Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Na lerajzolom remélem jó . De nem fogom tudni feltenni asszem .

jani300

Háát ! Nagy volt a szám . Csak úgy üzembiztos ha van üzemi és vész végálláskapcsoló. Ha túlfut a vész végállás állítja meg , innen csak kézzel lehet visszahozni . Az a gond ,ahhoz hogy elinduljon a be gombokat az üzemi végállás elé kell kötni . Ha beragad vagy rosszul nyomják akkor kell a plusz vész végállás . Remélem  nem túl zavaros és tudtam segíteni . Ez az egész két segédrelét vezérelne , amik indítják az irányváltó mágneskapcsolókat .

jani300

Lerajzoltam szerintem jó . Segédrelé se kell , két mágneskapcsolóból lehet 3 morse érintkezőt csinálni kettő is elég a forgásirány váltáshoz . Holnap dél fele jön a fiam ha segít felteszem a rajzát , mer béna vagyok hozzá .

jani300

Elvagyok itt magamba. De azt hiszem megvan . Ha a be gombok körébe beteszek egy késleltetve nyitó érintkezőt és az öntartók előresiető zárók akkor működhet vész végállás nélkül is . Bosszantott hogy nem megy egy egyszerű reteszelés .

s2k5ycubj

Szerintem a végálláskapcsoló bontó-szakító érinkezős kell legyen és akkor viszonylag egyszerű az egész,akkor a végállástól csak a helyes irányba tud elindulni...[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

jani300

Az egyfázisú motor bizonytalan forgásiránya a probléma . Még annyi hibája a rajzomnak, hogy ha végállásra megáll , szerintem ránt néhányat míg bezár a végállás kapcsoló . Ha a végállás előtt picivel meg van  állítva ki gombbal, ez sem gond .

xg2w6ib9x

Valószínűleg a 14068-as hozzászólás (Szalai mester) utolsó mondatában rejlik a megoldás. Legalábbis úgy érzem, hogy ebből kellene kiindulni:
"Ezért a kondenzátor átkapcsolása egyik tekercsről a másikra, sokszor hibás megoldása a forgásirányváltásnak."

jani300

http://kepfeltoltes.hu/120517/K_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

jani300

Feltette a fiam a rajzom .Lehetne szebb is meg kisebb is . A vész végállások nélkül is mehet . Kíváncsi vagyok mit szólsz hozzá .

000000000

Sziasztok Üdvözlök mindenkit!
Engem szánkenés érdekel, remélem jó helyre írok.....

hostya

Szia.

Jó helyre írsz, de ha nem kérdezel, akkor senki nem fog neked előadást tartani a szánkenésről.
Tedd fel a kérdéseidet, és jönnek a jó/rossz válaszok...

000000000

Köszönöm a jó tanácsot! :)
Kérdésem a következő volna: Valaki próbált már más olajat használni, mint a hagyományos szánkenő olajak? Mert én találtam egyet de vacillálok rajta..... Ez egy teflonos olaj nova ptfe olaj a neve, ha valaki próbálta vagy ismeri, szívesen meghallgatom a véleményét...

000000000

Vagy az általános vélemény is érdekel

s2k5ycubj

Szia! Mennyire sűrű? Ha híg az nem lesz jó a gépnek,mert az olajnak van szerepe a vibrációcsillapításban is,ha híg rezonálni fog a gép! A másik kérdés a gyártáskor kerül a munkadarabra is ebből az olajból,ha festve vagy eloxálva,esetleg galvánozva lesz sok rajongót szerzel egyből magadnak! Ez olyan mint a szilikonos vágó-fúró spray használata,én messzire kerülöm.Próbálj meg szerintem egy jó vastag 130-150-es viszkozitású szánkenő olajat és meglátod nem kell sokat locsolni,mert nem folyik le gyorsan a szánról.Csak egy tipp a láncfűrész lánckenő olajból a mollos nagyon jó,és sok helyen kapható,nem kell különleges olajboltot keresni.

000000000

Erre gondoltam amit mondasz!
Kb olyan sűrű, mint a hagyományos.... az emulzió nem mossa le a szánról... Eccol teszteli a Borgwarnerben, ott láttam. fel teflonosodik a két felület és nagyon jól csúszik. 10x lett tolva a kenő idő 7s-ről 70s-re, de még tolható, de azért nem akarják, mert így van egy árban a hagyományos olajakkal.