Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ahhoz csak hasonlít, lehet arról koppintották öregjeink. :(

000000000

Tanult szakmám vasútépítő,agregátorról és egy trafós elosztódobozról használtunk ilyesmi gépeket.Volt ennek egy nagyobb testvére is aminek két 70 centi körüli szára volt,A lekötőcsavarok be és kihajtására használtuk.Egy ember nem tudta megtartani a nagy nyomaték miatt , kuplungja is volt.

svejk

A zöldnél nálad is el van forgatva 90 fokkal a hátsó pajzs :)
Azt is sejtettem, hogy a kapocsfedélen is lennie kellett fogantyúnak.
Az enyém is kék, és ugyan úgy csak az üres háromszög az embléma, ergo talán akkor biztos az enyém is 42V-os.
Jó lenne áram vagy teljesítmény adat.

Nálad a zöld viszont talán nem is 42 V-os?
Legalább is az adattábla szerint.

PSoft

Ezeket a gépeket használták állványba rögzítve,asztali/oszlopos fúrógépnek is.

A "gümőnek" az állványba rögzítés volt a másik funkciója.

Asztalosműhelyek kedvenc oszlopos fúrógépe is volt,tán onnan a faforgács a belsejében.

svejk

No, hát jól kitárgyaltuk, ezen csodát...köszönöm mindenkinek!
Esetleg ha valaki tud még a 3x42V-os áram adatot azt még megköszönném.

svejk

Mondjuk a zöldnél lehet, hogy 6,4A az áram és 200 a fordulatszám.

svejk

Ez akkor 460 W, kb. hihető a motor méretei alapján, ha 2800-as fordulatú.

PSoft

Igen,én is úgy látom,hogy a pajzs el van fordítva.
De,ez csak szerelési hiba.:)
A kapocsfedél alatt,egy háromsarkú forgócsapos(PG)kapcsoló van,amit a fogantyúval lehet elforgatva kapcsolni.
A zöld is 3x42V-os,a 200 valószínű,hogy az orsó fordulat.
Viszont,én úgy emlékszem,....mintha 4pólusú motor lenne benne.

svejk

No ezt a pólust majd még megnézem. De ha 200 a kimenő akkor az áttétel alapján (lásd #14022) nem lehet 4 pólusú.

000000000

Üdvözlet mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám hogy itt a hobbycnc oldalon árlista nem működik,katalógus sehol. és szeretnék rendelni egy vezérlőt akkor mi lenne a teendő?

Szedlay Pál

Kattints a Hobby CNC Fórum feliratra felül.
Ott kapsz.

000000000

Köszönöm! de ez már nem a hobby cnc-s kft igaz? az itt hirdetett pl: H1 PCB vezérlőt nem is lehet rendelni? egyébként írtam levelet de még nem válaszoltak...

000000000

Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy hogyan lehet laptopból kivenni az aksit?Mert van egy Fujitsu s7110-em,és amíg nem kezdődik a fősuli addig asztali gépnek használom és nem szeretném ha ez idő alatt tönkremenne az aksi,inkább előveszem kéthetente és feltöltöm,de nem bírom sehogysem kivenni az akkumulátort.Van egy tológomb meg a másik oldalon egy erre merőlegesen elhelyezett gomb amit elsőnek fel kell tolni,hogy el lehessen tolni ezt a másik tológombot,de még valamit kellene csinálni,mert nem lehet így kihúzni az aksit és az eltolt gomb alatt meg piros cimke van,szóval nem is próbáltam meg nagyon feszegetni.Valami ötlet?

MoparMan

ne a piros látszódjon, akkor van reteszelve  úgy rémlik

000000000

Az a gond,hogy nincs már gomb vagy legalábbis nem találok semmit amivel variálni lehetne még.