Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Szénkefés motorok forgásirányát úgy lehet megváltoztatni, hogy az állórész áramirányát kell megfordítani a forgórész áramirányához képest. Legegyszerűbb megoldás talán, ha a kefeházakra csatlakozó két vezetéket felcseréled.

hostya

Az állórész tekercsből kijövő (rövid) vezetéket megcseréled a keféken.

Arany János

Mármint a piros és a fekete vezetéket?
Ezt kipróbáltam.
Nem fordult meg.
Kondenzátor és dioda milyen funkciót tölthet be?

yuagaci9g

Neem, az alloresz es a forgoresz egymashoz viszonyitott iranyat.

.

Sz.József

Megtudná valaki mondani nekem, ha egy LCD monitor OSD menüje ha automatikusan lock-ol akkor azt hogyan kell feloldani? Egyáltalán van rá megoldás?
Típusa SAMSUNG SynkMaster 740B.
A google barátom fel hoz nekem bizonyos billentyű kombinációs "varázslatokat", de valahogyan nem akar jó lenni...
Vagy csak valami kontakt hibában van a kutya elásva?[#fejvakaras]

jani300

Ha nem direkt irányváltósra tervezték nem fog nagyon szikrázni ? Szokott lenni tekercs elhúzás vagy kefe eltolás .

Arany János

Ha lassan is, de felfogtam mit is kell csinálni!
Szikrázás? TÜZIJÁTÉK!!!
És a ventillátorra nem is gondoltam.

mex

Az állórésztekercs kettő csatlakozási pontját kell megcserélned, tehát ami eddig az egyik kefére volt kötve, azt most a hálózati csatlakozásra kell kötni, a másikat pedig a kefére...
A ventilátor nem egyenes lapátokból áll?

Arany János

Egyenesnek egyenes, de kb. 45°-ban döntve.
Vezeték: tehát a lenti képen a hosszú pirosat a rövid pirossal?

000000000

Mennek a motorok![#falbav][#falbav]
Én hülye!Csak most próbáltam ki,hogy az uim leválasztóra nem az usb-ből hanem a számítógépből nyert 5 volttot adtam a segédtápnak.Ha külső tápról ment az 5V a kártya port kártya USB-re akkor sem ment.Valamit letiltott olyankor az LPT port a vcc és az adatbitek között.(asus alaplap).A motor rángatását pedig a 2-3 pin 8-9 cseréje oldotta meg.Teszterrel működtek ezek a pinek is,de mach-val nem,magyarázat nincs.

000000000

Sziasztok

Nem is tudom igazából melyik fórumba kellene keresgélnem.Gépészhallgató vagyok Bánkin és Tdk munkámhoz kellene némi segítség.
A munka röviden: sokoldalú cnc gép tervezése kisvállalkozások számára /+és kivitelezése/ (automatán cserélhető munkafejek,Laser, UV)
A gép 3 tengelyes+Az asztal is képes lesz y irányú mozgásra.
Kb 1 hónapja megy a tervezgetés, és még van rá fél évem.
Kérdésem az lenne hogy van-e Békés-megyei Cnc-s aki csinált már otthon gépet,és tudna segíteni néhány speciálisabb alkatrész legyártásával + ötletekkel természetesen  

3ihs2v23

Szia Samo!

Segítségedet szeretném kérni. Nekem is UIM2901-5A LPT kártyám van és nem sikerül működésre bírni már egy hónapja. Dir jel van, Step nincs. A kártyát külső 5V os és külső 12V os trafóval táplálom.

Ha jól értem, akkor ezt az 5V os tápot kell kiiktatni és az LPT kártyán érkező árammal hagyjam működni? Én Laptop-al működtetem, ott is elegendő lesz a feszültség vajon?

000000000

Szia Poolip!
Én megpróbálnám a laptop usbéjéről levenni az 5 voltot,azaz usbvel kötném őssze.(usb nyomtató kábel).A 12 volt csak az inputokhoz kell.A step jeleket aktív lowra állítottad?

3ihs2v23

Sajnos USB nyomtató kábellel sem működik. A step jel aktív lowra van állítva.