Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

Nem tudom, de az SP3-at sokan szidják. Nekem sincs jó tapasztalatom vele. Még a legálissal sem. :)

xfg6v697j

én régen már szívtam ezzel egyszer,de akkor annyira nem tuta senki a megoldást,hogy a szervizben is csak szétárták a kezüket,mikor mondtam,hogy mi a hiba.
Pedig,az szerintem még simma xp volt.
hépcsere lett a vége,mert senki nem tudta a megoldást.

2dw0x9awk

Miféle szerviz lehetett...Gépcsere egy újratelepítés helyett :D

xfg6v697j

nem indult el már a telepítőlemezeimmel sem.
nem vittem be mert amikor mondtam a hibát,csak buzán néztek,és szétárták a karjukat.

2dw0x9awk

Akkor először vinyó csere,stb. Bár ha igen régen volt, akkor még nem biztos hogy sokan értettek hozzá kellőképpen. A mai világba már szinte mindenki otthon megoldja ezeket a gondokat. Ismerős, vagy ismerősnek az ismerőse stb...

xg2w6ib9x

Nálam is volt már ez a jelenség kétszer is.  
Szintén XP SP3 van nálam.
Találtam valahol egy letölthető zip állományt, amit kibontva kaptam egy image file-t, amiből kellett írni egy CD-t. A CD megírása után (természetesen egy másik gépen)a frissen írt rendszer lemezről boot és már helyre is lett téve a Missing ntldr probléma.
Azóta ez a CD itt lapul a fiókban, hátha harmadszor is jelentkezik a hiba.
Egy érdekes dolog visszamaradt a legutóbbi balesetből: Boot-oláskor kb. 2 másodpercig látszik a Missing ntldr hibaüzenet, aztán megy tovább a normál rendszer töltés.
Ha valakit érdekel, előkeresem azt a file-t, vagy a linkjét, amiből a javító lemezt meg lehet írni.

xkbv3nx0d

Csak egy tanulságos történetet osztanék meg.. főleg talán a gépépítésbe kezdőkkel... hogy miért érdemes odafigyelni a legapróbb részletre is...

tavaly mikor elkészült a gépünk happik voltunk és azóta használjuk is napi rendszerességgel... ezen van egyebár egy 1.5kw-os kínai vizes motor a gyári frekiváltójával...

lényeg, hogy a napokban elkezdett vacakolni a gép meg-meg állt marás közben a motor, az invertere hibát jelzett, túlárammal... teljesen változó módokon adta  ahibát, mértük a teljesítményfelvételét volt amikor 200w környékén voilt amikor 500 körül... de volt olyan, hogy bekapcsolás után még alig pörgött megállt, vagy leverte a műhelyben a biztit...

tekintve hogy made in csájna és mindenki azt mondta hogy kuka nem voltunk túl boldogok... márcsak azért sem mert vigyáztunk rá, tehát nem lett megmelegítve a motor sem, nem lett idétlenül terhelve és az iverter is kapta a hűtést...

na tegnap nekiálltunk csekkolni a dolgokat, amiket kinti fórumokon tanácsolnak első körben... a motor tekercse rendben, ellenállásuk mind a 3 egymáshoz képest jó, azonos értékeket mutat... viz nem folyt a mágneses házba, inverter hibát nem ad...

egyszer egy próba során véletlen folytán közelebb álltunk a motorhoz mikor bekapcsoltuk és hallottunk egy fura zajt, ami olyan, mint amikor valami ívet húz vagy áthúz...

a hibát 1, azaz egy szál a Liycy kábel árnyékolásából megmaradt szigetelés alól kilógó apró szál okozta, ami belógott a motor csatlakozójának kupakjába és némi zavart okozott.... lecsipve, leszigeteve a vezeték vége, hogy nehogy újabb vendég érkezzen a probléma megoldódott...

szóval ennyit a részletekről...

mxjj54gxi

Nyilván nem független,hanem egy bolté

a77ruejwh

Kérésem, 0:45-től milyen szerszámra vált a gép? Hol lehet ilyet venni?
http://www.youtube.com/watch?v=lhclOU5x-B0

Béni

Fémipari váltólapkás 45 fokos maró. Szuperpozitív polírozott Alu lapkával ajánlott fához. Minimum 20 fokos hátszöggel. (SExx lapka.)

A képen az ALP lapka az.
 http://www.weebly.com/uploads/8/8/7/4/8874348/alup.jpg" border=0>

xkbv3nx0d

árulja már el valaki, hogy kék meg rózsaszín habot miven lehet szépen marni, vágni? és hogyan

Szalai György

Hát ezért is fontos a normális (jól kitalált és jó anyagokból megépített) csatlakozó, ahol mindennek alapos rögzítése és korrekt csatlakozási pontja van. Abban nem lehet ide-oda gyűrögetni a szálakat, csak jól lehet megcsinálni. Az ilyen persze drága, ezért csak oda szabad betervezni, ahol tényleg szükség is van a bonthatóságra. Egyéb helyeken egyszerűen forrasztani és bilincsezni kell, a sokszor indokolatlanul beépített, rossz minőségű csatlakozás helyett.
Azután még kell egy kis szerelési gyakorlat és kell tudni előre, hogy mit okoz, ha el nagyvonalúskodja a szerelő. Mondjuk, kispórol egy húsz forintos zsugorcsövet, kábelsarut, öntapadós talpra racsnis kábelkötegelővel rögzít, stb.
Ha jók az anyagok, és jól van kitalálva a folyamat, akkor már egy betanított csimpánz is jól elvégzi. http://1.bp.blogspot.com/-FEPAdsNtynY/TymRtyOgqGI/AAAAAAAACUw/Mq-eh-yInXc/s640/chimp_pokes-1024x950.jpg" TARGET=_fnew>Hobbyista csimpánz.

Szalai György

Hadd legyek már végre én is VALAKI.
Ha a zárt cellás extrudált polystyren polisztirol habra gondolsz, (pl: EPS, XPS, zöld, sárga, lila, rózsaszín, kék) akkor azt szinte bár mivel marhatod, aminek éle vagy foga van. Akár rossz bicikli fogaskerékkel is. De csapnivaló hővezető, ezért maráskor ügyelni kell, hogy a forgácsolási övezet ne melegedjen 70C fok fölé, mert nyolcvannál már ráolvad a marószerszámra. Ha gyors munka kell, akkor a megoldás a nagy forgácsterű, lágyfémekhez élezett, lehetőleg egy élű maró, és a forgácsteret teljesen kihasználó, nagy előtoló sebesség. Hűtés, kenés, teflonos szerszám sokat segít.
Ha hosszú egyenes mentén kell vágni, akkor a meleg huzal a jó megoldás.

Szalai György

Ja… A finom por állagú „forgács” statikus elektromossággal töltődik, és minden más műanyaghoz hozzátapad, ezért hatékony, fém anyagú, FÖLDELT elszívó kell hozzá.

000000000

Unipolar 6 eres motornál mértem:

fekete-barna fekete-sárga 6ohm; barna-sárga 12ohm
kék-zöld kék-piros 6ohm; zöld-piros 12ohm

Ha a kéknek és a feketének kiadok +voltot és a többinek a egymás után -voltot (egyenesben tápról),
barna, zöld, sárga, piros   sorrendben akkor a motor egy irányba lépked.

De ha bipolárisan próbálom kiadni az áramot (egyenesben tápról):
+barna  -sárga; +zöld  -piros    vagy más sorrendben akkor a motor előrelép talán kétszer utána ide-oda lépked (talán néha felet és nem egészet) Ez normális? (a fekete és kék nincsenek sehova se kötve)

+A barna, -A sárga; +B zöld, -B piros megfelelő a bemérésem bipolár vezérlőhöz lenne a kérdésem?