Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ggdr57dg

Köszönöm, igazán segítőkészek vagytok. Közben Laslie is írt emailt, ahogy rferi is írta, 1,5 modulos, 18 foggal. Igen, kicsit át kell alakítani. Szerintem a hőkezelésnek nincs jelentősége, az eredeti is puha, gondolom így kevésbé koptatja a fogaslecet. A tengely is szimplán az alumínium öntvény házba fúrt (öntött) lyukba megy bele, semmi persely, vagy ilyesmi. Azért ez csak egy "háztartási" fúrógép állvány, még ha Triplex gyártotta is.
Laci, írok levelet.

mxjj54gxi

Erről ledrehálod a fogakat, meg még a húsból annyit, hogy betétnek jó legyen.
A vásárolt fogaskeréknek meg kidrehálod a furatát akkorára, amekkorára ledreháltad a töröttet.
Persze túlmérettel, és egy présben összetolod őket.
Így nem kell fura likat reszelgetned az új keréknek.

s2k5ycubj

Megkaptam a leveled,természetesen megcsinálom.A fogaskerék ár amit írtam nem a te fogaskerekedre vonatkozott,hanem az enyémre,ami ennél nagyobb.Rajzold le és küld el.

ggdr57dg

Mint nem szakember, inkább csak gondolom, hogy értem, amit írsz :-)
De azért értem is. Ez a fura lik azért ilyen, mert a tengely megfelelő részét két oldalt ék alakban leköszörülték és a helyén bele sajtolták a fogaskerékbe. Így megoldották, hogy tartsa is a tengelyt, nem kellett pl. zéger a végére.
Mivel ez a tengely az alu házat is kikoptatta már, kotyog benne, azzal is kellene valamit kezdeni. Ezért lehet egyszerűbb egy új fogaskerékkel és egy új tengellyel megtalálni az optimális megoldást.
Csak nehogy egy új állvány áránál kössek ki a végén. Az a 3.200,- + ÁFA, amit Laci írt itt előbb, elég mellbevágó egy ilyen kis kerékért (itt van a kezemben az eredeti)

ggdr57dg

8e8gzzjjj

Valaki tud nekem leírást adni hogy kell beállítani Mach 3-ba Tb6560 vezérlőt? S.O.S-be kéne köszönöm

zozo

8e8gzzjjj

zozo köszönöm szépen

vjanos

Sziasztok.  
Van egy kis vadiúj japán vákumszivattyúm, de segítség, béna vagyok a bekötéséhez...
A táblája szerint Shibaura Electec Coorporation, Piston Pump, PSL-51B.

http://translate.google.com/translate?sl=ja&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.shibaura.co.jp%2Feletec%2F" TARGET=_fnew>Ennyi infót találtam róla.

A linken egyfázisú kondenzátorosnak írják, viszont az enyémnek az adattábláján 230V, 50/60Hz, 150W, 4P van.
Öt vezeték jön ki belőle. Van egy sárga ami a fémtestre megy, illetve két kék és két fekete.

Méricskéltem egy kicsit a vezetékek között, az alábbiakat tapasztaltam (K=kék, F=fekete):
F1-K2    rövidzár
F1-F2    113 ohm
F1-K1     47 ohm
F2-K2    113 ohm
F2-K1     67 ohm
K1-K2     47 ohm

Megállapítható ez alapján, hogy hová kössem a kondenzátort, és hová a fázist, nullát?
Illetve a 150W motorhoz mekkora és milyen kondenzátor szükséges?

Szalai György

Az F2-K1 között nem 160 Ohm körül kéne mérned 67 helyett?

vjanos

Nem tudom mennyit kéne mérnem :)

Nekem is furcsa volt hogy ez a szám valahogy kilóg a többi közül, meg is mértem többször, de délután újra megnézem.

8e8gzzjjj

mit szóltok ehez a vezérlőhőz ez jó szerintetek? TB6560 V-Type (piros)

mxjj54gxi

Olyan, mintha az ohmmérő nem dc-vel, hanem legalábbis változó fesszel mérne, és önindukció is kialakulna a tekercsekben. Aztán ha ez a két sorbakötött tekercs ellentétesen gerjeszti egymást, kivonódik az impedancia.

vjanos

Most megmértem ismét, jók a lenti értékek.
Egy tízéves UNI-T multiméterem van, eddig azt hittem jól mér [#confused]