Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

juh0557j0

Mindenképpen szerezz be egy Sunix LPT kártyát ( a 2 portosat vettem múlt héten 4000-ért). Minden kínomat megoldotta a vezérléssel kapcsolatban!

000000000

Az összes lehetőséget kipróbáltam már.A 2.55 voltot a leválasztó kártya dir kimenetén mértem.Ha kikapcsolom a machot,s egy szoftveres port teszterrel vezérelem a port kártyát,akkor minden dirre,s minden stepre kötött led működő képes azaz fel illetve le tudom kapcsolni őket.Ezért gondolom,hogy jó az lpt valamint a portleválasztó is.Most van nálam egy pci-s portkártya,azzal kipróbálom az lpt2-öt.Szerintem a mach hibás,vagy nem kompatibilis  asus alaplappal.

Rinaldo

Ha javasolhatom szedd le a jelenlegi Mach-ot de az eszközkezelőből is távolítsd el a Driver-ét. Telepíts fel egy jóval korábbit Pl.version D1.90.020 ebben még nincs Lacikám :-) és stabil biztosan. Telepítés után az ujraindítást tartds be. Nézhetsz egy Driver tesztet is.Majd nézd át újra a motor beállításokat és ha így sem megy LPT2 kártya behelyez.

xfg6v697j

winxp hiányzó ntldr file
HELP!
már sikerült elindítani a hépet többszöri próbálkozás után,és felmásoltam a cdrül az ntldr file-t de nem találom a helyet ,ahova be kellene másolni.
a boot.ini fileokhoz kellene,de nem lelem őket.
valami gyökérönyvtárba.
addig nem merem kikapcsolni a gépet,míg elnem rendezem ezt,mert nagyon nehezen indult el.
http://lacy.hu/windows_xp/hianyzo_ntldr_hiba" TARGET=_fnew>a megoldás,de nem értem.

2dw0x9awk

Szia, az elsődleges meghajtód partícióján vannak ezek a fájlok ( ez általában a C meghajtó, de nem minden esetben). Total Commandered ha van, azzal láthatod a keresett fájlokat.

Béni

A leggyakoribb eset, amikor ez előfordul, ha  főkönyvtárba a megengedettnél több file kerül.
Ha ez a helyzet, akkor egy Live Linux-al indítva a feleslegesek áthelyezhetőek, vagy törölhetőek.

Ha valóban hiányzik, a telepítő lemez I386 mappájából a telepítés főkönyvtárába (általában C:) másold!  

2dw0x9awk

Sajátgépet megnyitod
Eszközök/mappa beállításai
Nézet
itt megkeresed az op rendszer védett fájljainak elrejtése, ha megvan vedd ki a pipát előle. Így láthatod a keresett fájlokat.

xfg6v697j

gyakorlatilag üres a gép.egy napja használom.
Akkor szerinted elég csak a C fpkönyvtárába másolni?Az lenne az a bizonyos gyükérkönyvtár?

Béni

Valószínűleg igen.
De üres gépnél ez nem szokott előfordulni. [#nemtudom]

xfg6v697j

bemásoltam,és valóban rákérdezett a felülírásra.tehát ott volt.
elindítottam a tördezettségmentesítést is,mert piszkosul kusza a lemez.

xfg6v697j

Na ezzel most jól rám ilyesztettél,hogy talán nem is elég az ntldr bemásolása,és a töredezettségmentesítés.

Béni

Nem kell ijedezni, ha amúgy üres a gép. Gyorsan újra lehet telepíteni. :)
Csak az nem mindegy, hogy milyen forrásból van a telepítő. Nekem is van egy beteg SP3-as, azzal már többször megjártam.

xfg6v697j

ugyanakkor,kiderült,hogy lehet,hogy csak a külső vinyó szivatott,meg,és mikor kihúztam a hosszabbítóbol,hogy legyen helye mésnak,akkor sikerült elindítani a hépet.
[#heureka][#lama][#falbav]

xfg6v697j

Valamelyik google találatban olvastam,hogy ez a gond sp2 esetén soha sem jelntkezik. igaz e?