Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hát azt elbarosszintotta a srác.
Fejből nem tudom, de olyan 34 körül kell lennie kívül.

4um5b65d

RogerCo

Nekem is gyanús volt hogy az biza nem fog beleduzzadni a horonyba :( Mindegy filléres tétel, holnap újra nekifutok:(

4um5b65d

kada

Igen, van minden valamire való csapágyboltban.  
A porvédőn nem biztos hogy jelölik, általában a palástra van írva lézerrel.
Nekem pl. van 6203-19-es is

http://skfuzlethaz.webseo.hu/index.php/csapagy/melyhornyu-golyoscsapagy/melyhornyu-golyoscsapagy-tokes/dcs10100976.html" TARGET=_fnew>Itt pl. amit te keresel.

Sz.József

A 3. ponthoz...
Nem szükséges a hosszú koax.
A jelet UTP-vel kell eljuttatni az AP-ig.(a tápot is)
Nekem 2db 2204B AP/kliens működik évek óta kifogástalanul, műanyag dobozba szerelve.
Az egyiken egy panel antenna van (kettős quad)
A másikon egy ~9dB-s yagi.
De úgy is működik, ha az egyiken csak a saját "csutka" antennája van.

RogerCo

xg2w6ib9x

Ejha !
Kedves Szalai Professzor !
Ámulatba ejtett a témával kapcsolatos felkészültséged.
Valóban a lámpa egy Omnilux márkájú 400 W-os UV lámpa. Sajnos a szóban forgó fényforrás momentán nincs a kezemben, ezért csak később tudok róla bővebb infot mondani.
Nagyon köszönöm a segítő szándékot, értékes szavaidat elmentem egy fájlba mert úgy érzem ez még hasznunkra válhat.
Üdv: István  [#wave]

ANTAL GÁBOR

Ha valaki nem akarja megkeresni a neten a seegerek méreteit akkor van egy ökölszabály: (úgy kell megmérni a seegert hogy a tolómérő bal pofája a külső átmérőt mérje , a jobb pofa pedig a belsőt . A kapott méret nagyon közel esik a névleges mérethez. A módszer mind a tengelyre mind a furatba való gyűrűknél jó

000000000

Nekem 2005-2006-ban volt wifi netem ezzel az eszközzel, egy mikrohullámú sütőhöz gyártott műanyag dobozba.
http://ledreview.info/wp-content/uploads/2012/02/e474b__31TWZQJ7GDL._AA200_.jpg" border=0>
http://www.oreillynet.com/wireless/2002/09/11/wet11.html" TARGET=_fnew>linksys wet11
az AP úgy 3-3,5Km-re volt tőlem és szépen ment, bár első felszereléskor nem vettem figyelembe egy levelek nélküli diófát, de tavasszal rájöttem hogy néha szeles időben belelóg a rálátásba. Arrébb lett költöztetve és ment szépen (az antenna nem a diófa). Aztán 2006 vége fele kezdődtek a problémák, akadozott a net, néha nem tudott felcsatlakozni és az én nagy sebességű netem (100-200 kilobájt) már nem ment jól. Aztán jött egy költözés és az új lakásban már kábeles netem van. A műhely maradt és oda is kábeles net lett bekötve de, pár hónapja egy laptopon bekapcsoltam a wifit, hát vagy 20 külömböző jelet fogtam be, ennek fele 6-os csatornán. Csoda ha nem mennek? Bár ha utánna olvasunk egy elég furcsa modulációs eljárást használnak hogy az azonos csatornákon sugárzó eszközök ne zavarják egymást, de gondolom ez sem megoldás egy bizonyos mennyiség fölött.

000000000

A 400W UV lámpáról annyit, hogy éveken át használtam levilágításra egy 400W Philips által gyártott fémhalogén lámpát. De nem bírta az ütést mikor egyszer kicsúszott a kezemből pakolászáskor és a nyitott pinceajtón lement borozgatni.
Vettem egy olcsó valami SOONLIGHT vagy YAKUMO vagy hasonló márkanevű kínai csodát, mondom jó lesz az mert olcsó. Hát nem jó, a fényereje közel sincs a 100W hagyományos izzószálas izzóhoz. A levilágítás ami addig 10 perc körül volt most 40 perc után sem jó.
Szóval nem csak a ráírt adatok hanem a gyártó is fontos.
Tudtam én azt eddig is hogy ha nincs eleg pénzem inkább nem kéne vásárolni, de mégis sokszor bellesek abba a hibába hogy megveszek olcsó dolgokat.
Csak azért írtam le hogy aki hasonló dologra használ fémhalogént vagy más UV fényforrást és a fényérzékeny anyag adatlapján pár perc levilágítást ajánlanak, ne lepődjön meg ha neki ennek az időnek a többszöröse sem elég.

kuv5p7226

Az UV lámpával vigyázni, egy 400W-os higanylámpa ha embert ölni (legalábbis gyorsan) még nem is képes, komoly látási és bőr sérüléseket okozhat. A keletkező ózon (az úgynevezett amperszag) pedig a tüdőt roncsolja.

xg2w6ib9x

A szóban forgó lámpa az lilás színű fényforrás, amit a fiatalok a bulikban használnak, mert teszik nekik, hogy a sötétben virít minden fehér színű tárgy. (Mi is voltunk fiatalok...)
Nem tudom, hogy ez így ebben a formában jó-e levilágításhoz. Annak idején mi 125 W-os búra nélküli higanygőz lámpát használtunk erre a célra.
" de mégis sokszor beleesek abba a hibába hogy megveszek olcsó dolgokat."  
Sokan vannak ezzel így. A fiam cimborája potom árért megvett egy hatalmas tükör gömböt, hogy az milyen olcsó és milyen jó lesz bulizni. Aztán, mikor el akarta hozni, akkor szembesült vele, hogy csak teherautóba fér be.
[#vigyor5]

ggdr57dg

Amit PSoft (király) adományozott, az erősen becsülendő holmi. Én ilyesmit használok nyák gyártásnál világításnak (mármint, hogy lássak) de az 75W. Bár - mint topic társunk korábban megjegyezte - erre a sima sárga színű fénycső is elegendő lenne, de nekem az sem volt, és ezt nagyon (de nagyon) olcsón tudtam venni.
Nézz csak utána, milyen piaci értékkel bír. Én inkább kerítenék valahonnan egy passzoló nátrium lámpát, és csinálnék kerti világítást belőle. Igaz, a 400W kicsit tekergeti a villanyórát, de a nátrium lámpa sárga fénye marhára nem vonzza a bogarakat, meg még a szemedet sem károsítja. Legalábbis nincs károsító UV sugárzása.

De ez persze csak ötlet, az a készlet viszont kincs a hozzá értőnek.

ggdr57dg

Nem lehetséges, hogy a levilágítási problémádra az ábra választ ad?

http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/22/22bdc877e11e598ef6d4f985ef872e30.jpg" border=0>

Az a fénycső, aminek a görbéjét ábrázolja az ábra, pl. http://szepseg-egeszseg.vatera.hu/wellness/szolarium_napozas/philips_arc_szolarium_1579340489.html" TARGET=_fnew>ebben az eszközben található. Ha nem sügős, és keresgetsz, még ennél olcsóbban is vehetsz.
Dry fóliánál 15mp elég.