Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

ezeket a hiwin profilsineket hogyan kell méretezni, ha én egy 100kg tömeget ilyen formában akkarok rögziteni  

000000000

ezeket a hiwin profilsineket hogyan kell méretezni, ha én egy 100kg tömeget ilyen formában akkarok rögziteni  
http://kepfeltoltes.hu/view/120513/ilusztr_cio_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

000000000

Én 40-es acél lemezből vágnám ki a 2db kb 250mm széles csíkot és azok élére rögzíteném a síneket.
Persze a két acél lemezt össze is kötném alul-felűl és középen.
Oldalról is meg támasztanám 4 db héromszöggel.
De lehetne szekrényszerűen is építeni.

000000000

maga a főorsó rész meg van nincs még teljesen kész de közel 100kg lesz és nem tudom mekkora sín bírná el ilyen kinyúlással.

elég lenne e a hiwin hgw20cc kocsi és a hozzá való sin

000000000

Megvan,az első pecket még felfelé is el kell tolni és ki kell "buktatni" az aksit,nem pedig húzni.[#falbav]

Kicsa

Sziasztok! Golyósorsóval kapcsolatban kérnék segítséget,ki szeretném cserélni a golyókat. Méretük digitális tolómérővel mérve 3.14 mm. A boltban 1/8ˇ-osakat kaptam,ezzel nem lehet összerakni,mert megszorul. 3 mm a következő szabványos érték,ami a boltban kapható. Szerintetek mit lehet tenni? Valahol volt egy link csapágygolyó beszerzésre,de nem találom...egyáltalán létezik ilyen méretű golyóval szerelt orsó? 16*5 mmes,a gyártó rejtély. Van értelme különböző méretű golyók keverésének?
Esetleg egy kép,hátha felismeri valaki...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/orso.jpg" border=0>

svejk

Minimum mikróval mérd meg, de az is csak saccolás lesz, és szerencse kell hogy eltaláld.
Ha meg van a méret, akkor próbálkozz itt:
06 76 484 száz  Bodor Attiláné raktárost keresd.
Majd kötelezően számolj be, hogy mire jutottál!

svejk

Ha csak pár golyó hiányzik, akkor térkitöltésnek arányosan berakhatsz kisebbeket, persze a terhelhetősége csökken így az orsónak.

kmajer

Mindig a legnagyobb méretű golyók kapják a terhelést,ha keveset raksz be belőle, akkor
arra a pár darabra jut az összes teher, de nem
arra méretezték a szerkezetet, rossz minőségű
golyó esetében a golyó torzul,majd megszorul
míg mángorolt,felület keményített orsó esetében
az orsóból is kipattanhat.
Amennyiben csoportokba rendezve pakolod be, még az orsó linearitási hibájába is beleviszel
egy hullámot.
Szóval csak logikusan cselekedjünk.

Kicsa

Köszönöm szépen! Nem térkitöltés,hanem teljes csere lenne,mivel nem szép járású az orsóm.Ezért lenne jó a teljes golyócsere...55 db-ról lenne szó. Talán a napokban mikróhoz tudok jutni...

kmajer! Csak egy ötlet volt,bár a működésébe belegondolva valóban egy rossz ötlet. Ennél már az is jobb,ha visrosszakom az eredeti golyókat...

besirkyjh

Akkor is megtud szorulni ha egyel többet raksz a kelleténél .
Mit jelent az hogy ne szép a járása ?
Van holtjátéka ?
Az orso hibátlan felületü ?

dcsaba

ezekből lehet aztán jókis 400Hz-es megmunkáló motorokat csinálni. :-)

PSoft

No,....mesélj![#finom]

svejk

A forgórész elég normálisan meg van csinálva, átm. 52 mm és 80 mm hosszú ferde hornyos, de az alu ventilátor alkalmatlan ekkora fordulatra.
Hátul a csapágy 6203, elöl 6202, fordítva jobb lenne. A tekercselés is stabil, de a motor háza és a pajzsok szörnyűek.
No meg másik tengely is kellene bele ha patronost akarna az ember.
A 750 W-os frekiváltó nem bír vele, (ugye 6-7 A lehet az üzemi árama) elő kell vennem egy 1,5-öst majd próbálni.