Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

kihagyom köszi, próbálkoztam velük, nem volt gagyi, nem volt olcsó de nekem nem tetszett a működése egy másik esetben...

besirkyjh

Igen jo lesz .

A referencia pont keresés mindig csak egyirányban történik ( beállithato a configban a "negált" pipával ) a végállásnak meg mindegy mert ugy is resetteli a gépet iránytol és tengelytöl függetlenül .

besirkyjh

Szia  

Tudok én is olyan céget ( Gravograph ) aki jo kapcsolokat használ de számomra egy résoptonál pontosabb nincs .Az induktivat nem nagyon ismerem de nagy elönye lehet hogy nem koszolodik és nincs kontakt sem .

000000000

Ok sikerült. bár a profi tudták (nem ti :) kapásból, hogy valószínű rendben van nem kell a vezetékeket cserélgetni és nem szóltak. Ezért még kis időt töltöttem a mások tapasztalatainak keresésével (ismétlés a tudás atya és talán ezért sincs egy hivatalos keresője a fórumnak :)..,

No de mindegy a lényeg hogy bátran ki kell menni az internetre és ott is olvasni utána járni a dolgoknak.. (illik tudni más nyelveket ebből a célból :)

besirkyjh

Szia  

Van egy topick itt a LÉptetömotorokrol ami csak erröl szol .
Ismerni kel a vezérlöd és a léptetöd müködését és akkor egyértelmü a dolog .Egy 6 vezetékes léptetö bekötése bipolárisban talán a leg egyszerübb dolgok közé tartozik .
Néha elsiklunk pár kérdés felett de ki kel eröszakolni a választ és akkor segiteni is tudunk és mind ezt Magyarul !!

xkbv3nx0d

xkbv3nx0d

ja még egy kérdésem lenne, mivel mondtam korábban is hogy elektronikai analfabéta vagyok...:)

12v-os a szenzor, ebből gondolom hogy a kiadott outputja is 12v lesz, viszont a bemenet a kártyán 5v-os... hogy cisnálok belőle a legegyszerűbben 5v-ot ami nem zavarja a működését...

láttam rajzokon hogy ellenállást kötnek a föld és kimnenete valamint a +12v és kimenetével párhuzamosan...

xkbv3nx0d

ilyet is találtamm

http://www.ruggedcircuits.com/images/sch6.png" border=0>

pbalazs

Jó ez, csak a Zenert nem értem.
Ha nincs a szenzorban felhúzó, akkor 12V nem jöhet belőle. Te meg 5V-ra húzod fel, ami meg okés a kártyának.

mxjj54gxi

A zener jól levágja a tüskeszerű zavarjeleket.
Ha valóban ilyen egy prox sensor kimenete,akkor ez szimplán csak óvatosság, zavarszűrés.

xkbv3nx0d

aha hát elvileg nincs benne felhúzó, a zénerre azt írják a kép alá, hogy csak biztonság kedvéért...

akkor elvileg simán felhúzom egy 10k-s ellenállással és kész... remek...

pbalazs

Hát igen, zavar szempontjából igazad lehet, de ebben a munkapontban a Zener egy kondival helyettesíthető. Igazából maradhat is, árban mindegy.

pbalazs

Ha mégis atombiztosra kell csinálni, akkor tennék a szenzor kimenetére sorosan egy ellenállást, hogy ha a szenzor mégis kiad 12V-ot (meghibásodás), akkor ne lője el a Zenert, meg a bemenetet.

000000000

Sajnos a gépet nem tudom elküldeni,mert nagy méretű 150-200 kg.Nem hiszem,hogy az xml-lel van gond,ezt már Tibor György a Klaviotól  megnézte.Nála ment az xml.Szerintem az Asus alaplapom valamiért nem eszi ezt a programot.Amikor beállítottam a gravograph gépet egy másik asus alaplappal,ennyi gond nem volt vele.Ott csak egyirányba volt hajlandó mozogni,de azt megoldható volt.A vezérlő jeleknél a minuszok lettek közösítve,s úgy működött.
Itt nem jövök rá a hibára.Illetve az usb helyett a sz.gépből kihozott 5 voltos táp megfordította a step jelszíntjét a portkártyán.Most már magas szintre került, de a rátett led most folyamatosan világít,aránylag teljes fényerővel.Még nem tudom,hogy megy e rajta a vezérlőjel.

RogerCo

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy http://australia.rs-online.com/web/p/inverter-drives/4775118/" TARGET=_fnew>ILYEN frekiváltó beüzemelésében?
Egy adatlap nélküli 3f villanymotorra kéne rátenni. Egy egyetemes marógép vertikálfej motorja.
De egyenlőre ez még szűz terület.
Köszi:
Roger