Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Két feles után még a kazánlemezen is át lát!

000000000

A motor tekercselése és a betáplált feszültség határozza meg a kötésmódot.

Gordon54

e7c897sd8

Ahogy öregszem már 3-4 feles biztosan kellene hozzá... [#wow1]

000000000

Igazad van!
Egy kiragadott példára gondoltam, amikor 3x400V-os, motort egy fázisú frekiváltóról hajtunk.

000000000

Még ez sem egész pontos megfogalmazás!

3x400V-os motor is lehet delta!
És azt már nem lehet egyfázisú frekiváltóról járatni.
3x400/230V. Na ez az, ami deltában egyfázisú frekiváltóról mehet.

dcsaba

Yaskawa V1000-et paraméterezett már vki?  
0-400Hzig szeretném külső potiról használni. Képtelen vagyok beállítani. Ott tartok, hogy 60Hzig tudom feltekerni.
A motor, amihez használni szeretném:

133/200V
0,33/0,5kW
2,7/2,7A
200/300Hz
10690/16880 1/min

000000000

Igazad van, erre nem gondoltam!

jani300

Sziasztok . Én is csak később olvastam vissza az egészet . Azt írtad a helyes bekötés itt látható .Ha nem olvasol vissza félreérthető . Lehet úgy is érteni hogy ez az általános jó bekötés , és ez az ami nem úgy van . Rendes háromfázisú táplálásra igaz amit írtam . 3kw alatt nagyon ritka a delta motor . Egyébként jól kitárgyaltátok . Nagyon széles skálán mozog a fórumozók műszaki felkészültsége ahogy látom . Van itt mit ellesni ,tanulni . A CNC alapjairól én is itt szedtem össze azt a keveset amit tudok . Két éve megugatni sem tudtam volna .

jani300

Egyébként felvetődött bennem egy kérdés , van egyáltalán galvanikus kapcsolat a hálózat és a frekiváltó kimenete közt ? Vagy leválasztásnak tekinthető ? Utána is nézhetnék de hátha tudja valaki egyből .

mex

Működési módjából következően, igen van.

kuv5p7226

Szokott lenni. A betáp az beleesik egy egyenirányítóba (most mindegy, hogy 1 vagy 3 fázis), majd az az egyenes villany megy bele a 3 hídba, aminek a kapcsolgatásával áll elő a tetszőleges frekvenciájú 3 fázis.

jani300

ANTAL GÁBOR

én pont egy hete csináltam (igaz nem potiról hanem a klaviatúráról és gond nélkül ment. Töltsd le és olvasd ! néhány fontos dolog amire (  emlékszem : input voltage, max freki/voltage, az f/U görbe összes pontja )

xg2w6ib9x

Üdv Mindenkinek !
Kéne egy kis segítség:
Adott egy 450 W körüli teljesítményű UV izzó, viszont fojtó tekercs csak 250 W-os van 2 db.
Átgondolva a dolgokat arra jutottam, hogy a két 250 W-os fojtó egymással párhuzamosan kapcsolva megfelelő lehet a 450 W-os lámpához.  
Ha van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata hasonló témában, megköszönném, ha megerősítené, vagy megcáfolná a fenti ötletet, mielőtt kockára tenném a lámpa testi épségét.
Üdv: István[#smile]