Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyik tengelyen sincs step jelPort teszterrel nézd meg,hogy az adat bitek a0-a9 működnek e, különös tekintettel a páratlanokra 3-5-7-9. Innen kapja az aim a step jeleket.Nekem a mach 43.022-vel indult el.Én is csak gyakorlok,de 2 hónap után lett eredménye.Kérdezz nyugodtan,ha azok a hibák jönnek ki mint nekem,leírom én mit próbáltam,De ez nem szentírás.Én is csak próbálkoztam,már majdnem feladtam.

robokacsa

ez az uim, nem csak egy "egyszerű" leválasztó áramkör? potenciálfüggetleníti a pc-t a léptető meghajtótól?.

robokacsa

szerintem azt nézzétek meg, hogy az uip, kap-e feszkót a számítógéptől, bár gondolom az usb kábel azért van rajt, de nem tudok semmit erről az áramkörről, csak általánosságban próbálok segíteni.

000000000

Nekem már működik.A illesztő panelen levő ledek, táp visszajelzés, világítanak.Máskülönben a dir jel is hiányzott volna.
Step jel is van,de annyira alacsony,hogy nem működik az opto.Nem sikerült, de csak a stepnél, az öt voltra való "felhúzás".

3ihs2v23

Ahhhh :-) Most már nekem is megy. Eddig laptoppal próbáltam, azzal nem ment. Most rátettem egy asztali számítógépre és azonnal elindult. Érdekes, mert egy H2-es vezérlőt és léptetőmotorokat visz a laptop, azt gondoltam, akkor a porttal nem lehet baj. Lehetett volna több eszem... :-) Köszönöm a segítségeteket! Ha nem vagytok, már feladtam volna.

besirkyjh

xkbv3nx0d

Segítsetek léptető ügyben...

adott egy bipoláris 8 madzagos motor...

2 tengelyvéggel kivezetve...

kérdésem az lenne, hogy mit kell csinálnom ahhoz hogy ha megfordítom benne a forgórészt tehát ami eddig hátsó tengelyvég volt az kerül előre...

mechanikailag kivitelezhető a dolog csak nem jár szépen...

hogy kössem át a tekercseket, ha egyáltalán azzal meg lehet oldani... vagy mit tegyek...

besirkyjh

Szia  

A forgorészt forditottad meg vagy csak a csapágyházakat cserélted fel .

Szerintem mechanikai gond , méghozzá a központtal lesz a probléma .Elég türelem járék de belehet állitani szépen .

Mi az hogy nem jár szépen , milyen fordulaton.

besirkyjh

Ja bocs .A forgorészt forditottad meg .

xkbv3nx0d

a forgórészt fordítottam meg, de lehet most hogy mondod, elég volna a csapágyházakat megcserélni... erőtlennek találom...

viszonylagosan kis terhelésre is hajlamos leakadni

besirkyjh

Közben eszembe jutott hogy a csapágyházat nem tudod megcserélni mert az egyiken van a kivezetés helye .
Lehet meg döglött ? ( nyomaték eltünt ) .

Jártam már én is igy hogy erötlen lett a motor a forgorész kiszedése után ( nem a megforditástol ment el az ereje ) de volt olyan motorom is hogy sokáig volt a levegön a forgorész és mégis szépen beállt az összeszerelés után .
Elsösorban öregebb motoroknál szokott elöfordulni sajnos .

xkbv3nx0d

ez nem öreg...

csak van egy kis gond az egyik tengelyvéggel... és mivel tök egyforma a kettő, gondoltam megfordítom a forgórészt...

ha visrosszakom akkor meg van ereje...

ha csak a kivezetés helye fog zavarni kifúrom:)

besirkyjh

Ha igy van akkor furj egy jukat de a forgorészhez ne nyulj .
Gondolom összejelölted mielött szétszedted ?

xkbv3nx0d

mármint mit jelöltem össze?

semmit, nem... levettem az első oldali csapágyházat, kihúztam a forgórészt egy az egyben kijött a komplett tengely a 4 bordázott fáziskerékkel és a hátsó csapággyal együtt...

mxjj54gxi

Szimmetrikusan van benne a forgórész magja a csapágyak között?
CSak mert lehet, hogy egyik irányba el van tolva, és ahogy megfordítod nem éri végig az állórész a forgót, és ez erőteljes nyomatékvesztést okoz.