Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

jó,hogy jöttél!

Most olvasom vissza,mit írtam.[#falbav][#falbav]
Persze,hogy párhuzamosan!!!

De,....a fekete bakelit,meg a szurok,meg a G-huzal igaz.:)))

Az M-vas,....hát,? pedíg szedtem szét párat annakidején.

[#worship]

2vkx6unz

Az antenna alkalmas, de néhány dolgot nem tudnak vagy nem akarnak figyelembe venni a 2,4 GHz sávban ügyködők.
1 a maximális megengedett kisugárzott teljesítmény 100mW (EIRP) Európában. egy asztali berendezés a botantennájával pontosan ennyit tud. Aki erre külső antennát tesz az hosszabb távon saját magával szúr ki, hacsak nem csökkenti a kisugárzott teljesítményt is (persze akkor nem nő meg a hatótávolság)
2 csak 3 "tiszta" átlapolás nélküli frekvencia van (1-6-11) az összes többi szinte felesleges.
3 Ahhoz hogy egy külső antenna jól működjön kis csillapítású kábel kell az meg drága és vastag. (H400- ~5mm 0,8dB/m vagy H1000 ~10mm 0,4dB/m csillapítással) azaz 10m kábel 8dB csillapítás visz a rendszerbe, persze elegendő egy rosszul szerelt csatlakozó vagy egy megengedettnél kisebb sugárban hajlított kábel és tovább romlik a helyzet.

Vagyis antenna helyett egy kültéri akár antennával egybeintegrált eszköz a jó választás, persze az nem olcsó.  
Jelenleg a 802.11a tűnik valóban a legjobban használhatónak mert még kevesen használják.
Ekkora távolságokra még jó lehet a lézer is ha nagyobb sebesség kell és nem K-Ny tájolásban kell felrakni.

Szalai György

A világért nem szeretném elrontani az örömötöket, de azt gondolom, hogy igen jól tetted volna, ha szépen lemásolod nekünk ide, hogy mi is vagyon ráírva pontosan arra az UV lámpára.
Mert hát amennyire én tudom, egyrészt olyan szerintem nem létezik, hogy „450 W körüli teljesítményű UV izzó” másrészt meg olyan pláne nem létezik, hogy nátriumtöltésű UV izzó.
Hanem (viszont, éppen) olyan biztosan van, hogy 400W teljesítményű, higanygőz töltésű UV lámpa.
Ezért ahhoz például, AH400 típusú induktív előtét való, és nem teljesen a PSoft király bácsi által adományozott NaHJ400 típusú, aminek a neve is mutatja, hogy „Na” nátriumtöltésű lámpához való. (Ez természetesen © PSoft bácsi királyságából, az én szememben semmit nem von le.)
Azután meg a higanygőz töltésű lámpákhoz semmiképpen sem kell az NaHJ típusú előtétre rajzolt, nátrium és nagynyomású fémhalogén lámpához való nagyfeszültségű gyújtó, ami ott is virít a szerelvénylapon. „ACCENDITORE per lampade” felirattal.
Azt gondolom, (nem tanácsolom és nem is ajánlom) hogy ha kicsit hosszabb ideig szeretnétek megelégedéssel használni azt a lámpát, akkor a nagyfeszültségű gyújtót, azt ne használjátok hozzá és amint találtok higanygőzhöz való előtétet, akkor azt is cseréljétek le.
Ugyan is a nátrium lámpák gyújtási és égési feszültsége közel sem azonos a higanygőz lámpákéval, az életük pedig a nem megfelelő életkörülményektől nekik is jelentősen rövidül. Ezeknek az égőknek az élettartama még attól is jelentősen rövidül, ha nem a megfelelő, nekik gyártott lámpatestben működnek, más szellőzési körülmények között, ezért más üzemi hőfokon.
De ameddig működik, addig jó mulatást kívánok hozzá. Vigyázzatok az érintésvédelemre és a szemetekre.

000000000

Ne vedd már el a kedvüket.

000000000

Akkor ha feltenném a 21dbi-s szektor antennámat a router-re és megküldeném a maximális 100mW-al amit legtöbb eszköz alapból tud, akkor mit csinálnának itt a környéken a 2.4GHz-es eszközök? [#idiota]
Ha nem számolom a kábel és egyéb veszteségeket akkor az EIRP teljesítmény 12.58925 watt lenne.  
Viszont a laptopomban a PCMCIA WiFi kártya még ettől is durvább a 300mW-al , ennél 37.76774 wattra jönne ki az EIRP.
Az egészben a legszebb hogy UBNT eszközökből vannak amik 1 watt kimenővel rendelkeznek és bárki megveheti.
Ez az eszközökhöz még kábel se kell mert rögtön az antennára csatlakozik és ilyenkor 125.89254watt lenne az EIPR ami kb azt tenné lehetővé hogy a holdon simán tudnánk internetezni egy laptoppal is. [#hehe]
Hidd el hogy senki nem tartja be ezt a 100-as értéket aki külső antennát használ, mert a legtöbb eszközön nem tudod szabályozni a kimenő teljesítményt.  

RogerCo

Sziasztok. Létezik csapágy 16mm-es belső furattal?
Az SKF nem hoz csak 15, 15.875, 17mm-eseket. sima mély hornyú nagy-fordulatút keresnék ER16-hoz.
Köszi:
Roger

000000000

szia!
Akkor meg kaptad a csomagot ?

4um5b65d

Komka Zoltán csapágybolt, Pécs.

Fogalmam sincs, hogy hol van a bolt, de volt régebben valaki aki sima 6000-es sorozatú csapágyat tudott itt venni aminek eredetileg 15-ös a furata, de ez valamiért 16-os volt.

RogerCo

Igen, megkaptam, köszi itt is :)
Roger

RogerCo

[#szomoru1]Ez így nem valami biztos dolog.
Lehet a 15.875-el nagyobb az esélyem? Tolómérővel 15.93-at mérek a tengelyen.

RogerCo

Laslie, ha már itt vagy :) ha adott egy csapágy aminek 32mm-es a külső gyűrűje, ehhez "esztergálnék" csapágyházat szembe két ferde hatásvonalú, közöttük kettő d zeeger gyűrű. Mekkora zeeget vegyek ? :) hogy a vállrészben megálljon a 32-es furatba viszont betudjam tenni ?
Köszi :)

4um5b65d

A 16mm az biztos. Többször hozott ilyen csapágyat és mindig az elkopott 17-es tengelyt kellett erre a méretre lekapni. Ha megtalálod a boltot akkor meg van a csapágy is.
Na persze a mikrométeres mérés a tengelyen elengedhetetlen.

4um5b65d

32-est. :)
Így kell kérned.
Automatikusan olyan seegert kapsz aminek a szükséges mérettel nagyobb az átmérője.

RogerCo

Hát ez az... Egy fiatal srác volt az üzletben. És amit kaptam zeegert az kézben mérve 32-es :(

RogerCo