Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kuner

Sziasztok
Keresnék használati utasítást toshiba vfexn-2007PY-A3 tipusú frekiváltóhoz. Neten nem találtam semmit. Köszönöm a segítséget.

svejk

No még annyit megtettem, hogy színes nyilakkal jelöltem az alkatrészeket, a gazdája majd elmagyarázza, mi, merre, hány méter.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20L%e1szl%f3/Hardinge/hardings002.jpg" border=0>

000000000

Szerintem a sárga-zöld nyillal jelölt gyűrű tulajdonképpen egy anya,amit megfelelő homlok körmös kulccsal illendő megnyitni.Nálunk van egy bolgár esztega,melynek hasonló volt a főorsó csapágyazása,mely a barna ékszíjtárcsa mőgőtt van az öntvényben. Ha hétfőn megtaláélom a rajzát belinkelem.

svejk

A szíjtárcsa mögött még egy fogazott kerék a főorsó encoder kihajtásához.
Tuti nem menet...
A lila nyilas alakatrészben 18 db menet, plusz két mezei zsákfurat.

Érdekesség még hogy a lila nyilas beljebb ül mint a zöld nyilas alkatrész, mely egyébként a piros nyilassal egy anyag. Az automata behúzó a zöld  nyilas szíjtárcsára volt a 3 sárga nyíllal jelölt menettel fogatva.  

pbalazs

Ejnye, az elektronikától nem kell félni, az a barátunk :)

Persze, hogy járathatod róla, hiszen épp ez történik, ha teljesen feltekered a potit.

Szalai György

Most már guruljon szét az összes csapágygolyód, ha egy szétszedett képet majd nem mutatsz róla! [#vigyor2]

000000000

Ha nincs körmöskulcs,akkor van rá egy nem túl "szakszerű" megoldás mégpedig az,hogy vésővel és kalapáccsal kocogtatva indítjuk meg azt az anyát.

mxjj54gxi

Nem a másik oldalról kéne az egész miskulanciát errefelé kihúzni??

NewUser

Most jutottam el odáig, hogy a gépemre szerelném fel az E240-es motorokat. Szerelném, de nem tudom :-( . A tengely végén lévő "alu elemet" hogyan lehet leszedni??? Próbáltam a stiftet kiütni, de meg sem mozdul. Valami trükk van, vagy én vagyok ilyen BÉNA...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/e240_0.jpg" border=0>

000000000

Vigyázz a szeg, kúpos! Nem mindegy merre ütöd!
Melegítsd meg az alut mert ragasztva, van.
Vagy, ideadod és leszedem.  

3vv2btrhv

Ujra kellet telepítenem a Mach3-mat , és elfelejtettem a slave axis beállítást , mi a logikája ??

3vv2btrhv

Csak a z mozgást kellene megfordítanom !!
De nem sikerül . Hol kell a mach-ba ??
Hétföre kellene egy marást vinnem de igy nem tudom !!!

xfg6v697j

config/ports and pins/motoroutput.
a Z tengely dir jelénél kell kipipálni az aktiv low-ot,vagy ha már ki van pipálva ,akkor kitörölni a pipát.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

Sikerült a marás foto jön !!