címezném,reagálva a #14048-as golyósorsóba való golyókeresésre : a problémám megoldódott,úgy néz ki. Visrosszaktam a régi golyókat,mindent kitakarítottam,bezsíroztam és nagyon szépen fut. A telefonszámot mindenképpen elrakom,jól jöhet még!
Köszönöm szépen mégegyszer![#integet2]

svejk

Köszönöm a visszajelzést!
Akkor ez volt a legolcsóbb megoldás. :)

000000000

Sziasztok!
Valaki nem tudná megmondani,hogy mi a tűrése a boltokban kapható lineáris átmérő 12 és 20-as tengelyeknek?Század vagy netalán ezred mm-erben kifejezve érdekelne,mert ismerősöm lehet olcsóbban tudna palástköszörűn gyártani,mint a bolti ár.

000000000

Megtudná valaki mondani mit jelent a "42 57 motorhoz való és nem jó 86-hoz" TB6560 vezérlőnél írták. Csak a zöldfülűek mint én nem értik a félmondatot :) Talán a méretét jelenti?!

279nwbpsa

Szerintem a Nema17,23 illetve 34 méretű motorok mm-ben kifejezve.

9pk59nuy

Üdvözöllek a gyötrelmek mezején !

Az indexjel működtetése problematikus. Úgy lehet határolni, hogy a Miki2 által javasolt konfiguráció beállítása után a paralell port kijelölt bemenetére köss egy nyomógombot. Ha a kézzel történő ütemes nyomkodáskor látsz valamiféle eredményt, akkor a jeladó kimenő feszültsége nem felel meg a követelményeknek. Ha nyomkodásra nem reagál, akkor a konfiguráció a rossz, beleértve akár a Mach3 verziót is.

xfg6v697j

Megtudná valaki mondani,hogy hogyan lehet alaphelyzetbe állítani a billentyűzertkezelőt az XP-ben.
Több mint 8 másodpercig tartottam nyomva a shift billentíűt,ezért megjelent egy ablak a billentyűzetkezelő.
Ráklikkeltem a mégse gombra,de mégis megkeveredet a rendszer,mert a machban a shift nélkül is folyamatosan mennek a tengelyek a nyil gomb lenyomásakor.De ha benyomom a shiftlock-ot,akkor normálisan működik minden.
tehát shiftlock+shift+nyil=folyamatos mozgás,és a shiftlock+nyil léptetés.

Miki2

Ez a "Beragadt billentyű". Ha kétszer egymás után leütöd a jobb oldali "Shift" billentyűt, feljön egy ablak.
Ha nem sikerül, vezérlőpult->billentyű kezelés.