Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Ezt nézted már ?  
Ha e szerint kötöd akkor gondolom jonak kel lennie .
http://www.t2cnc.hu/downloads/UIM2901-%20Mach3.pdf" TARGET=_fnew>T2 manual

keri

Egy kis anyagismereti segítség kellene.

Van fél méternyi 60-as danamid rudam...legalább is annak kaptam, de amikor elkezdtem vágni nem forgácsolódik hanem porzik mintha grafit lenne, viszont inkább olyan savanyú a szaga mint az autóguminak. Valamennyire rugalmas is, de csak fele olyan magasra pattan mint a danamid. Körömmel nem tudom megkarcolni de műanyaghoz hasonlóan benyomódott a tokmánypofáknál. Törés felülete olyan mint a vasöntvény.

Mi ez? Valami brutál kemény gumi? Mire jó ez?
Hasonló méretű danamidra szívesen elcserélem ha kell valakinek :D

000000000

Csak tippelek az anyagra valószínű Ebonit rúd .

s2k5ycubj

Ki lehet deríteni:meg kell dörzsölni egy raklapon állva,ha a hajad égnek áll,akkor valóban ebonit.
Utána ne menj a számítógéphez rögtön![#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas]

keri

Úgy tűnik valóban az lesz a tulajdonságok alapján.

Köszönöm!

keri

Túlságosan el van szennyeződve kívülről, de nem is rossz ötlet. Ekkora rúdból egészen kis bika Van de Graaf generátort lehetne építeni.

Szalai György

Hát egy olyan generátorral, egy Hobby CNC talin, hatékonyan tesztelhetnéd a hobbytervezésű és építésű elektronikák zavartűrő képességét.
http://us.cdn2.123rf.com/168nwm/dejanj01/dejanj010910/dejanj01091000022/5682604-smiley-ball-hate-another-smiley-ball.jpg" TARGET=_fnew>Érdekes arcokat fényképezhetnék, amikor az összes működő gépen egyszerre átvennéd a káosz feletti uralmat.

s2k5ycubj

Sok szomorú arcot és elfüstölt elektronikát látnánk,biztos népszerű lenne az ötletgazda...

000000000

Tisztelt nagyérdemü forumozók.
Azt szeretném kérdezni, hogy vettem agy Magi H2-es cnc gravírgépet kompletten, viszont mikor bekapcsolom az egyik tengely folyamatosan ciripel még akkor is ha nem megy a motor, gondolom a vezérlőben lehet a probléma orvosolható vajon vagy kuka? Előre is köszönöm a sgítséget.

000000000

Sajnos még mindig tanácstalan vagyok az UIM 2901 portkártyával kapcsolatban.Továbbra sem sikerült beállítani.
Tudom,hogy 5 voltos tápfesz kellene neki,de akkor teljesen letiltja a step jelet,a step kimeneteken csak 0.04 voltot tudok mérni.
Ha tápfesz nélkül mérek,akkor ez az érték max 1.95 voltig megy fel.(a mach3-al,ha enélkül kezelem szoftveres teszterrel,akkor ez az értk 2.55)Ez majdnem az a feszültség,amit a dsub csatlakozón keresztül az 5 voltos táphelyhez jut.(2.55 volt)

Az természetes e,hogy az 5 voltos táp nélkül is világít a panelen levő kék színű led? Sem külső táp sem USB nincs bedugva.

Lehetséges,hogy ez okozza a problémát? Ha igen, hogyan lehetne kiküszöbölni?

Arany János

Sziasztok!
Szeretném egy tápegység feszültségét kb. 0,3-0,5V-tal megemelni. De nem szeretném újra tekercselni, viszont már be van építve egy 7805-ös. Létezik erre valamilyen megoldás?

juh0557j0

ha 5.5V-ot szeretnél, akkor a táp IC test lábára kell egy diódát nyitóirányban beépíteni.
Ha viszont a 7805 bemenetén kevés a fesz, akkor csak az segít, ha tekersz még pár menetet a trafora.

besirkyjh

Szia  

Nem feledkeztem meg rolad csak idöhiányban szenvedek :))

Azt nézted a manuáljában hogy két táp is kel neki .
Az egyik a PC USBjéröl egy 5volt és a másik egy külön hálozati táprol 12 volt ?

Utálom az ilyen hülyére jumperolt elektronikát mert egy ember logikája szerint épül :(

Táp nélkül nincs értelme kisérletezni vele !
Csak még jobban összezavarod magad !

000000000

Szia!
A táp nélküli próbálgatás végső elkeseredés,de nem adom fel.Már nagyon bosszant,hogy nem jövök rá a hibára.Két számítógépen is próbálom már,de ugyanaz a hiba.Dir jel van step nincs.Vissza nézve a fórumot,azt hiszem a Varsányi kollega negálta a jelet,az mit takarhat.A mach manual is ír erről valamit,de nem igazán értem.Skópom nincs,lehet,hogy a step jelem fordítva működik mind a két számítógépen.Lehet,hogy mach driver hiba.

Rinaldo

A port és pin-nél kivannak töltve a mezők mind?
Gondolom LPT1 -et használsz!Vegyük sorba van az X tengely: engedélyezés pipa, step pin pl.2, dir pin 3, Dir low activ pipa vagy x mindegy Viszont a step low activ no itt tudod változtatni a vezérlési módot ha most pipa van ezt cseréld meg x-re, van még a step port az 1 mert LPT1, és az utólsó dir port az is 1 mert LPT1 -en vagyunk. Ha ezek után sem megy lehet még az LPT kábellel is gond esetleg testelési probléma. Ha terheletlenül az adatbitek csak 2.55 V-ot tudnak magas szintként műszerrel mérve az több mint aggasztó. Ha az alaplapi portot nem sikerül életre kelteni vásárolj egy PCI-os LPT kártyát azzal tiszta lappal indulsz lehet hamarabb célba érsz :-)